Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2334 / 9 / 0
Szeroko pojęte stymulanty, GBL, benzosy.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 640 / 7 / 0
Na gadke sa specyficzne Scierwa ale nie bede ich wymienial co by nie psuc komus popoludnia.
Stymulanty przede wszystkim i empatogeny serotoninowe jakby cos ;-)
Jednakowoz istnieja substancje przydatne czlowiekowi.I to jest wspaniale :cheesy:
  • 83 / 2 / 0
MDMA, mój kumpel który z natury jest bardzo cichy i spokojny po kryształach był nieźle rozgadany, fajnie było zobaczyć taką zmianę. Ciekawy kontrast do obserwacji tak wogóle, normalnie jakby dwie różne osoby.
  • 2129 / 31 / 0
melon27 pisze:
Z natury jestem małomównzasadniczo mi to nie przeszkadza, ale czasem chciałbym naciśnąc pstryczek i przestawic się na pare godzin na rozgadanie.
Znacie jakies srodki motywujące do gadania?
Generalnie, to nie polecam żadnych środków takim osobom jak ty. Często jest tak, że taka osoba bierze coś raz a potem jest już z górki. W każdej sytuacji stresowej/ towarzyskiej będzie wracała do substancji która likwiduje jej zahamowania.

Generalnie jednak na takie coś to przede wszystkim działa alkohol ( z umiarem) albo GBL. Może być też THC, ale na mnie to działało tylko w sytuacji gdy przebywałem w grupie samych osób zaufanych.
Stymulanty także, ale ta gadatliwość po nich jest strasznie nakręcona, nienaturalna, zbyt zmasowana.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2011 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 589 / 1 / 0
alkohol, tylko przekaz kuleje. To nieważne, im większe rozgadanie, tym mniej się pamięta.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 286 / 5 / 0
A opioidy?
;)
  • 2129 / 31 / 0
leamas pisze:
Alkohol, tylko przekaz kuleje. To nieważne, im większe rozgadanie, tym mniej się pamięta.
Można pić z umiarem, prawda ? Zawsze jak pisze się o alkoholu to każdy wyobraża sobie stan silnego upojenia jakby nie można było wypić kilku kieliszków wina albo kilku piw, bez zgonowania, zataczania się, bełkotu itp.

@up, opioidy ? Zmniejszają zahamowania ale i wywołują rozleniwienie. Raczej nie będziesz chciał gadać. Co innego uzależnieni od opiatów- u tych jest na odwrót.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2011 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 3 razy.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 1041 / 4 / 0
melon27 pisze:
A opioidy?
Opio? Mnie tam się po tym nawet ruszać nie chce, a co dopiero gadać z kimś. :)
  • 286 / 5 / 0
Najlerpiej sprawdza się alprazolam, ale dopiero jak schodzi, jak wchodzi to zawsze a zawsze jest borucenie i zamuła.
;)
  • 589 / 1 / 0
Można, tylko w taniec pójść łatwo, taka kultura.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.