Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 705 / 1 / 0
O wybacz, zle zrozumialem :blush:
  • 2814 / 14 / 0
Mówi się, że Zgorzelec coś ma. Ja tam nie wiem. Stąd zapewne pojedyncze obszary w głębi Polski.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 705 / 1 / 0
PcP pisze:
Mówi się, że Zgorzelec coś ma. Ja tam nie wiem. Stąd zapewne pojedyncze obszary w głębi Polski.
Ja mialem na mysli raczej Stargard Szcz. i okolice, a Zgorzelec to przeciez nie zachodniopomorskie? Pewnie w samym Szczecinie da sie wszystko ogarnac ale ja tam ludzi za bardzo nie znam, czyli tak jakby nie bylo wcale. W moich najblizszych okolicach wszyscy zas cierpieli na brak dobrych tablet, kazdy na scierwie jechal, ja nie ;-)
  • 2814 / 14 / 0
Ja nie koniecznie do Ciebie pisałem ;) Komentowałem fragment dokumentów około ustawowych tak jak inne osoby przed Tobą.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.