london5 pisze:Czy pójdę siedzieć jeżeli sąd mnie wypuścił za kaucją ?
Potrafię zrozumieć tych co odpowiadają za posiadanie dragów itd, ale jak ktoś psuje drugiemu człowiekowi życie, to coś z nim nie tak. I nie ma tłumaczenia, że się było po czymś i się nie chciało, ale tak wyszło. Trzeba było nie pić/nie brać.
angor animi pisze: Potrafię zrozumieć tych co odpowiadają za posiadanie dragów itd, ale jak ktoś psuje drugiemu człowiekowi życie, to coś z nim nie tak. I nie ma tłumaczenia, że się było po czymś i się nie chciało, ale tak wyszło. Trzeba było nie pić/nie brać.
Ja potrafię nawet zrozumieć pobicie, jeśli jest spowodowane z "honorowych" pobudek - a nawet zabójstwo (nie mylić z morderstwem)
Ale nie potrafię zaakceptować skurwysyństwa i tak jak na forum, tak samo w życiu osobistym próbuję gnoić takie coś.
Ale jeśli kradniesz (kilkanaście zł - ale tutaj nie chodzi o kwotę, tylko o sam fakt kradzieży) i niszczysz cudzą własność - no to u mnie współczucia nie ma co szukać.
czy lepiej dopiero po sprawie jak już będę wiedział na czym konkretnie stoję?
Dodam, że 12 maja mam rozprawę na odwyk alkoholowy z gminnej komisji?
Ale tak jak mówię nie znam się więc może lepiej poczekaj na odpowiedz osoby bardziej w temacie.
wybiłem szybę w sklepie i wziąłem kilka rzeczy na kilkanaście zł
Jak juz sobie nie potrafisz pomoc to niech ci pomoga-nie zycze nic zlego ale lekcja pokory sie Ci przyda,abys chociaz nauczyl sie szanowac czyjes dobro,bo ja juz qwa trace nadzieje na to ze sa jeszcze jakiekolwiek bariery nie do zlamania!
On ma "żółte papiery"
"lepiej z madrym zgubic anizeli z glupim znalezc"... pomysl o tym tez i zmien towazystwo.
Pozdrawiam i zycze ogarniecia!
Ja mam 2na5 za usiłowanie napadu , i w tym czasie bylem oskarzony o kradziez samochodu , cicho było do czasu aż kurator wysłał pismo .
Poszedłem zjebałem go , była wokanda , papiery pokazałem ,że podjąłem naukę , chodze na terapie , zarejestrowany w UP , zachodze a sedzia z miejsca ,że odwieszaja wyroki .
No to dupa w garść i pisemko o zawieszenie wykonania kary , z załącznikami ze szkoły , i ośrodka.
Dzisiaj było posiedzenie i zobaczymy czy idzie pierdzieć czy zawiesili .
Dla tych którzy maja wokandy o odwieszenie wykonania kary - biegem leciec do UP , jakiejś poradni dla uzależnionych i rejestrować sie w jakiejś zaocznej szkole ,żeby mieli podstawe do nie odwieszenia .
Dam znać jak u mnie wyszło.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.