A po drugie- to co można było zakazać, już jest zakazane, oraz co można było złego zrobić narodowi, to zamordyści już zrobili. Gorzej już być nie może.
Fiesta pisze:Gorzej już być nie może.
Jeżeli byłbym policjantem czy politykiem chcącym zbić karierę na walce z narkotykami to bym tą Twoją inicjatywę wspierał jak mógł. Dla przeciętnego policjanta liczą się punkty za wykrywanie "przestępstw". Także więc kolejny powód do przetrzepania kogoś i wbicia mu 3 latek mamy jak znalazł. Dla polityka dobrze jest stworzyć problem i go zwalczać, a przy okazji brać łapówy od mafii, której taki interes jest na rękę.
Myślisz, że rząd zdelegalizowałby tylko nasiona konopi przemysłowej? Ten sam rząd, który w walce z dopalaczami zdelegalizował dream herb, czy kava kava?? Już jakiby on nie był to wielką niekonsekwencją byłoby delegalizować przemysłówkę, a pozwalać na handel i posiadanie tych właściwych ziarenek. Poza tym wiesz, że aby hodować przemysłówkę jak i mak to trzeba mieć stosowne pozwolenie? Póki co chyba nikt nie sprawdza ziarenek, ale wszystkie procedury można zaostrzyć. Z tego co pamiętam to to też dla takich upraw jest przewidziany limit obszarowy. Nie będzie zakazów dla innych roślin dopóki żadne lobby się o to nie postara, w tym przypadku idziesz mafii na rękę i łatwo tego zakazać, bo z tego się robi narkotyki.
Nie zastanawiało Cię dlaczego zdelegalizowano mefa i ogólny szum na dopalacze? Bo problem wyszedł na ulice i problem było widać.
Jeżeli to są dla Ciebie "pseudo racjonalne argumenty" to czas zastanowić się nad ilością ćpania, które przez siebie przepuszczasz.
Swoją drogą to jak już robić takie akcje to lepiej z grzybami, bo nie rzucają się tak w oczy, a i profity dla ćpuńskiej społeczności większe. :diabolic:
Co prawda w tym roku siałem juz mak w miescie, jeszcze nie zdażyłem obsiać kilku spotów na własny użytek. Słyszalem też o akcjach siania konopii przemysłowych, kiedyś co roku kumpel przywoził torbę palenia z tych konopii właśnie, niezbyt to mocne, ale moglismy sie fajnie upalić.
gazyfikacja plazmy pisze: Co prawda w tym roku siałem juz mak w miescie, jeszcze nie zdażyłem obsiać kilku spotów na własny użytek. Słyszalem też o akcjach siania konopii przemysłowych, kiedyś co roku kumpel przywoził torbę palenia z tych konopii właśnie, niezbyt to mocne, ale moglismy sie fajnie upalić.
a tak w ogóle to pomóżcie
spotkałem Pana Boga, pokazywał coś palcem, w stronę przeciwną niż swoją i rzekł:
-Za stadem, za stadem...
i tu pytanie czy kazał mi wypierdalać?
Jakie ryzyko? Co złego może się stać? Aresztują mnie za np dokarmianie ptaków na ulicy, czy przy śmietniku? Albo za spacer po mieście? mak i konopie kupione w sklepie są legalne i mogę te nasiona sobie zajadać nawet na ulicy i na ławce. Wolno mi też je nawet wyrzucić a potem strzepnąć ręce. Jakie ryzyko?
A korzyści są nie z tego że będą z tego zbiory! Przynajmniej ja napewno nie będę zbierał krzaków konopi. Po pierwsze, polskie konopie nic w sobie nie zawierają, więc po cholerę piszecie takie rzeczy? Tych polskich konopi napewno nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie zbierał.
A po drugie- celem akcji jest sama obecność takich roślin wśród nas mimo zakazu władzy! Bo trzeba pokazać władzy, że nie wszystko mogą zrobić z ludźmi. Bo mimo że te konopie nie będą zawierały narkotyku, to wystarczy że one są identyczne z wyglądu do roślin narkotycznych, więc niech ta nasza totalitarna władza się denerwuje, że nie mogą sprawdzić każdej rośliny, co ona zawiera. Zresztą, bielun i Lulek czarny jest chwasem pospolitym i rośnie wszędzie, a jakoś władza nie biega po polach, wysypiskach i podwórkach, aby zniszczyć chwasty, które naprawdę zawierają fajne substancje. Po prostu jest niemożliwością zniszczenie wszystkich miejsc z chwastami w Polsce.
Ty, wiesz co, wyglądasz mi naprawdę na giniarza! Co ty się tak martwisz tą akcją? Wyraźnie widać, jak gwałtownie i wbrew logice szukasz argumentów przeciw tej akcji. Co ty. dorabiasz do emerytury i masz pół etat na hyperrealu? Wy tam w służbach idziecie na emeryturę już w wieku 45 lat, to sobie dorabiasz? Mówię ci, nie rób krzywdy innym, nie pomagaj złu, nie pomagaj dyktaturze! Honor, prawda, wolność i uczciwość jest po stronie przeciwnej niż ty, więc zrezygnuj z tego pół etatu i pomóż demokracji
Dodano akapity dla czytelności -- 909 -- 25.11.2022
Nie wiem co trzeba ćpać, aby takie głupoty pierdolić :nuts: Już to widzę jak populistyczna władza idzie na rękę kilkunastu ćpunom, którzy nie chodzą nawet na wybory (co daje elektorat 0,05%) i olewa reszte społeczeństwa (której elektorat wynosi 95%) :nuts:
Jednak w każdym razie jeżeli ta głupia akcja wam wypali to dajcie znać zawczasu. Nawet wezmę kredyt hipoteczny na mieszkanie i zainwestuje w nasiona. Będzie piękna przebitka na frajerach co nasrali do swojego talerza :diabolic: :yay:
Nie każe im sprzedawać ekstraktu opium w monopolowym o nazwie OPIATUS NALEWKUS ale jak ja kurwa nie lubię alkoholu a lubię opiaty(czy tam ktos inny cos innego) pozwólcie mi to robić we własnym domu!! Na własny uzytek!!To jest tylko moje zdrowie i wolnosc wyboru tak ze w kwestii substancij psychoaktywnych.Chyba ze ktos w koncu mi wyjasni czym alkohol jest lepszy lub mniej szkodliwy np. od Kratomiu,maku,jarania??
Po pierwsze, te rośliny najczęściej będą małe, karłowate i zagłuszone przez inne chwasty. Niektóre rośliny maku i konopi będą nawet niewidoczne. A po drugie, w wyniku tej akcji, po prostu tylko zmieni się skład chwastów i zarośli w Polsce, bo obok pokryw, dmuchawcow, lebiody, rumianku i nnych roślin, to będą rosły też konopie i maki.
Gdy w okolicy mego domu i w zakamarkach podwórka rozsypałem nasiona maku, to nikt nawet nie zwrócił uwagi na to, że pod płotem, że przy śmietniku, że wśród chwastów gdzieniegdzie wyrosły białe kwiaty maku. Dlatego zapewniam was, że żadne plantacje maku i konopi wokół nas nie wyrosną, tak jak teraz nie wyrastają plantacje pokrzyw, rumianku, dmuchawcow, lebiody i innych chwastów. Po prostu chwasty rosną to tu to tam i o różnym składzie. Co prawda konopie rzucają się bardziej w oczy, jednak bez przesady, napewno nie będzie to widok tak szokujący, aby ludzie nie mogli tego znieść.
A na koniec. Rolnicy w Polsce od zawsze sadzili konopie polskie i robią to chyba do teraz. Jeszcze chyba 10 lat temu widziałem duże pole konopi, a o małych poletkach konopi polskich przy domu, to już nie wspomnę. Dlatego jak ktoś chce, to może tego polskiego spróbować już teraz, jednak ja to próbowałem 20 lat temu i efektów nie było żadnych. A to co wy tu opisujecie, to wygląda mi na to, że ktoś sobie w tajemnicy posadził w ustronnym miejscu trochę krzaków konopi indyjskich- tych narkotycznych, a wasz kolega z tego skorzystał...
Dodano akapity dla czytelności -- 909 -- 25.11.2022
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/k0lumbijska_marynarka_wojenna.jpg)
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”
Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/fabrykaklefedronu.jpg)
Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim
W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mjheart2.jpg)
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób
Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.