Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 22 / 0
chesterek47 pisze:
jeśli macie słaby łeb, predyspozycje do wkręcania sobie krzywych faz, itd. - nie palcie sami w domu, nic dobrego wam to nie przyniesie
Ale żeby to wiedzieć na pewno, to trzeba spróbować i zapalić w domu, czyli nic z tego nie wynika. Zresztą to że Ty tak miałeś, to nie znaczy, że każdy będzie tak miał. Paliłeś niezbyt dobrze znaną sobie (bo właśnie tak było, bo nie wiedziałeś co Cię czeka, a i w życiu zbyt dużo nie wypaliłeś) substancję z chujowym s&s (rodzice w domu). Siedziałeś i cały czas miałeś szansę być przyłapanym w takim stanie, co pewnie (świadomie lub nie) jeszcze bardziej Cię nakręcało. To już lepiej było się położyć, przynajmniej byś miał trochę lepiej.

No i "mocny badtrip" :nuts: Taka krzywa jazda w porównaniu do "mocnego badtripu" to był delikatny dyskomfort. Lepiej tripuj na herbacie, bo z mocniejszymi substancjami zrobisz sobię krzywdę swoją nieodpowiedzialnością.
  • 729 / 7 / 0
Ja na marii mam krzywe fazy, a na psajko mam pozytywnie, hm. W ogóle potencjał psychodeliczny Marii jest dość "ciemny".
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 634 / 4 / 0
Po marihuanie można mieć krzywe fazy, zapewniam. Miałem nie raz, były one wynikiem nawrotem PTSD/bad tripa, którego miałem jakiś czas wcześniej (od tygodnia do kilku miesięcy), wkręcały mi się regularnie z każdym paleniem ale jednocześnie po każdym paleniu i zejściu fazy było tylko lepiej - ot, na 'fazie' tłumaczyłem swojej psychice że to tylko wkrętka i z czasem (długim bo długim, ale..) przeszło prawie całkiem. Prawie.
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / 6 / 0
Pisząc "PTSD po ziole, masakra" nie chodziło mi o to, że strasznie Cię los doświadczył. Chodziło mi o to, że piszesz straszne głupoty. Nie masz PTSD, pij melisę, nie ćpaj i będzie cacy.
  • 729 / 7 / 0
Melissę kup sobie albo jakiś ekstrakt (etanolowy można w aptece kupić,100ml, dawkowanie tak jak podane) albo liście sypane, bo te herbatki torebkowane to gówno.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 574 / 3 / 0
To pewnie przez stres wywolany testem gimnazjalnym. Daj sobie spokój z używkami do 20+ r.ż.
  • 3309 / 22 / 0
Wiadomo, że można mieć krzywe jazdy po mj, ale chłopak po prostu chłopak lubi przesadzać. Widać jak sam się nakręca pisząc o "mocnym badtripie", pewnie podczas palenia też sobie wmawiał jakieś rzeczy. Po prostu niektórym po substancjach psychoaktywnych odwala - jedni mają agresora, drudzy się zamykają w sobie popłakując w kącie, a jeszcze inni myślą że umierają. Rozwiązanie jest jedno - nie ćpać.
  • 19 / / 0
Nie jestem z gimnazjum, mam 18 lat. W swoim poście po prostu opisałem to co przeżyłem, może trochę przetragizowałem... :P
  • 95 / / 0
Tragizujesz. Można mieć krzywe jazdy, ale da się to zmienić. Wystarczy popracować trochę nad sobą. Ja po 2-3 nieudanych paleniach pod rząd odpocząłem na jakieś 2 tygodnie starając się przeanalizować to wszystko i stłumić to przekonaniem "to tylko wkrętka, ja to kontroluję". Później znów zapaliłem, stawiłem temu czoła i nie zakładałem nawet, że może być źle (a jakby miało się zanosić to czułem się na siłach by to zniwelować). Było dobrze, osobiście uważam, że palenie w samotności zwiększa myślotok, który to trzeba nauczyć się filtrować. Fajne myśli pogłębiać, złe oddalać.
  • 30 / / 0
Palenie w samotności sprzyja wypływaniu na wierzch treści podświadomości. Jeśli dzieje się w niej cos nieciekawego, mamy jakieś nieuświadomione konflikty wewnętrzne, lub coś do czego świadomie nie przyznajemy się przed sobą, to jest duża szansa że to wtedy przed nami się odkryje, przy okazji fundując fatalny nastrój a niektórym bad tripa.
Teraz jeśli mam jakieś problemy na głowie, jakieś nierozwiązane sprawy, nie palę po prostu. chyba że właśnie chcę konfrontacji z tymi myślami.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.