Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 1680 / 266 / 0
Hm, ale czy tytoń to stymulant? ;-P

A co do tematu do nie palę, kiedyś paliłem ale rzadko, Malboro i Lucky Strike. Nie paliłem nigdy żadnego tytoniu nie w papierosach, nie mam ochoty. Tabakę kiedyś wciągałem, był to czarny, morelowy Gawith.
Największy przegryw na forum
  • 164 / 7 / 0
Papierosów nie palę. Okazyjnie skręty, zazwyczaj z tytoniu Drum. Normalnie tytoń fajkowy, przykładowo W.O. Larsen Simply Unique, Olaf Poulsson No 88 Black Flake, Amphora Full Aroma. Gdy akurat nie mam fajki przy sobie to jakieś cygaretki. Ulubione to Selection Brasil oraz mentolowe Selection Silverad. Zdarza mi się używać również tytoniu do żucia. Okresowo wciągam spore ilości tabaki. Ulubione to Ozona Raspberry, Alpina, Mc Chrystal's Supermint, Mc Chrystal's Highland Ice.
drag pisze:
Hm, ale czy Tytoń to stymulant? ;-P
Nikotyna ma działanie stymulujące. Jak dla mnie palenie widocznie zmniejsza zmęczenie, uczucie głodu oraz polepsza koncetrację.
Uwaga! Użytkownik Sterylny Marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: schiza »
fajeczki powiadacie ;) jak mam to pale a jak nie mam to jestem zla ;) lubie sobie zapalic zwlaszcza do towarzystwa isc na spacerek zapalic a do pifka to nie wyobrazam sobie siasc bez peta ulubione hmm... l&m niebieskie i czerwone rote 66 malboro ;) co do tabaki kiedys codziennie sie bawilam teraz juz mnie to nie kreci polecam brzoskwiniowa w czarnym pudeleczku i miodowa ;) a mietowa jest obzydliwa :-p
  • 164 / 7 / 0
schiza pisze:
brzoskwiniowa w czarnym pudeleczku
Chyba chodzi o morelową. Gawith Apricot Snuff. Apricot - Morela.
Uwaga! Użytkownik Sterylny Marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: schiza »
moj blad ;) jak sie ma dopa z niemca to czego wymagac ;)
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
to jest angielski :|
Snuff - tabaka po ang
Schnupftabak - tabaka po nimiecku :)

l&m niebieskie i czerwone
spadły z jakością i to masakrycznie 1,5 roku temu smakowały znacznie lepiej... teraz paląc te fajki wciska mi sie delikatny posmak Red&White albo jakby troche dodawali tytoniu z Paramontchów (niewiem jak sie to pisze ;) )
Kieds palilem lighty lm ale teraz pale marlboro 100' lighty... okazyjnie czerwone... czasami uwielbiam Rothmansy - to sa mistrzowskie fajki, dym jest aksamitny ale cięzki poprostu mistrzowstwo.

Mc Chrystal's Supermint, Mc Chrystal's Highland Ice.
od mc'shitów sie masakrycznie rozpierdala śluzówka nosa... pozatym sa drobne z tego co pamietam i łatwo jest przy odrobinie nieuwagi pociagnac za mocno i miec tabake w... gardle
Pozatym mi osobiscie baaardzo nie podchodzą...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 1680 / 266 / 0
Sterylny Marcin pisze:
Nikotyna ma działanie stymulujące. Jak dla mnie palenie widocznie zmniejsza zmęczenie, uczucie głodu oraz polepsza koncetrację.
Zwracam honor. Nikotyna wydziela niewielkie ilości adrenaliny, jest uważana jako stymulant, działa na dopaminę - doczytałem. Pytałem ponieważ na mnie zawsze działała depresyjnie albo dysocjacyjnie ale fakt, można dostrzec działanie stymulujące ;-P.
Największy przegryw na forum
  • 225 / 8 / 0
spadły z jakością i to masakrycznie 1,5 roku temu smakowały znacznie lepiej... teraz paląc te fajki wciska mi sie delikatny posmak Red&White albo jakby troche dodawali tytoniu z Paramontchów (niewiem jak sie to pisze )
Kieds palilem lighty lm ale teraz pale marlboro 100' lighty... okazyjnie czerwone... czasami uwielbiam Rothmansy - to sa mistrzowskie fajki, dym jest aksamitny ale cięzki poprostu mistrzowstwo.
Masz racje..
Light't spadły z jakością, ale czerwone są takie jakie były i nic się nie zmieniły ponieważ pale je i nie czuje kompletnie żadnej różnicy. Niebieskie są teraz strasznie obskurwiałe, dla mnie smakiem jak ViceRoye.
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
nom sweet dym suchszy i delikatny posmak "plastiku"
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 179 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: RysiuRonson »
Nie pale tytoniu i jestem z tego dumny :-D
Owszem probowalem kilkakrotnie, ale smierdzi sie po tym nic wiecej ;-)
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
ODPOWIEDZ
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.