Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 520 / 18 / 0
są do tego jakieś napisy? Myślę, że dam radę się obejść i bez, ale ziomek chce obejrzeć a jego angielski nie jest zbyt dobry...
  • 377 / 8 / 0
Podpisuję się pod kolegą,jak ktoś ma niech podeśle napisy lub lektora,byłbym wdzięczny bardzo.
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 425 / 33 / 0
Następna patologia: Swansea love story. Zapraszam wszystkich chcących spróbować mocnych opiatów i nie tylko:

http://www.youtube.com/watch?v=Zq0AUW5- ... re=related

Trochę pomieszane są części ale dla chcącego..
  • 229 / 1 / 0
jesteście jak mniemam drużyną do spraw zgonów wśród narkomanów?
  • 182 / 6 / 0
Wlasnie ciekawi mnie proporcja zgonow wsrod opiatowcow do tych, ktorzy jakos tam sie trzymaja. Wydaje mi sie, ze bedzie to jakies 7:3 albo nawet 8:2. Moze nawet gorzej. Mowimy oczywiscie o opiatowcach a nie o ludziach co opiat sprobowali i im sie nie spodobal. Z heroinistow z lat 80-tych, ktorych osobiscie znalem tylko jeden dzisiaj zyje a wyciagneli go z tego charikriszna ale nie wiem czy to lepszy koniec jego hujowego zywota.
  • 182 / 6 / 0
Dorzucam Wam Drugstore Cowboy - wlasnie sie sciaglo i zaczynam ogladac i sie swietnie bawie

Magnet:
magnet:?xt=urn:btih:VCO4LH2VFHS2HRK2K5DIHZEN5IWEN4PJ&dn=Drugstore%20Cowboy.avi&tr=http%3A%2F%2Ftracker.thepiratebay.org%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.thepiratebay.org%3A80%2Fannounce&tr=http%3A%2F%2Ftracker.openbittorrent.com%2Fannounce&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.openbittorrent.com%3A80%2Fannounce&xl=738220032
Staram sie pisac poprawnie, bo trzeba szanowac nie tylko swoich rozmowcow ale i swoj jezyk.
Alkoholizm to powolanie!
  • 576 / 8 / 0
Polecam dokument "Black Tar Heroin" moim zdaniem lepszy niż o Benie...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 341 / 1 / 0
Wszystkie te filmy są w pewnym sensie chujowe i beznadziejne, bo są o ćpunach i ćpaniu, pokzaują nam jak wyglądamy albo jak będziemy wyglądać za parę lat, jeżeli nic się nie zmieni w naszym życiu. To, co tam widzimy raczej się nam nie podoba. [lecz co z tego, skoro i tak raczej niewielu coś zmieni, bo przecież tak dobrze znane jest działanie opio]
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 6 / 0
Ha, tylko większość ludzi (a nie mówię tu o małolatach, a o wjebanych ludziach w wieku = lub >30), się tym jara a nie smuci. Z drugiej strony dobrze; nie zazdroszczę nikomu, kto ćpa w ciągach i nie umie zwalczać wynikających z tego wyrzutów sumienia.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 840 / 26 / 0
A mi się nie wydaje ze wiek ma jakieś znaczenie co do ćpania helupy np ..
co za róznica jak ktoś ma z 18 albo dwadziecie pare lat czym rózni się od czlowieka co ma 30 lat ??? są przecież tak samo wjebani w te samo gówno....?? nie rozumiem nikektórych ludzi ze jak ma z 20 lat to juz nie wiem jakoś gorzej ćpa czy co ?? bo z tego forum tak tu wynika....
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.