Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 21 / 1 / 0
" Czy takie kucie nagle staje sie przyjmne gdy sie wie co jest w strzykawce ? "

Tak bo wiesz że za chwile poczujesz się zajebiście, więc te wbijanie igły przy tym uczuci to nic.

Poporstu masz frajde że się przygotowujesz do czegoś fajnego, ja osobiście lubie sobie na spokojnie i luzie przygotowywać wszystko pokoleji bez stresu i ciśnienia, bo wiem że jak przygotuje dobrze to i faza będzie fajna :)
Uwaga! Użytkownik Zagubiona nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
rozumiem ale czy samo wbijanie igły w takim momencie może dawać przyjemność? Czy to podobne do cięcia się? Robisz to bo sprawia przyjemność?
Uwaga! Użytkownik szczurszczurek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 1 / 0
Czy to podobne do cięcia nie wiem, nigdy tego nie robiłam ale cięcie się to wyładowanie bólu psychicznego fizycznie.

Można stwierdzić że z narkotykami jest podobnie, ale to wyładowanie bólu psychicznego poprzez substancje a nie samo ukucie.

Do igły to poprostu przyzwyczajenie, czy daje przyjemność.. ? Przyjemnością jest to co wiem ze się stanie po ukuciu więc można w pewnym stopniu powiedzieć że ukucie daje przyjemność.
Uwaga! Użytkownik Zagubiona nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 221 / 2 / 0
to działa takie warunkowanie jak u psa Pawłowa

a dlaczego jak sie pali pety nie wchodzą inne metody podania nikotyny? bo np. guma z nikotyną wchodzi wolniej przez co nie daje takiej satysfakcji
a czemu eliquidy nie zadziałały? no pewnie dlatego ze sa słabsze
jak sie pali mocne to zapalenie r1 też jest o dupe roztrzaść...
Uwaga! Użytkownik madafakers nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Witam. Chodzi tu o tą niesamowitą adrenalinę w momencie dociskania tłoczka...
Uwaga! Użytkownik k36flip nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 37 / 1 / 0
hm.. adrenalinę? dożylnie najczęściej podaje sie opioidy i opiaty które nie działają pobudzająco, więc dlaczego adrenalina? No ale jeśli już pytasz - adrenalinę czujesz no nie wiem jak to opisać, to tak samo jakbyś przygotowywał sie do skoku na bungee, wiesz że czeka cie coś niesamowitego albo ekscytującego, tak samo z dociskaniem tłoczka - dociskasz coraz mocniej i jesteś podekscytowany, to tak w skrócie bo myślę że każdy odczuwa to inaczej :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik Angelunia111 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 230 / 6 / 0
madafakers pisze:
a dlaczego jak sie pali pety nie wchodzą inne metody podania nikotyny? bo np. guma z nikotyną wchodzi wolniej przez co nie daje takiej satysfakcji
a czemu eliquidy nie zadziałały? no pewnie dlatego ze sa słabsze
jak sie pali mocne to zapalenie r1 też jest o dupe roztrzaść...
Guma może. Liquidy są mocniejsze (paliłem taki, że niby parę buchów = fajka). Po prostu kocham szlugi, nawet jak nie paliłem podobał mi się zapach, pierwszy papieros mi posmakował, mając wybór szlugi lub inna używka wybieram szlugi (chyba, że mi się wkręci dbanie o płuca) itd. Jak dłużej nie popalę to mam fantazje o jaraniu (serio, najdłużej wytrzymałem 3/4 dnia* takiej jazdy, że wyobrażam sobie ten zapach, smak, uczucie w płucach)... Kurwa ale się napaliłem, idę dokarmić raczka %-D .

* Chodzi tu o znoszenie tych natrętnych myśli, rekord bez szlug to jakoś 5 miesięcy.
Autor pomysłu z braniem sody przed kodeiną, możesz wziąć kodę za moje zdrowie.
  • 574 / 3 / 0
w zastrzyku najlepsza jest wchodzaca pizda jeszcze przed wyciagnieciem drzazgi. Oj kici kici.
  • 1 / / 0
iniekcja byla i bedzie najszybszym i najbardziej konkretnym sposobem podania, bez względu na to co jest w strzykawce (czy to feta, hera czy inne, w mixach i remixach). Najwazniejszym efektem podania, którego nie da sie zastąpić - jest PIERDOLNIĘCIE, w ciągu kilku sekund sprzęt który wstrzyknięto jest wszędzie.... niestety tylko iniekcja zapewnia takieggo kopa i wyrwanie z butów...
  • 63 / 2 / 0
http://hyperreal.info/node/107#axzz1AkBgxdA9

W jednym z fragmentów wywiadu jest poruszony ten temat.
Im mniej czasu upływa między podaniem substancji a jej efektami, tym efekt uzależniający jest silniejszy, ponieważ sama czynność jest mniej kojarzona z efektami jakie wywołuje.
Oczywiście powtarzam tylko za słowami artykułu.

Pozdrawiam, W.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie:
Dwóch wilków jedno w lesie nadybali jagnię.spacja
Już go mieli rozerwać; rzekło: - jakim prawem ?!si
Smacznyś, słaby i w lesie...- Zjedli niezabawem.sp
Ignacy Krasicki, Jagnię i wilcy
ODPOWIEDZ
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.