Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
amfetamina powoduje euforie tylko tyś już brightstar zapomniał, jak to jest ;] Długie przerwy i solidne bele na start - euforia musi być, no nie ma chuja żeby inaczej było
hamah pisze:Noo albo zajebac se na zejsciu o 6:30 jak stary wychodzi :d
Habibi pisze:Mef bardziej zmnienia- jest większa bania :). Speed tylko podkręca, jest się szybszym, lepszym. Wszystko się robi z większą ochotą.
zjazd amfetaminowy był dla mnie znacznie straszniejszy niż ketonowy, ale fakt, że spida nie brałem już z 15 lat, więc może wtedy każdy zjazd by mnie bardziej dojebał;,
po ketonach ich brak odczuwam dłużej i przez kilka dni ma się taki swoisty smutek i wkurw życiowy. Zjazd ze spida trwał kilka godzin, ale następne dni były już normalne.
Spid jakoś pozwolił mi odkryć swoje mocne strony, po kilku gramach go porzuciłem na stałe.
Lovercraft pisze:Nigdy nie próbowałem speeda, za to mefa wielokrotnie. Mógłby ktoś porównać euforię miedzy tymi dwoma substancjami?
nie mozna porownywac... nie mozesz poronac euforii.. nie ma lepszej lub gorszej... jak jestes w stanie euforii to nie myslisz o tym czy po spidzie bedzie wieksza tylko oddajesz sie tej co masz... bo ona jest najlepsza na jaka cie stac:)
Uważam to za dwie różnie działające substancje, choć owszem podobnie. Można porównywać wg mnie ;)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.