najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 145 / 2 / 0
kosztowalem z kofikow i nie utkwil mi w pamieci wcale takze ani nie polecam ani nie odradzam.
  • 116 / / 0
Cudowna odmiana, najlepsza jaka próbowałem. Energiczny, gadatliwy high, dość lekka dla ciała, potencjał wizualny. No i świetnie smakuje :) Polecam.
Chociaż, bardziej ogarnięty w temacie kumpel mówił mi, że Herer jest najczęściej 'podrabianią' odmianą, dlatego rzeczywiście warto mieć pewne źródło, tak jak mówił mateusz999.
  • 7 / / 0
pierdolenie,aż glowa boli jak mozna napisac najlepsza odmiana jekiej próbowałem o omianie która ma 4 różne feneotypy,haha
jesli Jacek to tylko SS ;)
  • 3523 / 54 / 0
Kiedyś to uprawiałem i przyznam,że odmiana ta wcale nie zapadła mi szczególnie w pamięci, mocna, ale są lepsze np. AK47.
  • 67 / / 0
Dla mnie chyba najlepsza odmiana osobiscie wole ją niz ak 47 haj jest intensywniejszy i po niej mnie tak nie muli moge palic caly dzien. W wiekszosci odmian mam tak ze juz 3 joint w dniu mnie nie klepie, a Jacka moge palic i palic i caly czas odczuwam moc.
  • 67 / / 0
Dwa razy palilem ta odmiane i nie byla to najmocniejsza faza ale intensywna czas lecial wolno minela godzina a ja zadowolony ze z 3 godziny siedze i nie puszcza . co kilka min mialem lekkie cevy ktore sie nasilaly i oslabialy ale to pewnie z przedawkowania :D
  • 20 / 3 / 0
Jak dla mnie jedna z najlepszych odmian. Fajny smak, dobra moc i dobrze zbiory. Klasyk ponad klasyki, jarałem już milion razy i zawsze chętnie zajarałbym jeszcze :)
  • 44 / / 0
Ktoś tutaj powinien zawsze określać dokładnie co palił i od jakiego breedera, bo jack jackowi nierówny:

Jedyny słuszny to ten od sensi seeds - tylko reg, bez fem, trzeba liczyć na sczęście, że będzie damka.
To ten właśnie daje energetyczny upliftingujący i niekiedy psychodeliczny haj.

Te wszystkie jh od greenhouse czy innych to tylko kant dupy potłuc - 8 fenotypów z czego tylko 1 ma jakieśtam cechy legendy od ss.
  • 349 / 8 / 0
Ja miałem JH od właśnie sensi Seeds i muszę przyznać, że nigdy czegoś takiego nie paliłem, a doświadczenia z tym mam już naprawdę sporo.
Jeżeli chodzi o sam high to jest bardzo przyjemny, nie uciążliwy jak przy niektórych odmianach. Jeżeli ktoś by mnie zapytał o to czy bym poradził tą odmianę do codziennego palenia to jedno zdecydowane kategoryczne NIE. Za dobra odmiana aby dawać to sobie codziennie. Wgl. nie powinno się palić codziennie ale to już off top. Taka jest moja opinia na ten temat ;-)
  • 21 / 3 / 0
Brane z Eindhoven, dwa lolki na troje. Kuzyn urwal film, mial widzenie z 3ciej osoby zza glowy, do tej pory wspomina jako najmocniejsze czego doswiadczyl (po 3 latach).
Mnie sie podobalo od samego startu, duuzy plus, nie dusi, w smaku ciekawie, nutka jakby ziemi. Wchodzi lagodnie, mozna rozpoznac "fale".
Szlismy do miasta wtedy I pojawialy sie tez lekkie paranoje, ze wygladamy na dziwakow, a wszyscy dookola nas obserwuja wnikliwie. Na szczescie ruszyla dobra nawijka co bylo kluczem wieczoru. Mnie lekkie adhd ogarnelo, mowa ciala. Jak w wiekszosci przypadkow pojawila sie suchosc. W lokalu do ktorego wybralismy sie na piwko, pierwsze co dalo sie we znaki to zmiana cisnienia - to w uszach, caly czas towarzyszylo wrazenie lekkiego "oderwania" od rzeczywistosci, aalle co sie zdarza rzadko, bylem mega czujny I nie tak idiotycznie zapominalski :))) rozmowa leciala, poczucie czasu zwolnilo. Pojawilo sie wrazenie jakby wszedzie dookolo byla mgla, co bylo przyjemne ale i zastanawiajace. No I natlok mysli..
Wygladalo na to, ze kuzyn mial zdecydowanie najlepiej, co nie zmienia faktu ze odmiana jedna z lepszych jakie mielismy okazje probowac.
'You enter a special, magical, dimension. The dimension of the spirit world.'
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.