Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 320 / 6 / 0
celowoprowokujesz albo pojebany jestes,z tym tekstem ''nie jest narkotykiem''

do zalozyciela watku takie przemyslenia napisze.Zdaje mi sie ze ten facet bo ty pewnie jestes aśka zrobil sie ciulem jak zaczal pic alko i był lepszy na amffff.
  • 9 / / 0
Dzięki za rady. Czyli jeśli ktoś jest banioholikiem to małe szanse na życie w trzeźwości?

amfetamina nie jest dobrym wyjściem, ale z drugiej strony parę razy pomogła się niektórym osobom które znam odmulić, które miały problem z alkoholem. Ale to jest śliska granica.

Ale teraz pamiętam, że partner wyszedł z amfetaminy dzięki seronilowi. Niestety po dwóch latach zaczął popijać i teraz nie jest dobrze. I jedna faza i druga była wyniszczająca. Myślałam po prostu o małych dawkach jakiegoś stymulantu.

Dziękuję za radę z tymi grzybkami - o dziwo partner panicznie boi się jeść grzybków... chyba musi najpierw chcieć się wyleczyć.
  • 1530 / 9 / 0
Większość ludzi ma małe pojęcie o tym czym są grzyby dlatego się tego boją. To też nie jest tak, że zje i potem będzie wszystko dobrze. Może mu się źle wkręcić jeżeli nie wie czym są grzyby i jak do tego podejść. Mi swego czasu pomogły. Kolega zjadł mniej ode mnie, tylko 30 sztuk, bez wiedzy czym to jest, podchodząc lekceważąco i miał krzywą jazdę. Potem podobnie podszedł do salvi i miał powtórkę. Choć może i BT mógłby być też pomocny w zwalczaniu alkoholu. Ja zamierzam zjeść grzyby albo kwasa i na zejściu, albo w trakcie fazy czy na następny dzień obejrzeć "Wszyscy jesteśmy Chrystusami".
  • 858 / 19 / 0
alkohol jest legalny dlatego że jest głęboko zakorzeniony w naszej kulturze Polacy pili piją i będą pili i nic tego nie zmieni
a narkotyki to w sumie nowość w naszym kraju stad takie uprzedzenia ludzie czego nie znają boją się tego
widziałem i narkomanów i alkoholików w końcowej fazie "przygody"
pomijam delirium u alkoholików charakterystyczny jest wielki brzuch (woda) a reszta ciała wychudzona
a narkomani z detox`ow wiek tak 30-40lat co zauważyłem to spowolniona mowa brzuch też wydęty ale nie tak jak u alkoholików ręce zabandażowane jakieś infekcje żył braki w uzębieniu skóra owrzodzona blada

nie baw się w dobra mamusie że ci amf odpowiada to nie wkręcaj jeszcze faceta w to
alkohol mimo wszystko jest mniej neurotoksyczny od amf
z rozjebaną wątrobą możesz żyć "normalnie"
z rozjebanym mózgiem już nie ...........
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 69 / / 0
befree pisze:
celowoprowokujesz albo pojebany jestes,z tym tekstem ''nie jest narkotykiem''

do zalozyciela watku takie przemyslenia napisze.Zdaje mi sie ze ten facet bo ty pewnie jestes aśka zrobil sie ciulem jak zaczal pic alko i był lepszy na amffff.
to był tzw cynizm ;) Jestem całkowicie przeciwny szufladkowaniu ;) Każdy środek psychoaktywny dla mnie to narkotyk chociaż osobiście wole określeślenie używka. Przez alko miałem zawsze same problemy, 2 sprawy karne, stracone prawo jazdy, sporo znajomości poszło się jebać. Oczywiście nie gloryfikuje substancji psychoaktywnych z innej grupy. Ale anegdotka:
siedzimy z kumplem w parku popijamy gbl, natura, ławka a na łąwce 2 kubeczki plastikowe i tonik ;) podjeżdżają mendy.
-i co pewnie pijecie, latarka, i szukanie gazu... nie znaleziono ;) więc przepyra ;)
Pała znajduje u mnie pudełko od suportu (takie coś w rowerze dla niekumatych) w której była strzykawa ale nie otwierają pytają się co to ;)
-pudełko od suportu ;)
-a co to suport ;)
-takie coś od roweru
- to pewnie studentami jesteście (tu ostra zieja z nasztch ust bo studia to mamy dawno za sobą ;) )
Powąchali kubanki ;) nie czuć gazem i ze smutkiem odjechali nie mogąc nam wlepić za nić mandatu. Wtedy zdałem sobie sprawe że alko (szczególnie otwarte) służy żebyś czuł się ścigany. Możesz je legalnie kupić, ale nie możesz spożywać ;) gdzie tu logika ;). A to że napizgani byliśmy gbl to już inna kwestia :D crack na system ;) ćpaj, nie pij, nie ogłupiaj się !
  • 9 / / 0
Dla otępiałych ciągłym piciem ludzi zapodanie sobie stymulanta może pomóc w efekcie "stanięcia obok i zobaczenia problemu z innej perspektywy". Ale w sumie przerzucenie się na amf w takim wymiarze bycia na fazie, jak się było na alkoholu - jest jak wskoczeniem z deszczu pod rynnę. Bardziej mi chodziło o pobudzeniu do myślenia takiej osoby, bo mimo wszystko stymulant powinien ją pobudzić. Ale w złą stronę zabrnęło odczytanie moich myśli, jakoby zastąpieniem jednego nałogu drugim.

Sama kiedyś przeginałam z alko i mimo wszystko po stymulantach zaczęłam robić mniejszą siarę jak gdzieś wychodziłam do ludzi. Bynajmniej wracałam na dwóch nogach, a nie na czterech %-D
  • 2775 / 39 / 0
W celu spojrzenia na problem z innej perspektywy najlepszym wyborem bedzie przyjęcie końskiej dawki psychodelików przez osobę uzależnioną. Rozmowa z nią w takim stanie a następnie wycieczka na najbliższą melinę.
W takim stanie bardzo łatwo zmienić podejście do alkoholu.
Zadnych stymulantów. Pić nie przestanie a do tego zacznie ćpać %-D
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
Dobra opcja powyżej. Czasami nawet zioło może wystarczyć, by stanąć z boku i się zastanowić.
  • 522 / 4 / 0
BrightestStar pisze:
W celu spojrzenia na problem z innej perspektywy najlepszym wyborem bedzie przyjęcie końskiej dawki psychodelików przez osobę uzależnioną. Rozmowa z nią w takim stanie a następnie wycieczka na najbliższą melinę.
Końska dawka grzybów a co za tym idze porządny kop w dupę i czlowiek zmienia całkowicie tok myślenia ie na dłuższą metę ale na nastepnych kilka kilkanaście dni i to jest najlepszy czas żeby takiego delikwenta "zmósic" do leczenia , daje se reke uciąć że gdyby zaprowadzić alkoholika na jakąś melinę ale jak peak grzybowy osiągnie apogeum i zacznie spadać wtedy myślenie powolutku powraca i zaczynają sie rozkminy do tego 1-2 osoby co by mu wmawiały jaki to niego pijus itp to albo dostanie pierdolca albo coś w nim pęknie i może sie nawróci al na ban sie zdołuje do tego stopnia że zacznie ryczeć nawet najtwardszy z najtwardszych tego nie wytrzyma.
  • 333 / 12 / 0
to ze jak koles bedzie nna bani chodzby i po fecie czy po grrzybach i kilka osob stanie i zacznie mu cos nagadywac i wkrecac faktycznie moze okazac sie skuteczne-no typ przestanie pic i dobra -przestanie pic ale czy myslisz ze on nie wyczuje ze pozwalasz mu na ćpanie. I co za tym idzie nie zacznie uzywac tego na co mu pozwalasz--propagujesz a dodatkowo to daje mu przyjemnosc?? Napewno zacznie a tak by bylo tymbardziej po tym co wnioskuje po twojm podejsciu np do fety.. walilibyscie obywoje i wtedy to juz niewiem kto by was ratowal..
Bozia chyba tylko... Powiem ci tak, jesli kochasz tego goscia i faktycznie zalezy ci na tym aby go wyciagnac z tego gowna to z nim o tym porozmawiaj, postaw jakies warunki, wygarnij, do lekarza zaprowadz i co tylko chcesz ale ja radzil bym nie szukac oparcia /pomocy w dragach-przedewszystkim dlatego ze on juz bral..wiesz jak latwo sie takiej osobie wjebac od nowa? poplynie nawet niezauwazysz kiedy..probuj rozmowa i jakimis normalnymi sposobami... Ja gdy mi tak powiedziala kobieta to odstawilem fajke od ust i niepalilem przez jakis chyba miesiac czy cos Bo ją kochalem i mi zalerzalo- niepalilem do kiedy nie zerwalismy. po co to mowie? chce Ci uswiadomic ze jezeli sie kogos kocha /szanuje to jest sie w stanie zrobic rozne zeczy dla niej. wiec jezeli do niego cos dociera wogole to z nim pogadaj i zobacz jaka bedzie reakcja. Nic z tym nie zrobi znakiem tego niema jaj/niechce z tym zerwac, ani dla siebie ani dla Ciebie czyli Cie nie kocha.. wiec po co z kims takim byc..??
a Ty niemow ze feta jest fajna bo wracasz na 2 nogach a nie na 4 jak przedtem. Na 4? znaczy zalana w trupa..?
-to nie jest wina alkocholu :) . alkochol trzeba pic z głowom-umiec pic
tzn-wiedziec kiedy skonczyc. tak samo i feta czy jaki kolwiek drag...czyli co ? Teraz twoja glowa- mam teraz 50g biore Ciebie sype przez calą noc po jakims sciechu a Ty nigdy nie odmowisz? Tylko wiesz jaka bedzie roznica w rezultacie koncowym?
NIe Umiejetnosc PICIA alko Z UMIAREM=Powrot na 4nogach/wymioty itakie rozne-pewnie znasz..
Nieumiejetnosc ĆPANIA fety Z UMIAREM=brak powrotu dokad kolwiek !!-znaczy co? znaczy ze sie przekrecisz moja droga.
mozemy o tym podyskutowac jak chcesz kolezanko Asik ale to taka prawda.Ja lubie fete ale to wszystko trzeba z glowa robic. I wypic sobie lubie i przyfukac. ale ze lubie to nie znaczy ze robie to codziennie-od pewnego czasu przystopowalem. I sam do tego doszedlem ze tak bedzie lepiej.czlowiek sam musi sie ocknac przewiezc i zobaczyc..ewentualnie musisz sprawic by uwierzyl /posluchal twojch slow. Moze sprobuj sama mu cos udowodnic-zrezygnowac z czegos dla Niego? tak aby to widzial..ze sama sie tez poswiecasz ..probowac warto, a jak nie to zostawic i niech pije i huj skoro niechce pomocy.
Mimo wszystko zycze powodzenia i Pozdrawiam ;) (ale fajnie jak se czlowiek pogada troche:) )pozdr;)
<<<La Fete Continue..>>>
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...