PcP pisze:@chsn:LOL. Otwierają np.izba celna.Było o tym na forum.
Firma kurierska chyba sobie taki warunek zastrzega, czekam na odpowiedź :)
zwykłe listy często giną. z kolei polecony musi być podpisany przez adresata.
najlepiej wydaje mi się wysłać polecony, z lewymi danymi zwrotnymi (tylko, że wtedy jak paczka nie dojdzie, to bajbaj) i poinstruować odbierającego żeby od razu nie otwierał listu (jeśli zawartość jest znana stróżom prawa, to mogą chcieć dojebać się na gorącym), najlepiej niech go położy gdzieś [zamkniętego], wyjdzie na dwór, przejdzie się gdzieś, sprawdzi czy nie ma nic podejrzanego i, jak jest spoko, dopiero po powrocie go otwiera.
o co chodzi? w razie zasadzki można powiedzieć: a, dostałem jakiś list, nie spodziewałem się żadnego, ale jak ktoś mi wysyła to co mam nie odbierać? jebnąłem na stół, bo nie miałem czasu sprawdzać.
nie wiem czy polskie pieski aż tak by kombinowały, a sposób jest z jakiejś amerikańskiej stronki.
[Dostajesz plusa :) ]
-dobrze że was widzę panowie bo właśnie dostałem pocztę z podejrzaną zawartością niewiadomego pochodzenie i jako wzorowy obywatel państwa ''koalicji anty-terrorystycznej" niezwłocznie udaję sie na komisariat aby dać tą substancję do analizy w laboratorium
:)
Policjanci rozpracowali dilerów rozprowadzających narkotyki pocztą kurierską,2010-09-02,KWP.lublin.pl pisze:Policjanci wspólnie z prokuratorami ustalili, że we wtorek rano do 25-letniego Łukasza T. z Sanoka zostanie za pośrednictwem firmy kurierskiej doręczona przesyłka, w której mogą znajdować się narkotyki. Zaraz po odebraniu jej przez 25-latka policjanci wkroczyli do akcji. Informacja potwierdziła się, kiedy funkcjonariusze CBŚ otworzyli pakunek. Okazało się, że było w nim prawie 1 kilogram suszu marihuany. Nie były to jedyne narkotyki jakie posiadał mieszkaniec Sanoka. Mundurowi w jego samochodzie ujawnili ponad 5,5 grama amfetaminy. Mężczyzna został zatrzymany, a na poczet przyszłej kary funkcjonariusze zabezpieczyli pieniądze w kwocie 1,2 tys. złotych.
Sposób @dzilo wydaje mi się za słuszny,ale nie obędzie się bez rozprawy,zeznań i ogólnie sporo czasu straconego w razie wpadki.Zrobią dochodzenie skąd pochodzi,zweryfikują zeznania itd.Istnieje spore ryzyko,że mimo wszystko osoba zostanie skazana.
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.