Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3250 / 355 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Taką prawdziwą, złą manię powoduje u mnie zolpidem.

Pozytywna taka hipomanie powodowały zjazd z dxm, dmt, przezajebisty stan. Na pozostałych jesli mania, to wersja demo jakby (np. mdma, bxm, lsa).
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 71 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pete »
Ja pierdolę co za pomysł :D A ja myślałem, że niektórzy z tego powodu się leczą.:) No, ale skoro już chcesz tak bardzo spróbować to polecam 40 mg paroksetyny. U mnie połowa dawki powodowała w zasadzie hipomanię przez cały czas leczenia.
Uwaga! Użytkownik Pete nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 14 / 0
Bo 30% osób z forum to tu faktycznie choruje ....reszta szama tylko leki
Na hipomanie proponuje połączenie 2 jakiś srri
Lub połączenie selegeliny z bupropionem
na mnie niestety taki mix nie działa ponieważ bupro powoduje sedacje a po połączeniu z sele jest jeszcze senniej

ale jedno jest pewne na 100pro...nawet jak się wam uda znaleźć coś na himpomanie..to te leki są takie zjebane że z czasem będzie coraz słabiej i spokojnie max 1 miesiąc zabawy i po hipo dalej w pizdu zamułka ..taki efekt na stałe jest raczej nie możliwy
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 179 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: rage13 »
Mnie brała mania na początku brania sertraliny kiedy do niej piłem alkohol. Choć też prawdopodobnie mam chorobę dwubiegunowa. Ale mania była super. Ahh... Co ja zrobić nie mogłem i kogo przegadać. Mieć siłę na wszystko i wielkie chęci. Ale jest to też męczące bardzo gdy umysł i ciało pracują na najwyższych obrotach. Potem wiadomo : deprecha.
  • 25 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: OXYMAN »
Bede wiedzial pewnie niedlugo po wizycie u mego psychiatry. Generalnie usiluje wrocic do stanu sprzed zyprexy i pogrywam z lekarzem, zobaczymy ;)
Uwaga! Użytkownik OXYMAN nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gleba »
a mogę wiedzieć po co chcesz mieć "manię"? bo nie wiem co fajnego w byciu nadpobudliwym, ciągle uśmiechniętym, gadającym i wkurwiającym zjebem, z którego wszyscy mają bekę. a tak właśnie są postrzegani ludzie w stanie maniakalnym. znam takich, którzy są w takim stanie, lecz niestety na ten podwyższony nastrój nakłada się frustracja, rozdrażnienie i agresja wywołane odrzuceniem ich przez społeczeństwo:) są to zwykle niezaradne życiowo kaleki a mania to ich choroba; tak jakby kompensacja i nadmierna egzaltacja tym co pozytywne, nadmierne skupienie na sobie zeby samemu się oszukać, wmawianie sobie "jakim to sie jest zajebistym", że nie ma problemów dookoła, a jak są, to jest wina innych a nie Twoja. a prawda jest taka, że nie ma ludzi idealnych i czasem trzeba umieć się pogodzić z tym, że inni mogą być w czymś tam "lepsi". poza tym nie tylko to jak Ty siebie postrzegasz jest ważne, ale to jak inni Cie widzą. zarówno dla Twojego jak i ich samopoczucia.

zresztą nie wiem, czy jakiś środek może dać taki stan. mania to raczej kwestia takiego głupiego sposobu myślenia, odwracanie się plecami od problemów i samooszukiwanie, zwalanie całego zła tego świata na innych i wypieranie własnych słabości i wynika z braku umiejętności wyciągania wniosków z własnego postępowania. lepiej czasem zdać sobie sprawe z tego, w jak chujowym położeniu się jest i zacząć coś w sobie zmieniać.

jak bardzo chcesz, to może spróbuj piracetam, po nim jest takie wrażenie, że się dużo lepiej myśli, ogarnia i ogólnie jest bystrzejszym i bardziej pobudzonym, toteż pojawic się może taki lekki stan "hipomaniakalny", poczucie bycia kimś mądrzejszym i lepszym niż faktycznie. mnie tam osobiście trochę męczy taki stan, poza tym nie lubię czuć się kimś wkurwiającym i uciążliwym dla otoczenia.

nie lepiej wypalic sobie od czasu do czasu lufkę zioła i spojrzeć na świat z innej perspektywy? to też wywołuje euforię (przynajmniej u mnie). wyjść na słońce, zintegrować się z innymi i poczuć się zajebiście, dzięki temu, że jest z czego się cieszyć, a nie sztucznie wywoływać u siebie nienaturalnie podwyższony nastrój.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2010 przez Gleba, łącznie zmieniany 6 razy.
  • 5 / 1 / 0
leczę sie na zaburzenia schizoafektywne, manie wywołać może wenlafaksyna np.czy tez zwykly seronil, zalezy co jak na kogo dziala. jest tez taki lek Abilify -aripiprazol, który u mnie osobiscie wywoluje hipomanie.Mania moze byłaby fajna gdyby potem nie dochodzilo do zabużeń jak:mysli przesladowcze plus urojenia, moja dziewczyna miala na wiosne prawdziwa manie-nie dalo sie z nią wytrzymac, trzeba ją bylo pilnowac caly czas - a nie spala , przestla jesc.nawet po ubiorze -widac bylo ze "cos nie halo z bania".o malo co nie skoczyla z okna- skonczylo sie 3-miesiecznym pobytem w szpitalu (psychiatrycznym),nie wiedziala co sie dzieje wszedzie-ktos sie czail na nia,spierdalala przed huj go wie kim , bo nikogo nie bylo..pierdolila od rzeczy a muwila ze inni "za wolno myslą".tak chorego czlowieka dawno nie widzialem-i co dalej chcesz miec manie -spowodowana lekami-przyjemny stan który trwa caly czas, bez tracenia kasy na dragi.ja nie robilbym takich experymentów, po tym co widzialem :(
Uwaga! Użytkownik MAREK-NOSAL1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / / 0
U mnie hipomanię wywołała sertralina, ale tylko pierwszego dnia.
  • 968 / 96 / 0
polecam, wenlafaxyne.
  • 3206 / 176 / 0
metoksetamina potrafi wywoływać manię. I to całkiem produktywną.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.