Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1233 / 11 / 0
Murti-Bingowi najlepiej odpowiadałaby nazwa etylferdon. Inne nazwy to 4-EMC, Emce, bk-L1, 4'-etylometkatrynon.

Robiąc 4-BMC najprościej wyjść z bromoketonu gotowca : 2,4'-Dibromopropiophenone 98%. http://www.acros.com/DesktopModules/Acr ... ring=37281
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 146 / / 0
Czytając tak wpisy w ogólnym temacie o mefedronie, aż boję się pomyśleć co będzie jak w ręce tych ludzi, którzy ćpają go do nieprzytomności wpadnie metedron. W działaniu jest mocniejszy do mefedronu, ale i skutki jego zażywania jak i bardzo łatwe przedawkowanie robią z tej substancji bardzo niebezpieczne narzędzie. To samo tyczy się 4-EMC - mimo, iż będzie bardziej euforyczny to i zjazd będzie cięższy. Wg mnie nie znajdzie się prawdziwa alternatywa mefa. Próbując już kilku, może -nastu RC, dochodzę do wniosku, że mef jest jedyny w swoim rodzaju - i wbrew temu co piszą inni, zjazd po mefie określił bym jako zerowy bądź minimalny, a tego już nie będzie jeżeli zwiększy się siłę substancji, tak więc po delegalizacji mefa, zejdzie on do podziemi, będzie bardziej żeniony i sprzedawany już nie przez panów prowadzących "polskie laby" a przez dilków spod dworca, ale i tak będzie numero uno
  • 153 / / 0
Pozwolę sobie przekleić z wikipedii.
wikipedia pisze:
Dimethocaine, also known as larocaine, is a local anesthetic with slight stimulant properties that some studies show to be nearly as potent as cocaine. However, anecdotal user reports indicate no euphoria and only mild stimulating effects. Other users fail to perceive of any recreational effects whatsoever.
Lekki stymulant, praktycznie nie powodujący euforii. Raczej szkoda kasy.
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rev »
Panowie, jestem na etapie sciagania probek tych dwoch srodkow powiedzcie mi czy nazwy sa ok i jezeli bedziecie tacy laskawi podac CAS do obu produktow bede wdzieczny a po ewentualnym dostaniu probek i spozyciu ich podziele sie z wami opinia o nich:

1) 4-BrMC, 4-BMC, brefedron, 4'-bromometkatynon
2) 4-EMC 2β-Propanoyl-3β-(2-naphthyl)-tropane
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rev »
A znasz moze pelna nazwe 4-EMC? no i te CAS number :/

no i jezeli to drugie to nie 4-EMC a na necie pisza ze to niezla alternatywa dla kokainy, moze tez warto sciagnac probke ;)
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
To drugie to WF-23, substancja silniejsza setki razy od kokainy. Dawkowanie jej odbywa się w mikrogramach... Dosyć niebezpieczna substancja. Pomyśl jak silnie może uzależniać. W Polsce chyba jeszcze legalna ;) Nazwa dla 4-EMC to: 4'-etylometkatynon lub 2-ethylamino-1-p-tolylpropan-1-on. Numery CAS dla tych substancji jeszcze są N/A.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 507 / 10 / 0
Tylko czekac aż pojawi się betaketonowy talidomid. Powodzenia.
  • 481 / 5 / 0
4-emc nie ma szans na bycie alternatywą dla mefa,w moim odczuciu substancja ta jest kompletnie nie warta uwagi...
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
śpiący, Ty tak pierdolisz dla własnej satysfakcji, czy co? Może jakieś konkrety, hm? Uzasadnij swoją wypowiedź.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
ja tam się nie mogę doczekać już 4-emc ,nie mam zielonego pojęcia jak będzie działać i czy wogole będzie działać ,bardziej ciekawi mnie to czy przebije mefa działaniem i popularnością ,narazie wiem tylko że przyjebie w nos ponad 200 mg w samotności nie ma się co rozdrabniać
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.