Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 403 / / 0
Nieprzeczytany post autor: pejsze »
Moim zdaniem - odkryles kurwa Ameryke... Ten wniosek z pierwszych trzech zdan zasluguje na Nobla, jakby kazdy choc troche wtajemniczony w temat tego nie pojmowal... Wiecej takich postow!
  • 156 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ojgasm »
tolerancji na SSRI
Tolerancja na SSRI nie występuje. Występuje tolerancja na serotoninę, czyli EFEKTY. Chwyt marketingowy?...Co zabawne, neurogeneza wywołana przez SSRI jest jak najbardziej do uzyskania przez małe dawki XTC. Różnica pomiędzy XTC a SSRI jest przede wszystkim taka, że w większych dawkach ecstasy po prostu bardziej szkodzi (degeneruje) niż SSRI ze względu na swoje możliwości jeśli chodzi o podnoszenie poziomu serotoniny - co za dużo to nie zdrowo a jeszcze więcej, jeszcze mniej. Jeszcze bardziej zabawne jest to, że XTC jest w stanie o wiele szybciej i skuteczniej poprawić samopoczucie niż jakiekolwiek SSRI jakie kiedykolwiek powstanie. A najbardziej zabawny jest fakt, że za takie leczenie można iść do więzienia.

HA HA HA i jeszcze raz, kurwa HA
Powiedz NIE trzeźwości
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
Panie i Panowie Pierolicie jak Sam Skurwysyn mam 36 lat sex uprawiam nalogowo (raz dwa razy na dzien od 20 lat) bywalo ze mialem przerwy z tydzien .... ale i zdarzalo sie ze pierdolilem sie przez tydzien na okraglo .... dziekuje ze mi wyjasniliscie ze moje problemy to tak naprawde sa z radosci bo mam za duzo sexu .... qrwa ale wy jestescie pojebani !!!!!!!!!!!!!!!!!
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 454 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: zibimark »
sądząc po charakterze twoich wypowiedzi jakieś "echo" ten -jak to sam nazwałeś-nałóg jednak pozostawił w twojej psychice
  • 1241 / 9 / 0
... chlopino ty potrzebujesz leczenia psychiatrycznego jak nikt inny na tym forum !

sluchajcie mysle ze powinnismy zalozyc watki dot. tego jak walenie konia obniza IQ
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2010 przez ooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 454 / 28 / 0
wiem ,wiem za to ty jestes zdrowyyyyyyyy ;-)
  • 1241 / 9 / 0
wiesz ... gdyby nie to ze swoja pseudo filozofie jakoby sex szkodzil na dopamine szkodzisz to bym sie nie odezwal
  • 454 / 28 / 0
nie jestes wyrocznią ... dla mnie twoje teorie są wyssane z palca
  • 1241 / 9 / 0
jakie MOJE teorie ?
nie jestem wyrocznia bardzo ostroznie pisze o tym co mnie spotyka ... ty masz juz gotowe diagnozy na wszystko i dla wszystkich ....
Od walenia konia czy innej formy sexu nie ucierpi twoja psychika fizycznie tez nie powinienes doznac szkody chyba ze wielka muzina bedzie to mozesz miec pewne klopoty jakis czas ale to minie
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2010 przez ooo, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 454 / 28 / 0
skoro kwestionujesz moje teorie to musisz miec jakies swoje tezy na uzasadnienie niedorzeczności tego co ja pisze...
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.