Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Moim zdaniem doświadczenie życiowe ma znacznie większy potencjał jeśli chodzi o zmienianie swojego życia. Doświadczenie psychodeliczne ma duży potencjał jeśli chodzi o filozofię i postrzeganie zasad rządzących światem, a także poznawanie siebie. To drugie pośrednio implikuje również ten potencjał zmieniania swojego życia, ale nie w takim stopniu. Wyciąganie wniosków z doświadczeń życiowych jest trudne i dlatego bez starania się psychodeliki > życie, aczkolwiek przy odpowiednim nastawieniu życie >>>> psychodeliki.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
Umysł to nie fikcja.

A co, prawda?
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 953
Hehe, wiedziałem, że kogoś to wcześniej czy później dotknie. Umysł, jako system to oczywiście fikcja, i to, że tak powiem, bazowa. Ale stawianie 'doświadczenia życiowego' w opozycji do 'doświadczenia w umyśle', to pod względem fikcyjności/faktyczności nonsens, bo jedne i drugie wypadają pod tym względem tak samo.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 915 / 4 / 0
IMO doświadczenie "życiowe" nadal jest doświadczeniem w umyśle, prócz pozorów. Ale po co walić truizmy.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 6 / 0
fest takie doswiadczenie jest fest psychodeliczne jak jaramy przez cały weekend od poduszki do poduszki same buszki
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
niech no mi ktoś kompetentny powie , wytłumaczy, spróbuje nakierowac. Wczoraj po przyjęciu niewiadomej dawki LSD doznałem silnego stanu serotoninowego. W trakcie peaka postanowiłem zmierzyć sie ze swoją psyche, powalczyłem z ego, drążyłem odbijając jego nagabywania i dotarłem do punktu zero. Całkowite zablokowanie. Głos w głowie powiedział. To już koniec! Czego oczekiwałeś? Że sie rozpłyne? przecież jestem twoją istotą, rdzeniem, bez którego nie istniejesz. właśnie w tym tkwi problem... co dalej. Czy to były podszepty podstepnego ego które za wszelką siłe blokowało droge dalej? Czy uważacie że jest coś głębiej? Ta mistyczna energia, floł wszechświata, moc sprawcza czy jak sobie to zwijcie. Czy da sie zdysocjowac ego do tego stopnia żeby uzyskać wyższy poziom? Czy właśnie sek w tym żeby dotrzeć głęboko do tego rdzenia istoty i to wszystko. Potem już tylko samorealizacja. Bije tu głównie do takich gości jak kurwik, fey czy borrasca który pewnie nawet nie czyta tego tematu ;]
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2009 przez Blepharospasm, łącznie zmieniany 1 raz.
Hidden mefedron User
  • 381 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: carnage9 »
Niema drogi do oświecenia- to oświecenie jest drogą. Niema poczatku i konca, niezrozumiesz tego w sposob logiczny. Uzywajac kwasa tylko rozszerzasz swoj umysl a nie wychodzisz poza niego. Wyrzuca podswiadomosc i niszczy co prawda pewne bariery, ale daje wielka ulude przezywania czegos waznego- budzenia kundalini itd ale to tylko podswiadomosc. Dopoki bedziesz szukal rozwiazania to nigdy go nie znajdziesz. Medytacja, uwaznosc i czysta niezmacona swiadomosc prowadzi Cie wyzej a nie fakt bycia responsible drug user i jedzenie co jakis czas kwasu.
Tańcząc w ogrodzie światła...
  • 1238 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
carnage9 pisze:
Niema drogi do oświecenia- to oświecenie jest drogą.
:nuts:
Toś przyjebał.
Nie ma drogi.
לאכול חומצה!
  • 915 / 4 / 0
Lol.
  • 1238 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
feydewey pisze:
Lol.
Rzeczywiście rozwikłałeś wielką zagadkę, prowokując kolejną.
shit happens
לאכול חומצה!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.