dosko pisze: Ja proponuje wlaczyc ten temat w program przedmiotu Nauczanie Do Zyciaw rodzinie w pierwszej klasie gimnazjum.
Zadanie nr. 1 - Dokończ wyznania młodego, zdegenerowanego Acodiniarza.
Witam wszystkich. Mam na imię Rafał, i mam 15 lat. Acodin a.k.a Kaszlodyn poznałem dzięki opowieścią kolegi z gimnazjum.
- już nie widzimy miny aptekarza
- zostaje kasa na pety
- mózg odpoczywa ;]
pilleater pisze: Trzy efekty uboczne odstawienia kaszlodynu]
Dla mnie też zestawienie "detox" i "acodin" dziwnie brzmią.
Ja to nie mogłabym jeść dwóch paczek na tydzień, bo zawsze po wzięciu 30 Aco potem jestem zmulona i rozkojarzona i muszę się jakimś stymulantem podleczyć. Ale powiem, że w wakacje baaardzo mnie ciągnęło do małych dawek i bałam się, że się uzależniłam, ale teraz mi to minęło. Nadal się lubię czasem sfazować, ale nie mam już myśli w stylu "Oj weszłabym sobie na 1 plateau Acodinu!".
pilleater pisze: Trzy efekty uboczne odstawienia kaszlodynu]
a to nie mogłabym jeść dwóch paczek na tydzień, bo zawsze po wzięciu 30 Aco potem jestem zmulona i rozkojarzona i muszę się jakimś stymulantem podleczyć. Ale powiem, że w wakacje baaardzo mnie ciągnęło do małych dawek i bałam się, że się uzależniłam, ale teraz mi to minęło. Nadal się lubię czasem sfazować, ale nie mam już myśli w stylu "Oj weszłabym sobie na 1 plateau Acodinu!".
Nie? A jedną na dzień i drugą na wieczór przez jebany tydzień? No. Cichaj więc i ciesz się, że aż tak najebane nie masz ;] Stymulantem mówisz. Nie wiesz, nie zdajesz sobie dziecię sprawy, jaką krzywdę robisz swojej gospoadrce neuroprzekaźnikowej. Masz całe życie przed sobą tylko sobie sprawy nie zdajesz. Otrząsnęłaś się chyba. Chyba... Może coś z Ciebie, panienko będzie. Może. Mojżesz znał zajebisty skrót przez morze głębokie i szerokie
Chem1st@ proszę, przestań. To, kaszlak jest, był i będzie otc, nie znaczy i nie wynika natychiast, że to kinder-drag. To taki sam drag, a i chyb anawet gorszy od co niejednego. Kinderdrag, no ja jebię, a kodeina otc to co? Kiełabasa jonasza? Dla przykładu oczywiście :nuts:
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.