ODPOWIEDZ
  • 1241 / 8 / 0
oto szczegoly jakie otrzymalem od RC sklepu i ceny

Our ODT material is the racemic mix of the two cis isomers - so it is a
50/50 mixture of the (1R,2R) and (1S,2S) isomers in modern termininology.

In the older terminology the molecule has the following configurations:

(-)-cis-ODT (1R,2R)
(+)-cis-ODT (1S,2S)
(-)-trans-ODT (1R,2S)
(+)-trans-ODT (1S,2R)

Our ODT is a racemic mix of just the two cis isomers, which is what it
should be. So it is cis(+-)

you may only use it on cell cultures etc.

50g for £900 so £18/g.
1g for £40/g

aha i jeszcze napisal ze PRAWDOPODOBNIE 50mg ww substancji powinno zadzialac jak 200mg tramadolu

2011 sie 12, 07:58 / scalono - surv

przetestowalem wczoraj mala ilosc celowalem w jakies 20mg max ale organoleptycznie bo moja waga 0.001g sie spsula a nowa nie przyszla jeszcze ... no ale lata wazenia daja jakies tam duze +/- no wiecej niz o kolejne 20mg sie nie pomylilem ;) ... w kazdym razie jestem bardzo mile zaskoczony ... jw minimalna ilosc dala wyrazne zabicie skreta!bravo... jak Tramadol sie tu nie sprawdzil tak metabolit owszem(przypominam ze jestem na fluoxetynie ktora pierdoli dzialanie tramadolu)

substancje klupilem od renomowanego rc sklepu / bialy proszek, natychmiast rozpuscil sie calkowicie w 20C wodzie
  • 317 / 11 / 0
Zachecajace,ale tyle czasu szukalem 0DT ze juz nie wierze ze jest szansa na dostanie go,czy twój RC wysyła do polski?Jak tak to prosze o info na PM :-)
  • 1241 / 8 / 0
pewnie wysyla ale trzeba miec specjalne zaproszenie do sklepu ... duckduckgo i troche sprytu
przetestowalem 80mg po 6 malych 275ml opiwkach zafundowalo mi takiego noda (ruszac sie nie moglem - zajebiscie)
wogole bardzo dobrze sie komponuje z jakims piwkiem
  • 221 / 2 / 0
z tym metabolitem sa takie same problemy z drgawkami jak w przypadku Tramalu tak?
Uwaga! Użytkownik Operator jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 8 / 0
nie mam pojecia tez sie nad tym zastanawialem ... ktos wie ?
metabolit jest w fazie testow na komorkach nawet na malpach nie wolno go jeszcze testowac wiec ciezko powiedziec ...
na pewno latwo to kupic i w sumie cenowo nie wychodzi zle bo jest cholernie wydajne/w stosunku do tramadolu (przynajmniej takie jest moje subiektywne odczucie)
100mg daje lute jak 800-1000mg trampka to nawet w detalu £4 za lute nie jest zle na nasze warunki taniocha ... w hurcie jeszcze taniej bo tylko £1.8 czyscioszek do wgladu sa testy czystosci dla klientow nie ze jakis szajs wciskaja z dupy murzynskiej tylko te drgawki ale ja nigdy nic nie poczulem pomimo ze ssri obnizaja prog drgawkowy dodatkowo ...
  • 221 / 2 / 0
ze akurat teraz nie miales drgawek to o niczym nie swiadczy.jakby ten metabolit byl pozbawiony tego negatywnego skutku to tramal i inne poltramy by poprostu zbankrutowaly :-D
Prosze o wypowiedzenie sie kompetentnej osoby ktora wie cos na ten temat bo substancja zapowiada sie obiecujaco :cheesy:

PS: sa jakies artykuly dotyczace metabolitu, jego testow?
Uwaga! Użytkownik Operator jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 8 / 0
a ja nie pisalem ze cos swiadczy ... podalem informacje jakie posiadam i sam pytalem jak to jest wiec luzuj bracie

2011 sie 22, 12:44

z tego co wyczytalem ryzyko drgawek jest znacznie mniejsze ... i ryzyko ZS jest zerowe ... cos czuje ze ten shit zastapi w znacznej mierze za jakis czas tramadol ;)

jest znacznie fajniejszy i wydaje sie byc mniej inwazyjny od orginalu ;)
zamowilem kolejne 5g teraz wyszlo mnie po £28 za gramca a 100mg to juz jest naprawde jazda no i dluzej dziala ... t1/2 okolo 9h ! ;)

2011 sie 22, 15:02 / scalono - surv

ah i pomyslalem ze duzo ludzi nie czyta English a poza En Ru Svenska nie ma po polsku art w wiki to "luzne" me kiepskie tlumacznie zamieszcze wiec skoro innego nie ma (z gory przepraszam za swoj polski ale nigdy nie czytalem o lekach po polsku i nie wiem jak to dobrze tlumaczyc czasem -brakuje mi polskiego hehehe) :

O-Desmethyltramadol jest opioidowym srodkiem przeciwbolowym i podstawowym metabolitem tramadolu.[1]

(+)-O-Desmethyltramadol jest najwazniejszym metabolitem tramadolu produkowanym/przetwarzanym w watrobie. Metabolit ten jest znaczaco bardziej mocny/aktywny jako μ opioid agonist niz sam tramadol (than the parent compound).[2]

Tramadol jest demethyltowany;) (demethylated) przez enzym watrobowy CYP2D6[3] w ten sam sposob co kodeina, i obie substancje maja podobne dzialanie jak obserwowane w przypadku kodeiny. Jednostki/osoby ktore mialy mniej aktywna forme CYP2D6 ("poor metabolisers") beda narazone na zmniejszone efekty przeciwbolowe tramadolu.

Oba enancjomery O-desmethyltramadolu wykazuja odmienny farmakologiczne profile [4] oba (+) i (-)-O-desmethyltramadol sa nieaktywne jako SRI serotonin reuptake inhibitors,[5] lecz (-)-O-desmethyltramadol zatrzymuje swoja aktywnosc jako noradrenaline reuptake inhibitor[6] tak wiec mikstura obu rodzimych komponentow i metabolitow produkujac znaczace korzysci do kompleksowego farmakolilgicznego profilu tramadolu.

text orginalny:
O-Desmethyltramadol is an opioid analgesic and the main active metabolite of tramadol.[1]

(+)-O-Desmethyltramadol is the most important metabolite of tramadol produced in the liver after tramadol is consumed. This metabolite is considerably more potent as a μ opioid agonist than the parent compound.[2]

Tramadol is demethylated by the liver enzyme CYP2D6[3] in the same way as codeine, and so similarly to the variation in effects seen with codeine, individuals who have a less active form of CYP2D6 ("poor metabolisers") will tend to get reduced analgesic effects from tramadol.

The two enantiomers of O-desmethyltramadol show quite distinct pharmacological profiles;[4] both (+) and (-)-O-desmethyltramadol are inactive as serotonin reuptake inhibitors,[5] but (-)-O-desmethyltramadol retains activity as a noradrenaline reuptake inhibitor[6] and so the mix of both the parent compound and metabolites produced contributes significantly to the complex pharmacological profile of tramadol.
---end================
@Makbet
Sklep ustaw wyszukiwarke na UK i poszukaj poprostu RC ktore ma ww substancje ...
Ja nie handluje sorry.
A sklep w ktorym kupuje musisz miec specjalne zaproszenie zeby kupic ciekawsze RC jak np. O-d....
  • 234 / 7 / 0
Odkopie troszke, jako, ze mam kilka doswiadczen z w/w substancja...

Otoz musze sie o niej wypowiedziec jak najbardziej pozytywnie... Bardzo mily i przyjemny high, odbiegajacy od innych opioidow... Czuc serotonine, fajne rozleniwienie, taki lekko XTC'owy high, z nutka speeda i opioidu... ;) ... Swietnie sie komponuje z alkoholem, dzieki ktoremu empatia staje sie bardziej nieokielznana... :] Cos jak 1-2mg clona + 1-2 piwka (na podkladzie oczywiscie grajacy opioid ;) ) ... Niemniej jednak dawki wymieniane powyzej sa dla mnie za male (tolerancja na opio - koda: 600 dobrze dziala, tram: zero tolerki - nie pamietam kidy ostatnio bralem, pomijajac jego metabolit tydzien temu ;) )... Zeby dobrze rozpoczac musze zaczac od 80mg, a najlepiej 100mg, potem jakies piwko, dwa, trzy... ;) ... Podanie tylko oralne - donosowe jest slabsze i gorsze w dzialaniu...

Glownym negatywem jest stosunkowo wysoka cena, ale raz na jakis czas przy dobrych zarobkach moge sobie pozwolic... :] ... Kolejne 500mg w drodze do mnie...

Pozdro. Yo!
  • 1241 / 8 / 0
80-100 mg Tramalu czy odydramolu ?
cenowo to od wychodzi calkiem niezle ... bo ma bardzo dlugie t1/2 i jest pozbawiony wielu wad samego Tramalu .. przy zakupie 5g cena spadla do £2.8 za 100mg co wg mojej opini jest podobne w dzialaniu do 800mg tramca ... i nie nic sie nie trzesie i dobrze sie komponuje z ssri zero problemow a tramadol (mi pasil do sertraline ale przy fluoxetynie powodowal tylko wielki bol glowy zamiast pomoagac wiec ... )
  • 234 / 7 / 0
Chodzilo mi o 80-100mg o-desmethyltramadolu na dobry start. A co do ceny to moze przy tej ilosci przedstawia sie interesujaco, ale akurat £140 wyrzucic w moim przypadku nie brzmi juz rozsadnie przy obecnym nawale obowiazkow i szybko nastepujacego zycia... Wole raz na jakis czas kupic sobie ten metabolit tramca w ilosci 0,5g, moze doprawic kodeina jesli zajdzie potrzeba, i to na tyle...

Co do T1/2 to nie moge sie wypowiedziec gdyz kazda aplikacje zaprawialem alkoholem i/albo marijuana wiec nie odnotowalem zaniku dzialania substancji... ;)

Take care... ;)
:heart:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.