Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Czy gdybyś miał(a) taką możliwość - zaszczepił(a)byś się przeciwko grypie AH1N1?

Czas głosowania minął 03 lutego 2010

Tak
13
9%
Nie
108
78%
Być może
18
13%

Liczba głosów: 139

ODPOWIEDZ
  • 585 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
nie bójcie sie świńskiej grypy
jak przyjdzie to poznamy po tym ze wszystkie świnie pierwej padna
i wtedy minie
sejm opustoszeje
.
  • 324 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gizmo »
Z tym sejmem to święte słowa :) niby równouprawnienie to dlaczego ja nie mam specjalistów do spraw mojego zdrowia jak kaczor co? Poza tym on będzie musiał na siebie uważać bo to jest mutacja także ptasiej grypy:D
  • 682 / 7 / 0
jesli po zachorowaniu na swinska grype sa dobre haluny to ja w to wchodze.
Sun Was High (So Was I)
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
sterben pisze:
Srednio raz do roku pojawia sie jakis wirus.
Ja się zaraziłem koniem trojańskim od swojego peceta.
Niedługo całe osiedle i ośrodki zaraże, potem stolicę i stolnicę, Polske i posłów, europę i L-DOOPę, oceany i oceanarium, stan alaska, stanik i podpaska, cały świat i SWAT, inne planety i z nocnej szuflady Palikota gadżety.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2009 przez xxxzzzxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: leśnik »
Nikt nie spodziewał się Hiszpańskiej Inkwizycji!
Uwaga! Użytkownik leśnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 247 / 26 / 0
NiezdrowyAntoś
jesli po zachorowaniu na swinska grype sa dobre haluny to ja w to wchodze.
tak haluny jak chuj. tarza lepiej jak karton lsd + 100 psylocybków.
%-D
  • 488 / 7 / 0
Trochę informacji których nie słychać w mediach
- choroba ta jest w meksyku od stycznia
- 80 osób które zmarło .... to zmarło od stycznia .... a nie w przeciągu ostatnich dni..... o tym jakoś nikt nie wspomina.....
- osoby które zmarły nie były badane czy na pewno zmarły na tego wirusa grypy.... z tych 100 osób są pewni o wirusie u 20 osób... reszta to pewnie podciągnięcia zwykłej grypy lub gruźlicy... no ale teraz każdy kto umiera to oczywiście na świńską...
- wszystkie osoby które zaraziły się w USA, wyzdrowiały i czują się ok.
- brak zgonów poza Meksykiem
- grypa ta istnieje od lat.... i była już znana medycynie... tak więc ja nie sądzę, że choroba ta nie rozprzestrzenia się... po prostu ... jakby polakom robiono badania jaki szczep grypy obecnie przechodzą, też by pewnie wyszło że np 10 % ma szczep świński.... Robili ci kiedyś badania jaki dokładnie szczep grypy przechodzisz ?>?>?
- lekarstwo na świńską grypę produkują dwa NAJWIĘKSZE światowe koncerny medyczne firma ROCHE i GLAXO ..... ceny leków nie są tanie ... 10 tabletek to 300 zł
- firmy te przyznały się ze już rozpoczeły znacznie zwiększone produkcje tych proszków... ( tak jakby były już na to przygotowane )
- wczoraj leki te znikały z aptek jak świeże bułeczki
- w związku z kryzysem firmy te miały słabe wyniki finansowe ........ tylko wczoraj ich akcje skoczyły po 5-6 %
- ogniska grypy zidentyfikowano głównie na północy meksyku.... tam gdzie ostatnio wymykały się spod kontroli gangi narkotykowe.... i szmuglowały kokę do USA...oczywiście USA to nie na rękę.... więc wywołali panikę.... wcale się nie zdziwię jak w najbliższym czasie rząd usa wyśle wojsko swoim BRACIOM na pomoc ( oficialnie w celu zwalczania grypy) do północnego meksyku ( ps. USA i MEKSYK nie przepadają za sobą)
- kilka osób wróciło wczoraj z meksyku do niemiec z gorączą i już robią szum że to grypa... Prawie wszystkie samoloty do meksyku latają przez Niemcy i Hiszpanię ... Pewnie 5-10 samolotów codziennie przylatuje do Niemiec z meksyku ..... razy 300 osób na pokładzie to mamy minimum 1500 osób.... to coś dziwnego że 2 osoby wróciły z gorączką??
- Afera z grypą wybuchła jak zachorowali amerykanie.... 1000 głów w meksyku = 10.000 głów w afryce = 1 amerykanin.
- w Boliwi panuje teraz znacznie gorsza choroba DENGA ... ale o tym nikt nic nie mówi
- USa i świat nie bardzo radzą sobie z kryzysem... teraz mamy świetny temat zastępczy...... ( słyszałaś w ostatnich dniach coś na temat kryzysu???)
- Przechodziliśmy już sarsa, wściekłe krowy, wściekłe ptaki ... i co z tego wyszło ???? NIC kompletnie NIC.... rozeszło się po kościach...
- była wołowina, drób... przyszedł czas na wieprzowinkę.... Następne będą ryby lub chore marchewki...

ludzie nie słuchajcie tej medialnej papki !!!!
Nie bądzcie tak ograniczenie jak amerykanie.. ..!!!
Trzeźwość to jeden z alternatywnych stanów świadomości.
  • 134 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Towarzysz X »
"Następne będą ryby lub chore marchewki..."

Przeczytałem to DOKŁADNIE w momencie, w którym zajadałem trzecią pod rząd marchewę... także prosiłbym o niestraszenie mnie!
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2009 przez Towarzysz X, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
pan jozek: Siejesz dezinformację, ludzie przez Ciebie umrą. Gizmo za to mówi świętą prawdę, wirus zmutuje się jak sam skurwysyn i wykosi 30% ludzkości w pizdu. Czytałem w dzienniku. Epidemia już opuściła meksyk. W Fakcie napisali, że PANDEMIA czeka tuż za rogiem, a z nieoficjalnych źródeł wiem, że jedyną grupą, którą choroba na pewno ominie, są dziennikarze brukowców, należących do niemieckich Żydów.

A tak poważnie - nie ma się czym martwić. Serio. Więcej osób w Meksyku umiera zapewne od noża w bebechach, albo kuli w głowie. Nie bądźmy jak te tępe, stare kurwy, które rano usłyszą w tvn24, przed południem przeczytają w Fakcie, a potem cały dzień napierdalają pod blokiem, na kawce, w autobusie.

AApsik. Kurwa. Chyba mnie bierze.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2009 przez tehacek, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 809 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
świniokaust sie szykuje
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
ODPOWIEDZ
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.