Kasztaniak pisze: Jest nieletni, więc ta wpadka nie będzie się za nim długo ciągnąć.
- samo zatrzymanie, poniżanie itp. zaszkodziło mu już do końca życia, zostanie w psychice ...
- grozi mu zakład poprawczy, jeśli sąd wymierzy taką karę (istnieje prawdopodobieństwo, że dostanie 'tylko kuratora', bądź go uniewinnią), w te 2 ostatnie możliwości nie wierzę...
więc nie wiem czy nie będzie się za nim długo ciągnąć, 14-latek nie ma ukształtowanej psychiki, domniemam, że nie zdawał sobie sprawy z tego co robi ...
narkotyków ?
"Te leki tak brane mają zawsze bad end..." - by nutella-cole.
TheLastKingOfScotland pisze: Nie chce nikogo prowokowac, tylko jak slucham i czytam o tej Polsce, ktorej juz nie znam, to mi sie wydaje, ze nic sie od lat 80tych nie zmienilo.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
subtelnydotykpiekna pisze: więc nie wiem czy nie będzie się za nim długo ciągnąć, 14-latek nie ma ukształtowanej psychiki, domniemam, że nie zdawał sobie sprawy z tego co robi ...
Kradzione nie tuczy. :finger:
Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
Przecież na tej psiej stronie( wiem, że lubią kłamać, ale bez przesady) napisali, że szczyl był już notowany, a zioło zapierdolił, bo chciał pochwalić się kolegom. Do tego znaleźli przy nim lufę i susz, więc nie pisz, że nie wiedział, co robi ]
sorki, nie czytałam tej stronki.
my fail.
narkotyków ?
KWP Lublin pisze: (...) wyglądem i zapachem przypominały marihuanę;
(...) Wstępnie, po sprawdzeniu suszu narkotesterem potwierdził się fakt, że jest to marihuana;
(...) młodzieniec posiadał przy sobie blisko pół kilograma substancji odurzającej
KWP Lublin pisze: W przeszłości odnotowywany był, jako nieletni sprawca czynów karalnych oraz w związku z problemami wychowawczymi, jakie stwarzał w szkole i w domu. Wkrótce nastolatek trafi przed oblicze sądu rodzinnego i nieletnich.
Czyżby akcja w Biłgoraju sugerowała, że kaźń dzieci przestaje udawać oświatę, medycynę i dbałość o bezpieczeństwo, a już niedługo będzie odbywać się jawnie (polecam opowiadanie Dicka o aborcji poporodowej, min. ze zbioru pt. "Zapłata") ?
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
WildMonkey pisze: powinni mu uciąć palce tym samym sekatorkiem którym ukradł krzaczki.
co do 14latka marihuanisty to policja moze pomyslala ze niesie to jakiemus dilerowi !!!!!!
narkotyków ?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.