Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Ale w co uwierzy?? Ze znaleziono jaranko?? To i owszem. Tylko teraz pytanie czyje to jaranko? Mi sie wydaje ze tego ktory sie przyzna. U nas chyba nie ma odpowiedzialnosci zbiorowej, wiec musza kazdemu z osobna udowodnic, ze to bylo jego jaranie. A jak niby maja to zrobic, jesli nikt sie nie przyzna??

Przyjebia Wam i tak to co maja przyjebac, ale wedlug mnie lepiej nie ulatwiac im sprawy. A taka gadka, ze nie warto brac prawnika do sadu rodzinnego. Pewnie, ze nie. Lepiej miec wyrok w zawiasach i brud w papierach. Jak uwazacie...
  • 803 / 8 / 0
Zawiasy w sądzie rodzinnym? Od kiedy i dla kogo?

do 17r życia odpowiedzialność ponoszą rodzice...
  • 1213 / 18 / 0
Zawiasy dla rodziców.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / / 0
nieciekawa sprawa ale i nietragiczna ,jestescie nieletni,wiec skonczy sie pewnie na kuratorze i takich pierdolach tego typu,trudna sytuacja bo wlasnie suki beda chcialy udowodnic i palenie i posiadanie i udostepnianie ,lepiej juz wpasc samemu niz z kumplami,bo wtedy sprawa jasna nie moje ,znalazlem ,nigdy wczesniej nie palilem,musicie uzgodnic zeznania co do najmniejszego szczegolu,bo paly beda pewnie pytac o najdrobniejsze szczegoly,to takie skurwysyny ze spytaja nawet o to kto ubijal lufki,nie wiem co lepiej dla was czy zeby kazdy z was sie przyznal,ze 1giet jest moj,ale wtedy pytanie skad masz ,a jak rodzice ktoregos z was sa nieobeznani w tych sprawach to jeszcze kaza podac nazwisko od kogo macie albo nie przyznawac sie i chuj i to chyba bylaby moim zdaniem najlepsza opcja bo do wiezenia was nie wsadza ,zawiasow nie dadza wiec nie przyznawac sie i chuj,najwazniejsze zeby nie powiedziec od kogo macie ,znalezlismy jak jechalismy na wycieczke np.kazda sciema dobra nawet ta najglupsza
Uwaga! Użytkownik hemp_gru nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 2 / 0
jeśli nie macie właśnie 17 lat i sprawa toczy się w sądzie rodzinnym to lepiej nie kombinować za dużo bo po pierwsze jeśli brakuje wam nie dużo do 17 to postępowanie śledcze (przez psy)może się przedłużyć (specjalnie oczywiście) do czasu aż ukończycie lat 17, ewentualnie sąd może skierować sprawę ponownie do prokuratury by kontynułował ją jakoś tam też, żeby przedłużyć do uzyskania odpowiedniego wieku. Po drugie możecie się nabawić gorszego przypału jak się wysracie i kogoś sprzedacie w temacie. Konsekwencje w sądzie rodzinnym nie są za duże. Kurwa ja ja bym chciał nie mieć ukończonych 17 lat. Pozdro
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.