Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Plutaz »
i od jakiegoś roku jak zapale sobie dzojnta już po krótkiej chwili czuje się słabo, krew odpływa mi z głowy, robię się blady, nie umiem ustać na nogach, czasami nawet nie umiem siedzieć bo dostaje duszności, czuje sie jakbym miał zemdlec, muszę się polożyć na jakieś 15 minut wtedy samo mija.
Ja mam dokładnie tak samo od jakiegoś czasu. Tak samo mam z dusznościami. Raz jak grałem w nóżkę zjarany . Biegałem non stop nie odczuwałem zmęczenia, ale nagle pomyślałem o tym ,że skoro biegam to powinienem być zmęczony. To za sobą pociągnęło od razu strach przed zemdleniem. Momentalnie spadłem z nóg na ziemie tracąc prawie obraz w oczach ciężko oddychając ( tak na siłę) bo nie byłem w stanie uzmysłowić sobie czy oddycham za szybko czy za wolno. W każdym bądź razie prawie zemdlałem a przez resztę dnia miałem takiego bad tripa ,że głowa mała. Wszystko przez jeden moment który pociąga za sobą następne.
  • 119 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: tazek »
To przestańcie palić.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Obniżenie poziomu cukru. Mleko z cukrem albo gorąca czekolada zrobi swoje.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 141 / 2 / 0
Tak, tak goraca czekolada i po fazie chuja przyjdzie...
po co kurwa palic jak zaraz po tym zjebac faze czekolada? Kurwa....
  • 755 / 19 / 0
czekolada jest calkiem smaczna. moze nie koniecznie goraca, ale mleczna w tabliczkach. nie wiem czy mieliscie okazje sprobowac po paleniu ;]

pomaga na badtripa :D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 907 / 8 / 0
wogule czekolada "pomaga".
widze te tytuły nad artykułami w gazetach:
jeżeli widzisz, że Twoje dziecko zażyło narkotyczną trawke to daj mu dóżo czekolady!
prawie jak dementorzy lol
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
IMHO efekt jest taki, że zjedzenie czegokolwiek delikatnie obniża fazę z tego prostego powodu, że część krwi odpływa do żołądka, kosztem mózgu. Ja spalonym staram się kontrolować gastrofazę.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 61 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Alibi »
Najlepiej wpierdalac jak juz schodzi. Przyjemne z pozytecznym.
"(...)i w jednej chwili znalazłem odpowiedź, bu kumple mnie lubili - co ze sobą zrobić: upodobnić się do nich w każdym detalu, chodzić do hybryd i słuchać metalu. Wypisać s ię z klubu miłośników pedału. Członkostwo tam było niewskazane (...)"
  • 457 / 1 / 0
ja jem przed spaleniem coś, tak z 15 minut. Fakt że po spaleniu zjedzenie czegoś obniża faze.
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 38 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Grizzly_cf »
Może to kolejny chory wkręt naszych(mojej) jaźni, ale mi czekolada zbija fazę znacznie, dlatego omijam ją z daleka, ew. już pod sam koniec... ma taki genialny smak. :D Jak dla mnie picie/jedzenie jedynie jak już faza właściwa traci na sile... no może że naprawdę piekielnie sucho w mordzie, to wyjątkowo trochę mineralki.

Nawiązując do tematu, myślę że dobrą furtką w głowie osób zaczynających z mj było by utwierdzenie ich w przekonaniu, że czekolada czy to w tabliczkach czy gorąca zbija z tripu i wyciąga z tych mniej przyjemnych ;) Myślę, że osoba z taką utwierdzoną sugestią udało by się uratować czekoladą w razie BT, w końcu ciągle pracujemy nad psyche. Lub cokolwiek innego, tak samo jak BT jest sugestią tak samo można sugestią z niego wyciągnąć podróżnika.

Przynajmniej tak to widzę z mojego doświadczenia. O ile naturalne kanabinole przez 8 lat mi krzywdy nie zrobiły to pierwsze spotkanie z JWH-18 już niestety tak. Jeszcze gdy nie było wiadomo co siedzie tak naprawdę w "mieszankach ziołowych" postanowiliśmy wypróbować Spice Gold. Trochę nie profesjonalnie podszedłem od tematu, opierając się na wiedzy o poszczególnych roślinkach i opiniach palaczy SG. Myśląc, że to legalna herbatka dla ludzi z brakiem dojścia do substancji pożądanych, ściągnąłem dwa soczyste wiadra, spaliłem jedno nabicie z kozernej ręcznej fajki wodnej DIY i zakończyłem jeszcze jednym wiadrem... o ja głupi i lekkomyślny... ogólnie faza jak trzepnęła to wiele ze mnie nie zostało. Zapętlenie myślowe i uczucie że nigdy się to nie skończy doprowadzało mnie do szaleństwa. Co chwila robiło mi się nie dobrze, nie pamiętam ile razy wymiotowałem, ale pod koniec już rzygałem dosłownie niczym, nawet nie żółcią.
Z koszmaru wyrwali mnie koledzy robiąc mi niezłego wkręta. Jeden kumpel gdzieś się ulotnił na jakiś czas. Niedługo po tym fakcie, ktoś zadzwonił do drzwi. Drugi kumpel poszedł niby sprawdzić, wrócił i powiedział, że za drzwiami stoi moja matka i coś ode mnie tam chciała i żebym poszedł z nią pogadać. XD Z każdym ciężkim krokiem w stronę drzwi, myśli szalały coraz bardziej, serce biło jak szalone, wzrok uciekał z jednego punktu w drugi nie mogąc znaleźć ukrycia. W końcu położyłem rękę na klamce, otworzyłem, przed oczyma wielki błysk i cisza. Księżyc, gwiazdy, ciepły delikatny wiatr łuskający liście drzew... i ta cisza. Zostałem uratowany ;)
You poor fool! Wait till you see those goddamn bats.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.