marcin74
Ja nie wiem,czy za kilka lat poprzez te syntetyki nie będę np. kaleką neurologicznym,psychiatrycznym czy kardiologicznym-a
Jak można myśleć że coś, sprzedawane pod ściemnioną nazwą "materiałów kolekcjonerskich", nazwane tak, aby maksymalnie wylawirować założenia prawne, coś, czego producent (z tego co wiem - proszę mnie poprawić, jeśli się mylę) skrzętnie zmieniał skład (w odpowiedzi na zmiany prawa) lub tego składu dokładnie opisanego nie miało, może na pewno być bezpieczne!? Trudno. Jak ktoś się łapie za jakieś nie do końca znane mu substancje, musi się liczyć z dziwnymi/niemiłymi konsekwencjami tak samo, jakby miał do czynienia z ulicznym towarem.
John Stuart Mill
Produkty nie muszą być do spożycia by producent odpowiedział za to na podstawie rękojmi, czy jakiegoś paragrafu, który nakłada duże kary za ściemnianie klientów nt tego co sprzedaje.
Przeczytajcie uważnie jeszcze raz to co napisałem. Dla mnie kwestia zdrowotna jest poruszana jakoby przy okazji. Mi chodzi o niezgodność składu towaru z tym o czym zapewniał producent. To tak samo jak bym kupił super ekstra beton, który wcale by nie trzymał cegieł i był gorszej jakości. Dopalacze nie obeszły prawa tylko okłamały konsumentów. To jest dla mnie najważniejsze. Za to grozi im kara pieniężna do budżetu państwa, a my możemy odzyskać wsadzone w to pieniądze – za mieszanki.
master:
że to są rośliny jak w składzie, a ze jest tam troche jwh bo musieli dodac by sie konserwowało?
(chyba ze roslin w składzie nie ma)
§h¶ôňgĽéĐ.
co wy gadacie o uszkodzonym potomstwie po użyciu mieszanek?
słyszałem takie brednie o marihuanie i lsd ale to było kiedyś...
są jakieś na to dowody?
generalnie to żadnych faktów na ten temat... poza tym ze to chemia.
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 72#p483172
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11676
masz ochotę być królikiem doświadczalnym-w dodatku bezwiednie??Ja nie.
@Alibi-przeczytaj proszę moje posty,a jest ich niewiele.Takich jak ja są pewnie setki lub tysiące-niczego nie ćpałem(jak przeczytasz,zrozumiesz)zdecydowałem się na te "mieszanki",ponieważ zapewniano mnie(wszystkich),że są to zioła.Nigdy z dopalaczy nie kupiłem żadnych pigułek,nawet szałwi nie paliłem-nie podchodzi mi jej działanie.
ps.przykład z kretem jest niezły-nawet nie wiesz,ile ludzi ląduje na toksykologii po "zażyciu" różnych specyfików-niekoniecznie przypadkowo:D choć po krecie pewnie raczej w kostnicy;/
@JSM-tu jedno jest konsekwencją drugiego,palisz nieświadomie coś,co wg wiedzy medycznej generalnie nie jest szkodliwe,przynajmniej w niewielkich dawkach,a po kilku latach okazuje się,ze masz chore serce,nerki ,wątrobę-byłeś królikiem doswiadczalnym wbrew swojej woli.
pzdr,
M
http]
nie chce byc królikiem
ale poza tym ze murtibing pisał o tych szczurach to nic tam konkretnie nie ma
pisał ale nie podał źródła...
źródło, referencje, link - cokolwiek ale wiarygodne z pierwszej ręki...
masterwgnojeniu pisze:
nie chce byc królikiem
ale poza tym ze murtibing pisał o tych szczurach to nic tam konkretnie nie ma
pisał ale nie podał źródła...
źródło, referencje, link - cokolwiek ale wiarygodne z pierwszej ręki...
M
Mimo to pomysł skarżenia tych firm wydaje mi się - może nie niedorzeczny czy nie trafiony - ale szczerze mówiąc nie wierzę w jego powodzenie. Szczególnie, że na razie nic się złego nie stało, więc jedynym powodem zaskarżenia miałby być brak rzetelnej informacji dotyczącej składu produktu (bo przecież o długofalowych konsekwencjach używania tych specyfików nic nie wiemy (i szybko się nie dowiemy - zapewne).
Podobnie jak np. o nowych, dopiero wchodzących na rynek lekach nie wiemy wszystkiego i nie dowiemy się o długofalowych skutkach ich przyjmowania jeszcze przez długi czas pomimo, że leki te były testowane na tysiącach opłacanych za to ludzkich "królików doświadczalnych".
Dekadentyzm
A może skrażmy dealerów za syf dodawany do naszych używek? Bezsens. Skoro ludzie byli chętni, by to kupować, to czemu się czepiać dopalaczy?
Dekadentyzm
A może skrażmy dealerów za syf dodawany do naszych używek? Bezsens. Skoro ludzie byli chętni, by to kupować, to czemu się czepiać dopalaczy?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.