Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Ja mam pudełko CENTRUM już chyba od pół roku. Zawsze zapominam łyknąć tabsa.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 2 / 0
Niech sie wypowie ktoś obeznany: czy jakaś witamina z grupy B (chyba B12) ma jakieś rekreacyjne działanie? Bo kiedyś w jakimś filmie coś było o tym (chyba w dr. House ;p ).
...tysiąc kilometrów co dzień
podróżuję w mojej głowie...
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mietaur »
B3, B6 i B12 poprawiają nastrój, ale rekreacyjnym działaniem bym tego nie nazwał.

Osobiście wrzucam codziennie A+C+E z Humavitu, Omega-3 naturkapsa i B12 w jakiejś nieprzyswajalnej postaci. Nie powiem, całkiem niezły zestaw, od kiedy zacząłem suplementację praktycznie zawsze czuję się dobrze. Nawet na zwałach.
  • 835 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
a musi byc w nieprzyswajalnej postaci? %-D
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mietaur »
Nie, lepsza byłaby drożdżowa czy insza (a mam cyjanokobalaminę, czyli w formie syntetycznych tablet). Różnica między tymi postaciami jest taka, że muszę łykać jakieś 1000% GDA witaminy B12 żeby cokolwiek się przyswoiło ;)
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: r0galik »
mietaur pisze:
a mam cyjanokobalaminę
Cyjanokobalamina to właśnie witamina b12... Co to znaczy drozdzowa?
Co cię nie zabije, to cię osłabi.
  • 1069 / 12 / 0
a ja dziś zakupiłem Vitaminer
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 63 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: skeeza »
Wpierdalac warzywa i owoca, a nie syntetyki. chyba ze jakies powazne niedobory sa. Sa badania z ktorych wynika ze wpiepszanie antyoksydantow jak Wit. E w postaci sztucznej bardziej szkodzi na dluzsza meta niz pomaga.
Uwaga! Użytkownik skeeza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 135 / / 0
Jem tylko skrzyp polny w tabletkach, ponieważ zapobiega wypadaniu włosów. Dzięki niemu mogę je nosić długie, a jakbym nie zaczęła go brać parę lat temu to bym miała w tej chwili prawdopodobnie krótką czuprynkę. Szampony nie pomagały, odzywki też nie, dopiero skrzyp
  • 909 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Bo te szampony i odżywki to jeden wielki ch*j. Ja nie wiem czy straciłam 3/4 włosów przez stres, anemię czy może te świństwa (zwłaszcza szampon i odżywka Dove). Najlepszy jest Seboradin i Radical, do kupienia w aptece (a nie rossmanie czy innym gównie) + jedwab do włosów. Z tabletek bierz Merz Special (chyba najlepsze tabletki tego typu) i możesz dodatkowo pić herbatki ze skrzypu, robić sobie płukanki ziołowe (skrzyp, pokrzywa) i smarować skórę głowy olejem rycynowym. Albo pić przez dwa tygodnie po łyżce soku z niekwitnącej pokrzywy (soku, nie herbaty).

Nie biorę żadnych witamin, żelazo tylko od czasu do czasu łyknę jak czuję, że mi brakuje i jakąś rutynę + wit.C I rozgryzany Capivit A+E jest dobry na gardło podrażnione przez amfetaminowe spływy :-)
Lepiej jeść właśnie warzywa i owoce, a nie te tabletki.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.