twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: longi007 »
a można zapodac do growboxa jedna doniczke, taka szeroka na 40cm i do niej puzniej przesadzic tak po 3 tygodniach ze 4 roslinki?? dodał bym jeszcze dwie takie zarowki i moze by bylo co myslicie?? mam zamiar zamowic nasionka z http://www.nasiona.oz.pl/ bo jak wiadomo na Cannabis.fr.pl czy seed.pl sa drogie, a nie mam za duzo kasy... jeszcze mnie starsi przyczaili i musiałem rozkminic dobrą wkrętke, ale dalem rady hehe
  • 37 / / 0
a zapomnialem jeszcze zapytac czy mozna do jednego growboxa dac dwie odmiany czy nie warto??
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: teflon »
jak najbardziej mozesz szeroka donice, sam ma taka zrobiona z ściętego szerokiego wiadra po farbie . obecnie mam w nim 9 LR-ów ale wiadomo, polowa do wykarczowania gdy pokażą płeć

jesli to odmiany z AF to mozesz rozne odmiany
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Draka »
teflon pisze:

bardziej sie tez oplaca miec wiecej roslin w donicy i mniej je doswietlac niz jedna a dobrze oswietlona- taniej wyjdzie a zbiór wiekszy.
4 świetlówki 23w (equw 100w w żarowce) do kilku roślin to o wiele za mało, wyciągną Ci się strasznie, a pamiętaj że masz małego growbox'a, po odliczeniu doniczki (większej) zostanie Ci jakieś 35 centymetry no i jeszcze gdzieś musisz zmieścić żarówki od góry przecież, a przy słabo naświetlanych roślinach to nawet liści dużo nie zbierzesz :-/

możesz zrobić w ten sposób:

sadzisz powiedzmy 4 rośliny (zakładam że masz nasiona niefeminizowane- te tańsze) statystycznie wychodzi, że 50% powinna być panienkami, z doświadczenia różnie to bywa, ale z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że będzie przynajmniej jedna, ładujesz 8 świetlówek (tylko nie wiem czy to pomieścisz) oczywiście od początku naświetlasz na flo czyli 12/12 żeby szybko ujawniły płeć i nie marnujesz światła i czasu na męskie, no i Ci się nie wyciągną...

zresztą przy twoich rozmiarach boxa pominął bym fazę weg w ogóle i od początku bym je trenował...

...jak już wyrzucisz samce uprawiasz jedną albo dwie rośliny do końca albo...trudniejszym, ale optymalnym przy małym growbox'ie sposobem

robisz z nich powiedzmy 8 klonów, ładujesz je do dużej płaskiej donicy wypełniającej dno boxa, zakładasz siatkę nad roślinami i je trenujesz...

Lowrider'y powinny być ok, szybko rosną i są dość małe i łatwe w uprawie, sam ich nie uprawiałem ale dużo ludzi pisze że to najlepsze rośliny ma pierwszą uprawę %-D

co do światłą zamiast powiedzmy 8 świetlówek możesz sobie sprawić jedną mega świetlówkę 200W = 1000w żarowych i problem z głowy :-D :-D :-D
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2009 przez Draka, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
teflon pisze:
jak najbardziej mozesz szeroka donice, sam ma taka zrobiona z ściętego szerokiego wiadra po farbie . obecnie mam w nim 9 LR-ów ale wiadomo, polowa do wykarczowania gdy pokażą płeć
ta polowe roslin wykarczujesz ale ich korzenie nadal zajmują miejsce w doniczce imho bez sensu
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: teflon »
dlaczego bez sensu? konopia w naturalnych warunkach ma duzo odcych korzeni wolół siebie, więc nie rozumiem problemu
  • 361 / 2 / 0
w naturalnych warunkach ma tez mszyce dookola siebie a jakos nie wpuszczasz ich do growboxa
  • 37 / / 0
---zamówiłem pare dni temu nasionka no i masz racje kupiłem niefemizowane L#2 i Ak47 x L#2,

---mam zamiar chodowac 4 tylko nie wiem czy dwie L#2 i dwie Ak47 x L#2 czy cztery jednego rodzaju??

---tylko nie rozumiem o co chodzi z tymi 8 klonami o których mówisz

---no i odrazu jak mi ziarenka przyjda to zanim wykiełkują siatke powinienem już zrobić tylko nie wiem jak duża ma być?? na całą długość i szerokość boha czy jak?? pytam bo nie wiem dokładnie a lepiej zapytac doświdczonych growerów niż cos zjebać.... a trening to chyba LST no i ta siatka co nie?? :nuts:

---jesli chodzi o światło to myslałem nad hps 150w lub 100w
http://www.allegro.pl/item520581518_lam ... narka.html
tylko nie wiem czy to nie za mały box na hps bo i temperatura może być za duża ale koles w aukcji pisze ze:
''Statecznik nie zwiększa temperatury wewnątrz pomieszczenia do uprawy" powiedzcie czy 100w wystarczy na mojego boxa?? <_<
----SmartMax 200W - świetlówka na FLO 179.00 PLN - patrzac na ceny to hps wyjdzie mnie taniej....
kurwa juz sam nie wiem :wall:
  • 37 / / 0
a jaka może byc cena tej swietlówki 200W bo jak napisalem wyżej znalazłem ale za 179zł coś mi sie wydaje ze za drogo... wiecie ile takie swietlowki kosztuja?? mysle ze w sklepie z takimi rzeczami powinno byc taniej... bo hps jednak zajmuje troche miejsca... i zapomnialem jeszcze o jednym wczesniej dalem informacje o ziemi jaka kupilem:

,,Podłoże ogrodnicze uniwersalne Bella® do kwiatów doniczkowych i balkonowych.
Podłoże ogrodnicze uniwersalne Bella® do kwiatów doniczkowych i balkonowych.
Uniwersalne podłoże torfowe do roślin doniczkowych i balkonowych (z wyjątkiem kwaśnolubnych), wytwarzane z torfu wysokiego sfagnowego, wzbogacone koloidalną krzemionką, kwasami huminowymi i trwałymi substancjami próchnicznymi.
Dzięki specjalnym składnikom podłoże to posiada dużą sorbcję i przeznaczone jest zarówno dla roślin o wysokich, jak i średnich wymaganiach pokarmowych.
pH 5,5 - 6,5
Podłoże zawiera 3-tygodniową startową dawkę nawożenia, dlatego zaleca się rozpoczęcie nawożenia po upływie 3 tygodni od przesadzenia roślin.''

[ external image ]

sugerujac się ta informacja wychodzi na to zeby narazie nie podlewac roslinki nawozami, mam biohumusa ale nie wiem czy podlewac czy na razie nie jak myslicie??
  • 361 / 2 / 0
zrob tak:
kup hpsa 150w ale nie z allegro tylko w sklepie normalnie (i zloz sobie sam) bo z allegro to na 90% dostaniesz stluczoną "zarowke" (pozdrawiam listonosza).
Odmiany ktore kupiles maja AUTOFLOWERING* wiec trening ewentualnie LST
No i przeczytaj wątek o PODŁORZACH* w dziale podstawy bodaj

*tam gdzie gwiazdka uzyj szukaj albo poszukaj ręcznie na forum i doczytaj wiecej
bo za dlugo by pisac.

Box jesli dobrze pamietam z poprzedniej strony masz za niski moglbys nad tym troche popracowac
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.