PZDR .
http://video.duckduckgo.com/videoplay?docid ... 0049949470 ibogaine rite of passage dokument o ibogainie, m.in. o je wykorzystaniu w terapii uzależnień.
inne filmy jakie polecam (wszystko do znalezienia w necie, tylko linków już mi się nie chce szukać)
o ibogainie:
BBC - Iboga
Detox Or Die-Ibogaine
ayahuasca:
Shamans of the Amazon
JungleTrip-Ayahuasca
Shaman - Other Worlds - Ayahuasca Documentary
lsd
Hofmann'S Potion
edit : Ronsons Zigzag nie jesteśmy tutaj sami :-D
Film na temat kultury psychedelicznej, czyli dokument "Liquid Crystal Vision" pelen fraktalicznych wizualizacji z udzialem Simona Posforda, Raja Ram, Space Tribe oraz wielu innych postaci zwiazanych z tym tematem.
Dla fanow goa/psy trance
Miałem sen, że rozmawiam z kobietą w długich kręconych włosach, o tym czym jest sen, Ona zaczęła mi tłumaczyć, nie pamiętam co dokładnie mówiła, ale podczas tej rozmowy uświadomiłem sobie że śpie, powiedziała : Nie chce wyliczać całej twojej ignorancji, wyjdź i zobacz. W tym momencie otworzyłem astralne oczy i podniosłem głowe i ciało trochę do góry,Zobaczyłem rprzed soboą okno, Słyszałem wszystkie dźwięki w pomieszczeniu, brata chrapanie, liżącego się Forresta (mojego psa). Słyszałem że moje gardło jakb pomrukuje, jakby chciało coś powiedzieć , zaniepokoiłem się całym stanem, szybko zanurkowałem spowrotem do działa, Moje ciało astralne było w pozyci półsiedzącej gdy poczułem obawę. Po wróceniu otworzyłem oczy w normalnym ciele i żałowałem że nie wyszedłem w całości.
mmmmmmmmmaaaaaaassssssssaaaakkkkraa. Obe to nie wkręty ;] Poprzedniego dnia skupiałem się pare razy mocno na rzeczwistości i uświadamiałem sobie że jawa to też sen
Dziwne, nikt nie napisał "Fear and Loathing in Las Vegas". Raczej nie jest to żaden dokument, ale na pewno jest w nim dużo psychodelików
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.