Nazwa międzynarodowa: Nefopami hydrochloridum
Wybrane składniki: chlorowodorek nefopamu
Postać leku: roztwór do wstrzykiwań
Kategoria: Ośrodkowy układ nerwowy
Specjalności: Neurologia
Chirurgia ogólna
Onkologia kliniczna
Działanie: przeciwbólowe
Powiązane preparaty handlowe: Nefopam 1%, iniekcje, 10 mg / ml, 2 ml, 10 ampułek
Nefopam 2%, iniekcje, 20 mg / ml, 2 ml, 10 ampułek (JELFA)
WSKAZANIA
Łagodne i umiarkowane bóle ostre (w tym pooperacyjne), niezbyt nasilone bóle przewlekłe.
DAWKOWANIE
Domięśniowo. Dawkę i częstotliwość stosowania leku ustala lekarz.
ja walilem iv niezla jazda
MOŻLIWE SKUTKI UBOCZNE
Może powodować nudności (bez wymiotów)
(pierdolenie ja zygalem) i nadmierne pocenie. Mogą wystąpić: zawroty głowy, roztargnienie, pobudzenie, przyspieszenie pracy serca, bezsenność, lęk, utrata łaknienia, suchość w ustach, trudności w połykaniu, zaburzenia widzenia, utrudnienie oddawania moczu, wysypki skórne. U osób w podeszłym wieku notowano omamy i dezorientację. Może powodować nie związane z krwinkomoczem różowe zabarwienie moczu i bezobjawowe zwiększenie aktywności aminotransferaz. W czasie leczenia chory nie powinien prowadzić pojazdów ani obsługiwać urządzeń mechanicznych w ruchu.ciezko sie odlac i lekie haluny
tyle co znalazlem na hypciu ale podkreslaj ja wole walic iv to jest to
PNEFOPAM
Anonim, 27. Marzec 2004 - 6:03 :: Inne
Ostatnio na bóle głowy przepisała mi lekarka Nefopam, nowy lek, trudno dostępny. W ulotce przeczytałem efekty: euforia (m.in), no więc do dzieła... Wziąłem jedną tabletkę - słabo. Następnego dnia wziąłem 3... Po 20 minutach poczułem uczucie zbliżone do tego po Tramalu a jednak troche inne, lekki błogostan, rozluźnienie, zamotanie, trudność koncentracji, brak apetytu, chcę się pić, po okresie euforii następuje okres senności (podobnie jak po tramalu!!), spisz potem długo. Po Nefopamie trudniej się kontrolować niż po tramalu choć działanie leku jest słabsze. Trudno prowadzić samochód, siada koncentracja. Ogólnie polecam, ciekawy stan, jeśli jadłeś wcześniej tramal i byłeś zadowolony spodoba ci się i nefopam. Mniej niż 2 tabletki nie ma sensu nawet brać. No i nie należy z tym przesadzać...
to jest pochodna morfiny jest.
@namber, sprzedają to bez recepty?
problemem ale malym sa rozowe druki
dostepne sa dla mnie wszelakie srodki
czasami musze troche poczekac
jednak zawsze mam zapasy
umilajace oczekiwania
jestem dobrze ogarniety
EDIT:
Nepofam tabsy na reckę.
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
ps jak nie macie dostepu do recek \
lubicie opio
macie troche czasu
lubicie dawac dobro
pomyslie co moze dac wam wolontariat
w szsczegulnosci paliatywny
ester tylko ja nazywam sie n@mber i tak jest dobze
moze jakis melanz i mozna polaczyc sily i mozliwosci
Wycieczka do egiptu: zobaczcie jakie ceny za tydzien wakacji tam.
A na miejscu macie nalbufine bez recki w szkle 20mg/ml. To ich odpowiednik morfiny.
Koszt ampulki od 10 dolcow w dol, zalezy jak bardzo dajecie sie w huja zrobic.
Poponuje kupic za 5 dolcow lub nizej jezeli jestescie zawzieci w negocjacji, kupujecie wiecej, albow w "pharmacy" nie ma duzo klientow.
Buprenorfiny nie znajdziecie
Morfina w szpitalach tylko
Oxycodone nie znaja
Fentanylu nie znajdziecie (ale wiedza co to, wiec moze gdzies sie spod lady wyszuka)
Tramal jest wszedzie ( co ciekawe, zadnych retardow, tylko szkla albo kapsulki z proszkiem do rozpuszczenia w pompce)
Benzo w kazdej formie od reki tez bez recki
Jest jeszcze heroina, ale to inna bajka w egipcie.
Ale to żart...
a tak wogóle szacun.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.