Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 27 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Bunia2004 »
kolejny nawiedzony liberał :-D

nie wiem jak można być tak naiwnym żeby wierzyć w liberalizm albo w socjalizm. Szanse (od)bytu ma tylko coś pośrodku. Żeby rządzić musi być aprobata społeczna. Reform nie da sie przeprowadzić ot tak bo od razu będą burdy w państwie (patrz słynna pani Thatcher... w pewnym okresie chcieli ją zabić za te reformy). owszem zrobiła kobieta wiele dobrego ale w naszym państwie utulonym na komuniźmie na razie nie widze perspektyw. Łatwo nam mówić że ten rządzi tak a tak.. ale zastanówmy sie na ile da sie coś zrobić. Rządzenie to nie rzucenie pomysłu i poklask. O reformy trzeba walczyć z opcjami politycznymi które nie zgodzą sie z Tobą bo wtedy "stracą twarz" (swoją drogą chujowe myślenie :-/ ). Troche racjonalizmu a nie tylko bujanie w obłokach. Polska scena polityczne jest baardzo specyficzna. Żeby wprowadzić liberalne reformy w tym państwie musieliby sie na to zgodzić ludzie... a kto chce żeby zabrano mu zasiłek? (zważywszy na liczbe bezrobotnych darmozjadów :-p ). Niby młodzież przygotowana na zmiany i związane z tym chwilowe niedogodności ale tak naprawde to socjalizm w Polsce ciągle żywy :-D

To taki wywód ogólnikowy nie tyczący sie PO ;) A do tematu PO coś tam robi ale bez entuzjazmu..i tak lepsze to niż państwo PiS. Ten błogi spokój mi pasuje :-p
Oj koleś nie dziwie się że się nic nie zmienia bo jak byś znał temat i był ekonomistą to więcej byś wiedział ja akurat jestem na studiach ekonomicznych i wiem co jak wygląda. 19lat rządów tych samych ludzi ty mówisz że wybrałeś mniejsze zło a ja chciałem ci przypomnieć że AWS to była partia Kaczyńskich i Tuska twojego wielbiciela i tacy jak ty dalej będą się łudzić że złodzieje zrobią coś dobrego.
Doświadczenia: Weteran

1. Hardcore life
2. Hardcore music
3. Hardcore fucking
  • 2179 / 30 / 0
akurat ja jestem przygotowany na reformy ale patrze realnie a nie bujam w obłokach.
Masz racje w wielu kwestiach ale nie gdybajmy teoretycznie bo teoria ma niewiele wspólnego z realnym życiem. Patrz i rób tak żeby to dało efekt. Skoro ekonomia mówi tak a nie inaczej to czemu jeszcze nie powstała partia młodych która tą drogą by dążyła?
Bo NIKT by im nie zaufa i na pewno nie weszliby do sejmu. A dlaczego by nie zaufał? Bo ludzie nie chcą zmian :-P
Zakładasz że ludzie mają rozum...wróć na ziemie z obłoków. Większość ludzi to banda debili która nie ma pojęcia o ekonomii, nie ineteresują sie polityką, wszystko mają w dupie i tylko krzyczą jak podatki rosną.
Hidden mefedron User
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Bezrobotnemu, którego okres uprawniający do zasiłku jest niższy niż 5 lat, zasiłek wypłacony zostanie w wysokości 80% podstawowej kwoty zasiłku.
Bezrobotni legitymujący się okresem od 5 do 20 lat otrzymują 100% podstawowej kwoty zasiłku.
Z kolei bezrobotny, którego okres uprawniający do zasiłku wynosi co najmniej 20 lat, otrzyma 120% podstawowej kwoty zasiłku.
a pozatym mi sie coś zdaje, ze zasiłek dla bezrobotny nie jest do końca życia tylko jakiś czas od zkończenia roboty/zarestrowania sie w UP.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 95 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: coca-cola »
zdaje się, że UPR jest przeciw UE... dla Polski taki układ nie ma prawa istnienia. Demagogia kurwa...poczytajcie sobie coś o polityce MIX żeby sie dowiedzieć dlaczego sie podnosi podatki, wydatki rządowe czy wartość pieniądza... to wszystko ma swój cel czy nam sie to podoba czy nie! W żadnej innej partii nie będzie takich udogodnień jak super niskie podatki nawet jakby sie nazywała "GANDA" bo to łączyło by się z tym, że Polska wyglądała by jak jeden wielki...CHUUUJ ;]
  • 2179 / 30 / 0
@Pan_Prezes

niby jakiś czas bodajże 3 miesiące? Ale z drugiej strony biedny z głodu nie umrze. Dodatki na dzieci, na jedzenie. Renta wynikająca z pijaństwa (sic!). Dać szanse czyli te 3 miesiące i naprawde odwrócić głowe bo taka tolerancja nic dobrego nie przynosi :-/
Hidden mefedron User
  • 124 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: czempion »
Nie dyskutujcie z gwynnbleidem bo to niezbyt lotny intelektualnie ignorant.

Też popieram UPR - tylko ta partia może zagwarantować konieczne reformy.
Uwaga! Użytkownik czempion jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 30 / 0
marna prowokacja
Hidden mefedron User
  • 165 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norman »
UPR z kims tak zalosnym jak Korwin Mikke ... niewazne. Fakt jest jeden, to jedna z nielicznch partii, ktora jeszcze nei miala swoich 5 minut.
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
a wiecie czym się różni biała krowa od czarnej krowy?
szatan
  • 2179 / 30 / 0
dokładnie Norman. Krowin już tak sie zradykalizował że teraz to już kompletnie robi z siebie idiote. Zero umiaru. Dlatego swoich 5 minut nie dostaną bo kto na taką skrajną chołote zagłosuje ?

idn@

czarna krowa ma szatana w sercu ;)
Hidden mefedron User
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.