Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 200 / / 0
Im więcej tego typu wątków, tym szybciej wasze obawy co do nielegalności mogą się urzeczywistnić...
Cieszmy sie z takiego stanu rzeczy jaki jest obecnie i nie wywołujmy wilka z lasu.
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Salvik »
Dokladnie! Popieram pana nade mną!
  • 5299 / 104 / 0
A może by tak wyjebać ten wątek? Jak znam życie to ciężko będzie się doprosić o wyjebanie
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 139 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: gonzek »
pokolenie Ł.K. pisze:
gonzek pisze:

Z drugiej zaś strony handel wszystkimi środkami odurzającymi, psychoaktywnymi (z wyjątkami, które wymagają stosownych zezwoleń) jest zabroniony i karany.
Chyba jednak nie.
To jak jest?
Uwaga! Użytkownik gonzek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
Jeśli dana substancja nie jest w wykazie zakazanych, a ktoś ją goni, to na dobrą sprawę do takiego osobnika można się przyjebać o handel substancjami psychotropowymi. Jednak wtedy można zawsze bronić się mówiąc, że w większości spożywczych jest gałka, energizery, kawa, nikotyna i alkohol. Nie wiem jak się sprawa ma w sklepach z alko i fajkami (koncesje?), w każdym razie gałka, kawa, napoje energetyzujące, niezaprzeczalnie substancje psychotropowe zawierają i są w obrocie. A to, że porównywalnie do niektórych rc czy SD są słabsze w działaniu na ludzia, wcale nie zmienia faktu, że jakiś tam wpływ odurzający mają. Jak dla mnie jest to warunek wystarczający do posiadania tych substancji na legalu (rc/sd), gdyż nie jest powiedziane, że od razu posiadający będzie je ćpał ;] Wszystko co napisałem powyżej to tylko moja teoria i linia odbrony na wypadek gdyby.

Wypierdoli ktoś ten wątek w końcu? To jest kurwa kuszenie losu
Ostatnio zmieniony 13 maja 2008 przez pilleater, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 803 / 6 / 0
Przecież susz jest sprzedawany w celach kolekcjonerskich. Wszystko w temacie.
  • 5299 / 104 / 0
Ale zawiera substancje psychotropowe jakby nie patrzeć i chyba jest oczywiste, że nikt nie kupuje w celach kolekcjnoerskich :nuts: Chociaż przydałoby się ten wątek do śmietnika przenieść kurka wodna, przecież byle kto niezarejestrowany może ten wątek czytać, jeszcze coś mu głupiego do głowy przyjdzie. I tak już jakoś na dniach przeczytałem dość ciekawy artykuł (w wyborczej chyba) o co najmniej siedemnastu sklepach sprzedających w celach czysto kolekcjonerskich różnej maści ziółka. Ja pierdolę co wam moderatorom zależy po prostu wątek przenieść, już nawet nie skasować w diabły :-/ ^_^
  • 2244 / 23 / 0
Spokojnie. Przecież tutaj i tak wszyscy ściemniają.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.