Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Która z benzodiazepin wydaje ci się najbardziej euforyczna?
alprazolam
32
35%
bromazepam
12
13%
lorazepam
9
10%
diazepam
12
13%
flunitrazepam (jego wspomnienie przyjamniej)
3
3%
nitrazepam
2
2%
estazolam
3
3%
oxazepam
2
2%
inna
10
11%
nie działają na mnie
7
8%

Liczba głosów: 92

ODPOWIEDZ
  • 162 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Recoba »
puchatek pisze:
benzo rzeczywiście ryją beret
Wszystkie czy jakieś szczególnie ? Wiem tylko, że klony naprawdę rysują główkę.
Uwaga! Użytkownik Recoba nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 239 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: puchatek »
wszystkie działają podobnie.na receprtory benzodiazepinowe.problem jest taki że niektóre mają efekt amnezyjny bardzo silny.gdybym miał wybrać benzo na którym chciałbym lecieć to byłby to alprazolam SR.
niestety xanaxik kosztuje ponad 70 pln i nie stać mnie na taki nałóg.narazie nie pracuje.tylko się uczę. clonazepam,niektóre hipnotyki mają to do siebie że sedują bardzo,działając bardzo amnezyjnie.imo anskjolityki działają dużo przyjemniej.mówię tutaj o o robieniu ciągów i funkcjonowaniu na tych lekach a nie na wrzuceniu raz na niedziele.
Uwaga! Użytkownik puchatek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 89 / 1 / 0
a kiedyś myślałem czy jak idę na kolosa na którego chuja umiem, a ściągać też nie potrafię bo to po mnie widać że mam ściągę w rękawie czy nie wziąźć sobie jakieś benzo, połączyć z np kofeiną, porobić ściągi ...?

Próbował z Was ktoś kiedyś innymi słowy iść na egzamin lub kolosa na benzo, tylko po to by łatwiej było ściągać?

Bo oczywiście jak się uczyło i umie to całkowity bezsens, ale dla ściąg?
Ostatnia dawka niejedno ma imię
  • 5 / / 0
Benzo+egzamin/sprawdzian (USTNY!) - all right ~~.
Benzo+egzamin/sprawdzian (PISEMNY!) - no way ~~.
Raz się skurwisz - kurwą zostaniesz.
  • 333 / 11 / 0
@PocoLoco
Jesli naprawde bardzo sie stresujesz przy sciaganiu, to warto wziac. Ryzyko jest takie, ze benzo troche spowalnia i obniza spostrzegawczosc- mozesz zostac przylapany. Oczywiscie jak cos umiesz, to pojscie na kolosa na benzo jest glupota. Sam o tym pisales, ale chce to potwierdzic.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 239 / 9 / 0
heh to ja miałem taką akcje,że się uczyłem na kolosa na klonach ale tak w małych dawkach bo jestem już uzależniony.ale w noc przed kolosem nie mogłem zasnąć więc postanowiłem,że sobie umile czas wpierdoliłem może z 3mg klonazepamu i coś tam powtarzałem.nad ranem jeszcze z 1 mg poszedł.idę na te koło,nocka zarwana,nastrój taki sobie,coś tam umiałem.patrze na ludzi a oni piszą i piszą na jakieś 4-5 strony.miałem 8 pytań i napisałem na 2 strony dostałem 10/16 i zalke :).13 osób oblało na 50.ale najbardziej rozpierdoliło mnie jak dostałem swoją pracę do obejrzenia to zdania zaczynałem od małej litery i w jednym zadaniu nie dokończyłem zdania tzn.wyraziłem myśl jakąś informacje ale nie dokończyłem go poprostu.hehe.ogólnie loooz był :-).
prawda jest taka,że trzeba umieć materiał a lanie wody i tworzenie różnych teorii nie wchodzi w rachubę.
no chyba że te teorie pokrywają się z tym co w materiałach jest.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2008 przez puchatek, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik puchatek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
Raz miałem taką sytuację, że z kumplami uczyliśmysi na egzamin chyba całą noc i chyba była tylko godzina snu ja przez tą godzine nie mogłem zasnąc nad ranem walnełem sobie chyba 12 czy 24 mg bromazepanu i na początku była lekka euforia i na egzaminie wszyscy ściągali, ja nie ściągałem nie to, że się bałem tylko dlatego, że miałem nie wyspaną noc i jeszcze ten bromazepam, więc miałem to gdzieś czy zdam czy nie zdam, ogólnie podczas egzaminu byłem przymulony i nic nie napisałem, po egzaminie wszyscy się dziwili czemu nie ściągałem bo miałem ściągi.
http://tomi001.prv.pl
  • 239 / 9 / 0
ja nigdy tak nie mam że jak wpierdole dużo benzodiazepin to mam wyjebane na wszystko.tak jak niektórzy że zaczynają kraść czy napierdalają się.zawsze u mnie jakaś tam kontrola pozostaje,chociaż hamulce są znacznie słabsze niż na trzeźwo.
  • 333 / 11 / 0
Ze mna jest podobnie.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 63 / 1 / 0
rubber duck pisze:
Benzo+egzamin/sprawdzian (USTNY!) - all right ~~.
Benzo+egzamin/sprawdzian (PISEMNY!) - no way ~~.
Zgadza sie, wiem z autopsji.

@Monkey
Ja tez nie czuje alprazolamu ;-/. A wszyscy chwala, ze to super benzo jest. Ostatnio wzialem 7 mg (sic!) to mnie zamulilo nieprzyjemnie tylko.

Ogolna dawka, to 2mg ale slabo... slabo... Poza tym gdzie te piekne realistyczne sny, ktore rzekomo wystepuja po alprazolamie?
Traveling by telephone.
Hey ho, here we go
Ever so high.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.