Co do psychoz to mysle że 'eksplozja dopaminy jaką daje meth w większej ilości jest niczym w porównaniu do PMA przy zwykłej amf, do tego jeszcze czas w jakim działa. :-)
A co do adrenaliny chodziło o to że ona aktywuje impulsy obronne i dochodzi do impulsywnych reakcji i stąd wg mnie potem biorą się manie prześladowcze bo chyba głownie na tym polega psychoza amfetaminowa. ;-)
browar444 pisze: A co do adrenaliny chodziło o to że ona aktywuje impulsy obronne i dochodzi do impulsywnych reakcji i stąd wg mnie potem biorą się manie prześladowcze bo chyba głownie na tym polega psychoza amfetaminowa.
Skoro więc meta powoduje o wiele większe wydzielanie tego neuroprzekaźnika w porównaniu do amph i jest to tak olbrzymia eksplozja, że organizm aż skraca receptory [? z braku wiedzy strzelam nazwę] wydzielające dopamine to jak może być prawdą, że]
Meth+ jest na organizm duuużo mniej szkodliwa od amf
[/quote]
Pomijając nawet to co robi z zebami, twarza, itd...
A z ciekawości: czy skrócone receptory wracają do normalnego stanu, czy jest to proces nieodwracalny? Czy zwykła amph też robi takie kuku w głowie tylko w nieporównywalnie mniejszym stopniu czy nie?
browar ile walisz mete?
Po drugie to nie meth jest winna tym ohydnym ryjom tylko syfy które w niej są oraz sposób w jaki sie prowadzi uzalezniony!
Po trzecie z tego co wiem psychozy są spowodowane dużą ilościa dopaminy, a co do adrenaliny chodziło mi tylko o aktywowanie instynktów obronnych prze które zażywający może czuć sie obsesyjnie prześladowany! Oczywiście dopamina nadaje temu cechy psychotyczne jednak z tego co czytałem adrenalina tez ma do tego!
Po czwarte: tak mówie meth+ jest wg mnie mniej szkodliwa od amf ponieważ brak izomeru - oszczędza organizm nie napędzając go adrenaliną a meth+ działa gorzej na mózg!!!
Po drugie to nie meth jest winna tym ohydnym ryjom tylko syfy które w niej są oraz sposób w jaki sie prowadzi uzalezniony!
Po trzecie z tego co wiem psychozy są spowodowane dużą ilościa dopaminy.
A co do czwartgo akapitu to virtual_high ma rację - cpunowi potrzebna jest swiadomość istnienia gorszego nalogu, żeby po porównaniu wyszło, że nie jest tak źle:) No ale to Twój organizm i sam najlepiej wiesz, co się z nim dzieje. Oczywiście jeśli jesteś w stanie uwierzyć w swoje obserwacje jako osoby wjebanej, ale z perspektywy tej dyskusji to raczej głupie pytanie:]
Jakby psychozy były spowodowane spadkiem dopaminy to czemu nby schizolom daje sie neurolpetyki?
A wjebany w nic nie jestem. Biore bardzo rzadko. To co wynika z moich informacji i wniosków.
browar444
To co wynika z moich informacji i wniosków.
Jak jedna osoba powie ci, że jesteś pijany to nie zwracaj uwagi.
Jeśli po chwili powie ci to następna osoba to się zastanów czy nie mają racji.
Gdy chwilę potem trzecia osoba powie ci, że jesteś pijany to się nie kłóć tylko idź spać.
Na czym ja opieram? na tym np ze racemat bardzo silnie obkurcza naczynia krwienosne powodujac podwyzszenie cisneinia krwi oraz mikro wylewy. Z kolei Meth + własciwie pozbawiona jest tego efektu. Dzieki swojej selektywnoaci dziala głownie na dopaminowe receptory oszczedzajac pozostale. Porównujac obei substancjie o czystosci ulicznej w oparciu o ilosc zgonów to meth goruje nad racematem amph.
Ost. był film o meth. Pokazywali gościa co cpał 20 lat, potem przestał a na zniszczonego fizycznie wcale niwe wyglądał. Gadał i zachowywał sie też normalnie. Narzekał jedynie na to że każdy kolejny dzięń jego życia jest ciągłą walką aby nie powrózcic do nałogu....
Swoją droga mimo że meth+ nie daje takiego pobudzenia fizjologicznego jak racematy do np. dopingu i tak je przebija...
Szkodliwośc meth+ większa jest jedynie na mózg od amf przy nadużywaniu
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.