twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dezerter11 »
Ok, dzięki za porady.
Mam jeszcze jedno pytanie. Jakie wychodzą rachunki za prąd z takiego HPSa 150W?
Uwaga! Użytkownik dezerter11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2879 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
na trawce albo haszyszu są kalkulatory, do policzenia wszystkiego. Poszukaj, to nie boli.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 13 / / 0
Zanim cokolwiek tu napisze to szukam na necie. Pierdole ten kalkulator wyszło mi ze zapłace 20.000zł za prąd. I ty to nazywasz kalkulatorem?
Uwaga! Użytkownik dezerter11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2879 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
to chyba nie umiesz go używać, mi zawsze dobrze liczył.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 422 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Na haszysz.com masz kalkulator lumenów, policz sobie ile lumenów potrzebujesz i podziel to przez liczbe lumenów dawaną przez jedną żarówkę energooszczędną :)
http://www.haszysz.com/kalkulator.html to link do owego kalkulatora lumenów :)
Możesz tam też obliczyć ile zapłacisz za miesiąc użytkowania lamp ...
Pozdro
  • 422 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Bo nie umiesz liczyć, nawet na kalkulatorze :) Jeszcze raz policz bo cos zjebałeś przy liczeniu :)
  • 13 / / 0
Mój box ma wymiary: podstawa 50cm x 50cm i h= 120cm. Czy do takiego boxa może byc HPS 400W, 55000 lumenów? Czy światło w tym boxie nie będzie się marnowało z taka lampą?
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
ZAWSZE im wiecej swiatla tym lepiej :)
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
A taka lampa będzie się nadawać do mojego szyderczego planu? Oczywiście z żarówką G-POWER AGRO EXTRA 400W, a nie z jakimś używanym padłem co podają w tej aukcji. http://allegro.pl/item286069570_lampa_s ... _400w.html
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
no dobra ale bez przesady w boxie 50x50 wystarczy hps 150w a 250 to juz luksus i wdg mnie nie ma co tego przekraczac bo 400w to niepotrzebnie zmarnowana energia
a co do tej lampy z allgro to wdg mnie troche kiszka bo wszystkie flaki ma zaraz przy zarowce a to podniesie temperature w boxie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.