Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3449 / 122 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Ten roztwór smakuje elegancko, od samego smaku idzie sie spokojnie uzależnić %-D
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
[quote="gofel"]
moim zdaniem tez nie ma sensu robić jakichś drinków kodeinowych
czysta kodeina wcale nie ma tak złego smaku (dobra ekstrakcja, bo paracetamol bardzo psuje smak kody), idzie sie przyzwyczaić co więcej u mnie tan smak wywołuje bardzo miłe skojarzenia i jak tylko go poczuje to aż robi mi się ciepło ]

Tak zwany odruch psa Pawłowa:). Też czasami tak mam:).
Ja stosuję praktykę: nalać do osobnej szklanki jakiegoś soku, wziąć mały łyk soku, machnąć roztwór kody na raz i popić resztą soku, wchodzi jak w masło. Podobno najlepiej popić ciepłym, bo ciepły płyn powoduje zwiększenie wydzielania CYP2D6, ale tutaj nie jestem ekspertem, gdzieś to tutaj ktoś pisał.
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Alee »
A ile czasu może taki drink stać?
Np. w temp. pokojowej - 20-25 stopni.

Czy kodeina po ekstrakcji w wodzie z czasem się rozpada bądź słabnie, czy może sobie tak postać i nic się nie stanie?
Zadecydujmy, że nasze ambicje będą wzrastać,
w miarę jak nasze ciała będą się wznosić.
Wtedy napór naszego intelektu otworzy przed nami wrota
do wymiaru szóstego, siódmego, a potem ósmego...
-- Edwin A. Abbott
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Alee pisze:
A ile czasu może taki drink stać?
Np. w temp. pokojowej - 20-25 stopni.

Czy kodeina po ekstrakcji w wodzie z czasem się rozpada bądź słabnie, czy może sobie tak postać i nic się nie stanie?
napewno 12 godzin nic mu nie będzie ;-) ,ale wątpię aby ktoś czekał dłużej :-D Sam jestem ciekaw jak to z tą trwałością roztworu
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 14 / / 0
[quote="WildMonkey"]
napewno 12 godzin nic mu nie będzie ;-) ,ale wątpię aby ktoś czekał dłużej ]
Widzisz, rzecz w tym że chciałbym też spróbować w połączeniu z ziołem jaką fazę bym miał, a żeby zapalić to bym chciał (i musiał) się wybrać do kumpla, i w ogóle... co tu dużo opowiadać - sytuacja jest taka że potrzeba mi to sporządzić wcześniej, aby było na później.
Po prostu nalałbym w plastikową butelkę, ciemną bo UV chyba szkodzi kodzie...

Ale interesuje mnie na ile wcześniej mogę to zrobić aby potem nie było że osłabnie czy coś.
-- Edwin A. Abbott
  • 377 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
ja czasami sobie robiłem wieczorem żeby potem mieć na rano i klepało całkiem spoko,
ale nie wiem jak to jest z chemicznego punktu widzenia, zresztą u mnie tez koda dłużej niż te 10 godzin nigdy nie postała

pozdro, trzymaj się ciepło :D
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
nic jej nie będzie. Raz, jeszcze w liceum robiłem ją wieczorem, a potem do butelki i dopiero następnego dnia po południu spożyta. A i tak było fajnie
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 14 / / 0
Dzięki za info, dobrze wiedzieć. :)

Mimo wszystko, wciąż jestem zainteresowany jak to jest chemicznie - czy zachodzi jakiś rozpad czy coś tam innego powodującego osłabienie działania roztworu z czasem.
Na codeine.50g nie znalazłem takiej informacji, choć może źle szukam, nie wiem...
-- Edwin A. Abbott
  • 297 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mules »
Odswiezam temat. Czemu?
Bo już nie mogę zdzierżyć tego ochydnego smaku. Wiem, że to góra 2-3 łyki, ale człowiek od zawsze chciał żeby było wygodniej. To się chyba nazywa postęp. Tak więc ma ktoś jakieś sprawdzone dodatki do kodeiny?
Jak już napisałem, kieruje się wygodą i ciekawością. Od tego forum, żeby biadolić ALLELUJA!
  • 298 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qqq111 »
Ja dolewam mocnego soku (takiego do rozcieńczania).
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.