Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Roger 5 »
Denaturat jest skazony pod kątem uniemożliwienia spozycia przez co cena jest niższa (brak akcyzy)jak na wszystkie alkohole spozywcze a składniki sa dobierane tak aby całkowite oczyszczenie alkoholu etylowego było nieopłacalne jednak w trosce o dobro szeroko pojetego marginesu społecznego zabroniono dodawac do denatu substancji trujacych jednak dalej jest skazany tak by miał gorzki smak co ma odrzucac od spozycia.
Skazany jest kwasem acetylosalicylowym i to w duzych ilosciach co powoduje ze jest kurewsko gorzki (ten kwas stosowany jest tez do produkcji (jako głowny składnik) Aspirynie i Polopirynie S.
Więc pijcie bez obawy %-D tylko w nadmiarze szkodzi jak wszystko

PS:przepuszczanie przez chleb to teraz mit robiono tak jak był skazany subs trujacymi i chleb oczyszczał denat w małym stopniu (nadal był gorzki)
Uwaga! Użytkownik Roger 5 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
kwas acetylosalicylowy jest jak sama nazwa wskazuje kwaśny. kiedyś do skażania denaturatu używano pirydyny, obecnie jest benzoesan denatonium (bitrex). pozdro
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Roger 5 »
kwas acetylosalicylowy jest jak sama nazwa wskazuje kwaśny. kiedyś do skażania denaturatu używano pirydyny, obecnie jest benzoesan denatonium (bitrex). pozdro
Oznacza ze ma kwasny odczyn spróbuj pogryzc pyralgine i napisz jaki smak poczułes
Pozdro
Uwaga! Użytkownik Roger 5 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: kaszpirowski »
Ale o co chodzi? W pyralginie nie ma kwasu acetylosalicylowego :rolleyes:
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: diesel »
teraz juz nie dodaja trucizn bo wiadomo ze niektorzy i tak to wala
"Kto staje się potworem ten zrzuca ciężar bycia człowiekiem"
                                                                      Dr. Johnson
  • 32 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: DoktorZ »
a co mi tam xD
też kiedyś sprobowałem - mimo przefiltrowania przez wegiel aktywowany i rozcienczenia cholerstwo bylo tak gorzkie że poszedł haft w sekunde po łyku - dałem sobie wtedy spokoj z tym 'trunkiem'

co do kwasu acetylosalicylowego - jest kwaśny, a tabletka jest gorzka z uwagi na mase tabletkową ktora ma zniechecac male dzieci do spozycia, sprobojta sobie aspiryny rozpuszczalnej ;]
Uwaga! Użytkownik DoktorZ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roti77 »
ja kiedyś spróbowałem łyk takiego całkiem fioletowego, i smak w ustach się utrzymywał dosyć długo, nieszło tego przepić, a po tym łyku strasznie dziwnie się poczułem, nawet lekko serce zabolało, wiadomo ponad 90% ale ja niewiem czy to niebył jakiś stary denat z czaszką(już nie pamiętam)... :nuts:
[spoiler]"I lepiej proś, bo ktoś ci w przypływie złości,
Połamie kości, by przypomnieć o lojalności.
52 nie pozostawia żadnych wątpliwości.
I w każdego frajera mogę teraz chuja wbijać"[/spoiler]
  • 58 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Antyblysk »
W którymś dosyć starym numerze któregoś czasopisma typu Wprost, Polityka, był artykuł o mafii alkoholowej, i tam było opisane, że istnieje tani związek chemiczny do odkażania denaturatu, zwany w slangu "syropem". W artykule była podana również nazwa chemiczna tego związku, której niestety już nie pamiętam.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Eczek20 »
kilka prób picia tego było
raz rozrobiliśmy 0.2l z 1l wody nikt z kumpli nie przełknął tylko mi jakoś bezproblemowo weszło
druga próba identyczna
no i za trzecim razem wypiłem sam 5 szklanek tego
faza jak faza odór "benzyny" z ust od biedy mógłbym i to pić :D
  • 466 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cpunek00 »
Nigdy bym niewypił denaturatu. Wino jeszcze ok ale denaturatu nigdy.
Uwaga! Użytkownik Cpunek00 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.