Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 273 / 2 / 0
tak nie z naukowych zrodel, ale z wlasnych doswiadczen :
galka na pewno nie dziala zbyt dobrze na nerki, nie lubia sie wzajemnie, przypuszczam ze skladniki gauki nie sa najprostszym do usuniecia z organizmu produktami, wnioskuje po wielu rzeczach, najdosadniejszy przyklad : po zarzuceniu dosc duzych ilosci galki przez danego osobnika, odczuwal intensywny bol nerek przez pare kolejnych dni
  • 2310 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
JA brałem gałkę jakieś ponad 10 razy , może 20 i nigdy nie odczuwałem bólu nerek . Bolał mnie tylko parę razy brzuch .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 273 / 2 / 0
nie musi bolec zeby szkodzilo ;P bolec boli, ale raczej tylko w skrajnych przypadkach
  • 2310 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
NIe twierdzę , że gałka nie jest szkodliwa , bo jest na pewno . Typowałbym właśnie nerki , wątrobę i może coś w głowie się też poprzestawiać . Ale mnie to nie ineresi bo nie wpierdalam gały maniakalnie także nie bezpieczeństwo chyba nie istnieje . Na pewno jest zdrowsza niż taka benza albo amfetamina .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 202 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
galka zawiera wiele substancji chemicznych zaliczanych do fenoli i dzialaja one drazniaco na nerki. No ale nerki sa dwie a watroba jedna i nie daje sie przeszczepic. No iwatroba nie boli jak sie psuje ( podobnie jak mózg) a nerki dosc szybko daja znac ze cos im nie odpowiada
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
zawsze dobrze jest najeść się przed fazą trochę witamin, przeciwutleniaczy itd, mniej lub bardziej pomaga na szkodliwość większości substancji :-)
kilka rutinoscorbinów, wit a+e, ew jak komuś się sypie wątroba to wynalazki typu sylivit. dodatkowym plusem jest to, że np witB6 jest prawdopodobnie potrzebna do przetworzenia myrystycyny i kolegów do aktywniejszych związków :-D
  • 4 / / 0
no ok, powiedzmy ze chce zazyc galke, trudno, pomecze sie troche z wypiciem.
ale jakie są skutki? tzn podczas i po?
no i ile tego potrzebuje?
Uwaga! Użytkownik Horrorshow88 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hekate »
Safrol Ci wątrobę rozpieprza.
A podczas, o tym jest dużo w wątku ogólnym i innych.
Doszczętnie rozbity Wichman zginął w ucieczce z rąk rozjątrzonych najazdem chłopów.
  • 1098 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: moor1992 »
Czy galka ma jakiekolwiek negatywne efekty na miesniach? Zauwazylem, ze miesnie mi wiotczeja po zarzuceniu galy. Jednak nie wiem czy to przez galke, czy przez to, ze na galce ( w nocy) nic nie jadlem kompletnie.
Czy gauka przypadkiem nie odwadnia tkanki miesniowej?
Jesli tak, to kurwa szkoda ;/
Uwaga! Użytkownik moor1992 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 614 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: duke01 »
gałka ogólnie strasznie odwodnia. nigdy nie byłem tak odwodniony jak po gale. nie bierz tego, bo to imo jest dość szkodliwe. najlepszym na to dowodem jest taaaaaaaaaaki kac.
ODPOWIEDZ
Newsy
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.