Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 763 / 6 / 0
no to może stwórzmy całkiem osobny dział poświęcony uprawie. niekoniecznie tylko salvii. i byłyby tam wątki poświęcone uprawie ogólnie, sadzonkowaniu, walce ze szkodnikami, chorobami, zimowemu oświetleniu, fotorelacji itd. coś jak w konopiach tylko spakowane w 1 dział.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 414 / 8 / 0
Serio myślisz, że jest taka potrzeba?
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 763 / 6 / 0
Musu niby nie ma, ale pewnie nie raz już czytałeś posty typu: "pewnie ten temat był już nieraz poruszany, ale XX stron nie chce mi się przekopywać ...". Przejrzyściej by się po prostu zrobiło.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 97 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nidalos »
To jest dobry pomysł, bo ciężko jest przewrócic n stron w poszukiwaniu jednej konkretnej odpowiedzi :-/ jak się komuś nudzi może np przewalic te strony raz i pozałączac linki lub cytaty w jednym waznym wątku, gdzie all będzie upożądkowane :) To na pewno zmniejszy ilośc powtarzających się po raz 896986478658 pytań o jedno i to samo... ale to tylko taka moja prywatna opinia :) peace %-D
http://www.youtube.com/watch?v=zbqUvZ1Ja84

[h]
iChuj
  • 763 / 6 / 0
GrupaOlewającaWładzę pisze:
co myślicie o takim naturalnym sposobie na paskudztwo wszelakie, przebywające w ziemi?
Witold Czuksanow pisze:
Gnojówka z wrotyczu [zawiera tujon, podobnie jak piołun - główny składnik absyntu - GOW]. Kilogram roślin zalać 5 litrami wody i poczekać 5-7 dni aż się przestanie pienić. Rozcieńczyć wodą 1]
FEX pisze:
Tytoń moi drodzy, tytoń !. Naturalny pestycyd. Wystarczy zaleć tytoń z 2-3 papierosów litrem wrzącej wody wymieszać i odstawić aż do ostygnięcia. Świetnie zwalcza wszelkie szkodniki w tym niezwykle uciążliwe mszyce.

Ostatnimi czasy moje salvie nie mają się za dobrze ;/. 5-6 sadzonek się nie przyjęło. Liście na samej górze roślinek robią się czarne i odpadają. Podobna sytuacja ma się z sadzonkami większymi już ukorzenionymi. Poza tym zauważyłem iż zatrzymały się w rozwoju - nie rosną ;/. Liście najzdrowszych tracą ciemno zieloną barwę i przechodzą w żółte (na samych końcach uschnięte).
Wszystkie roślinki są w terrarium (wilgotność około 100%) doświetlane dwoma 18w świetlówkami flora-glo. Nawożone BIOHUMUS'em. Wygląda mi to na jakąś chorobę wirusową ... Ktoś miał może podobny problem >?.
  • 7 / / 0
oto zdjecia...wyjechalem na tydzien wrocilem i oto co zastalem:((( (podobno byla podlewana ale cos nie wierze ze w miare czesto..:/)...stracila mnostwo lisci:( moze za mala doniczka ale raczej nie o to chodzi..dzis dalem nawoz ale watpie zeby pomoglo...co robic??

[ external image ]
[ external image ]

[ external image ]
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
Moją roślinkę światło słoneczne zabijało.
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rob-D-Mistyk »
Pinkiwinki, twoja szałwia wyglada mi poparzoną przez słońce. Najprawdodobniej stała w niewłaściwym miejscu podczas upalnych dni. Podlej ją i odstaw w miejsce gdzie nie docierają do niej bezpośrednio promienie słoneczne przynajmniej w środku dnia. Przy wschodzie i zachodzie bezpośrednie słońce nie powinno jej zaszkodzić ponieważ nie ma takiej energi jak np. w południe.
Uwaga! Użytkownik Rob-D-Mistyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: pinkiwinki »
oki dzieki tak zrobie:)
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
Moim zdaniem, powinieneś ją przesadzić. Jest spora a ma dość małą doniczkę.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.