twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: maku »
panowie a wiecie jak sprawdzić ph gleby??
  • 39 / / 0
Nieprzeczytany post autor: guStaff »
CASIO pisze:

według mnie nie ma jak przenawozić, oczywiście podlewanie do granic rozsądku.
różni ludzie mają różne granice tego rozsądku.. ja przesadziłem bo kazdy mówi ze nie mozna z tym przeholowac bo nawóz naturalny... było to jak narazie 1 i ostatnie nawozenie roslin, doszedlem do wniosku ze lepiej je zostawie naturze, bo nic im nie dolega pod jej opieką... a z moim zdrowym rozsądkiem moge im szybko zaszkodzic %-D przeciez chciałem tylko pomóc moim kochanym stworzonkom ;p
( "Chciałem dobrze..." - A. Hitler)

panowie a wiecie jak sprawdzić ph gleby??
może papierkiem lakmusowym??
  • 34 / / 0
z tym papierkiem to nie jest u mnie tak łatwo bo na tym zadupiu w którym ja mieszkam nie ma żadnego chemicznego
  • 39 / / 0
ale chyba masz jakis kontakt ze światem zewnętrznym?.. ;-) dla chcącego nic trudnego
  • 34 / / 0
mam ale bardzo mały ;] hehe to chyb a te medytacje mnie tak wciągneły w mistyczny wymiar
  • 39 / / 0
zawsze możesz sobie cos poszukac na allegro.. ;-)
  • 34 / / 0
Myślę że problemem nie jst pH bo w niektóryc białych plamach dotrzegłem bardzo małe czarne punkciki.
Notabene widziałem podobne na pokrzywach rosnących w plenerze
  • 80 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: islandur »
http://img199.imageshack.us/img199/6172/p2150190.jpg co myślicie o tych małych plamkach? Czy po prostu jestem zbyt opiekunczy i nie powinienem jak na razie sie przejmować?
nie o różach nie o bradkach
  • 457 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mnichu11 »
jak dla mnie to nic jej nie jest ...
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Aj-waj »
nie wiem... jestem zbyt zjarany zeby przeczytac o czym jest ten temat, ale wedlug mnie te biale plamy to poprostu zmazy nocne... nie martw sie to nic powaznego :) mi przeszlo kiedy nauczylem sie walic konia :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.