moje sprzęty
bongo - "jeden z dziesięciu" jak ja to mówię bo tyle ich mam w swojej skromnej kolekcji
or bibułki ocb slim + kawałek tekturki
or fajka drewniana - prezent od dziadka :D
sporadycznie lufka szklana prosta zwykła
Jak nie macie fotek to nie wrzucać nic :P
Jak temat ma być ciekawy to pokazywać co macie na składzie (trochę wysiłku chłopcy i dziewczęta)
Butla (butelka) to nie wiadro.
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
z wiadra awangarda, drewniaki i wodniaki - wyposrodkowana ranga
[ external image ]
to moj domowy sprzet - butelka, kawalek gumowego wezyka, lufka z kawalkiem folii aluminiowej w srodku. jak mi sie znudzi, to wyrzucam i robie nowa. jak smierdzi, to biore zakretke i zakrecam. jak smierdzi bardzo, to wyrzucam i robie nowa. albo jeszcze jedna, tym razem z opcją +lód. albo nawet nie wiem jak. wrazie czego, nie zal mi wyrzucac taka faje.
no i woda ;]
bardzo lubie, najbardziej. i wiem, ze juz jeden - jeden ! - buch z fajki wodnej odmula, co znajduje potwierdzenie w wielu publikacjach nakowych i wynikach badan nad odmulaniem.
ewentualnie 3 kontrolne buchy z lufy, fifki, tuby rury lancy czegokolwiek. najczesciej zwykla, prosta z folia w srodku, zeby nie scisnac komety - 3 buchy celem skontrolowania swojego stanu i utrzymania sie na wlasciwym pulapie.
wiadro z madro, wiadro z jeziora, wiadro z wiadra albo wiadro z butelki, tłok bocian pompa cisnienie - odmula stanowczo i zdecydowanie. co by sie nie dzialo, wystarcza 2 buchy i ... przeminelo z wiadrem :-D
JOINTY
bardzo nie lubie jointow z tytoniem, ostrych grubasuw palonych dla lansu, gdzie sa 2 czy 3 kulki ziola + tyton z calego szluga. nie lubie wkurwe i denerwuje mnie jak ktos mowi:
-ej nie, bo czyste to zle sie pala
-bo z tytoniem lepiej sie pali
-bo z tytoniem mniej gryzie [ !? ??? wtf ocb omg kurwa ocbmg? nie rozumiem ich naprawde :( ]
-wez nie pal z lufy/faji, po co tak ? lepiej spal z nami lolka. nie chcesz chyba sie zakurwic? cho, lepiej jointa, lajtowo bez przypalu...
przy paleniu jointow denerwuje mnie strasznie zachlannosc - lajt? kultura palenia? lans raczej i chuj a nie kultura. straszzznie nie lubie[jesli juz sie zgadzam na jointa] jak ktos sam mowi - no dobra, to po 3. i sam pali pali, juz oddaje i w ostatniej chwili sciaga jeszcze pare chmur... spoko, nic nie mowie ale nie podoba mi sie to bardzo.
ja nie czuje potrzeby palenia jointa, ja jestem biednym chlopaczkiem a nie mórzynem z bronxu ktory jara planty kilogramami, ktory ma pol bagaznika towaru. zamiast tego 'lajtu' wole pozadnie sie zjarac. bo nie pale po to zeby palic, tylko po to zeby sie spalic. jak bym chcial palic tyton zawiniety w bletke z niewielkim dodatkiem thc to bym jaral szlugi i ziolo z lufki.
kolejna kwestia jest zabijanie smaku ziola smiercionosnym dymem tytoniowym, ale moze niektorym to nie przeszkadza, nie wiem, nie bedziemy dyskutowac nad preferencjami smakowymi. dla mnie to troche tak jak bym jadl truskawki i wątrópke[fe]
jeszcze jedna ciekawostka - niektorzy mowia ze ziolo z tytoniem lepiej ich klepie. :O to ziolo klepie lepiej, czy moze to skutki niedotlenienia-lekiego odurzenie kanabinolami-mocnego odurzenia nikotyna i w efekcie zamulenia polaczonego z lekka faza ziolowa?
zawsze bylem zdania: ziolo? nie dla idiotow !
moglbym dlugo rozwodzic sie i opowiadac o bezsensie mieszania ziola z tytoniem, ale wlasciwie... czy to mial byc temat tylko ze zdjeciami i z krotkimi komentarzami ewentualnie? uwaga, przewijam strone w dol zeby sprawdzic ...
a jak kurwa... wiedizalem ze cos tu nie wspolgra z tematem.
sori ;) ale zdjecie glownej maszyny bakalniczej jest na poczatku. rzeklbym nawet, ze jest to maszyna kardynalna :-D
[ external image ]
Dostalem od pewnej osoby... nie smiac sie z obciachowej zapalniczki hehehe
W PL mam super poreczna faje wodna... taka mini wersje, kiedys jaralem z tego w kiblu na imprezie z liceum - to byly czasy. Czaicie? Malutki kibel, 3 kolesi, mala faja wodna, a w kiblu nie ma kranu!!! Nie nie, nikt nie sikal do faji! Nalalismy tam browara :-D
Nie mam cholera zdjecia chyba nigdzie :(
A teraz moje marzenie, milosc mojego zycia, cos co przyspiesza bicie mego serca... piekna, full wypas faja wodna na cztery osoby:
[ external image ]
niedlugo bedzie moja :):):):):):):-)
Ale najczesciej zdarzalo mi sie palic z takiego oto przyrzadu:
[ external image ]
[ external image ]
Jesli jakims cudem czyta to osoba z ktora robilismy te zdjecia to pozdrawiam! Kiedys byly czasy, nie? Szkoda, ze wszystko tak sie zjebalo...
Rastuch pisze:może u Ciebie, u mnie mówi się na to butla.Butla (butelka) to nie wiadro.
Ja to stosuje zamiennie...
Nie pop-adajmy w skrajnośc, ze jesli zbiorniczkiem jest butelka to butla... a jak wiadro to juz wiadro :huh:
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
yam'teoretyk pisze:Czyli czym się rózni butla od wiadra? hmmm? :-)Rastuch pisze:może u Ciebie, u mnie mówi się na to butla.Butla (butelka) to nie wiadro.
Ja to stosuje zamiennie...
Nie pop-adajmy w skrajnośc, ze jesli zbiorniczkiem jest butelka to butla... a jak wiadro to juz wiadro :huh:
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.