Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 4024 / 372 / 951
najwydajniej to chyba dobrze pożuwszy zjeść.tu chyba specjalnych cudów receptur nie ma.,.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Ponadto nie nastawiaj się na wielkie efekty, bo z tego co czytalem trzeba tego zjeść 15-50 gram chyba.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
A maya są dostępne dwie wersje Ibogi - jedna 25g - 23$ a druga 5g - 33$ i ja mam właśnie tą drugą, z tego co czytałem zalecana dawka to około 2g (celowo napisałem zawartość alkaloidów). Dla zainteresowanych tematem znalazłem ciekawą stronke nt. tejże rośliny : http://www.zigzag.pl/jmte/Ibogaina.htm# ... wiedzie%E6
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
W Afryce stosują dawki 2, 3 gram dla kobiet i od 3 do 5 gram dla mężczyzn. Na pierwszy raz zaleca się przyjęcie od 0,5 do 1 grama. Nie miałem do czynienia z materiałem z tego sklepu, nie wiem jaka jakość. Mogę jedynie zalecać wyjątkowo szczególną ostrożność, skoro już żeś na najwyższą półkę wlazł. Ibogaina "wycisza" funkcje życiowe, jeśli przesadzisz z dawką, nie obudzisz się. Tyle.

Co do samego przyjęcia. Możesz wsypać do gorącej wody na pół godziny, potem wypić lub zwyczajnie przyjąć proszek bez wody.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
Iboga jest stosowana dopiero od mniej wiecej XIX wieku, nie była znana wczesniej raczej i nic nie wskazuje by uzywali ja ludzie pierwotni.
  • 4024 / 372 / 951
odkąd jest stosowana to akurat trudno powiedziec-kult Bwiti może i faktycznie datuje się jakoś tak od XIX ale przecież choćby i sami Fangowie np.-o czym pisze i McKenna,a przypuszczam, że na jego opinii się opierasz-twierdzą,że dowiedzieli się o tej roślinie od znających ją wcześniej Pigmejów...tak więc od jak dawna jest faktycznie w użytku trudno powiedzieć-a to, że akurat białym ludziom tak długo nie było nic o niej wiadomo nie znaczy jeszcze tak wiele.

Choć akurat z moich przypuszczeń wyrażonych wcześniej raczej bym się wycofał,bo istotnie-Mc Kenna przedstawił przekonujące argumenty , iż były to jednak grzyby.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Czy ktos wie czy cos zmienilo sie na naszym ziołowym rynku w temacie Ibogi? Kiedys mialem troche surowca tyle zeby sprawdzic czy nie jestem uczulony . Mozliwe ze nie byl to owar najlepszej jakosci bo ewekty brdzo delikatne.
Generlnie efekty moga byc troche podobne do DXM. Ma ktos jkies nowe informacje o tej ciekawej roslince?
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Na naszym rynku? Nie wiem, nie wiem. Nie potrafię tego porównać do DXM. Nie wiem co to. Ibogaina jest mocna. To wiem. Zabije Cię bardzo sprawnie, jeśli przesadzisz z dawką. Piękna śmierć - uśniesz. W wymierzonej ilości zabierze Cię do piekła. Może nawet wrócisz. Jedno na pewno. Konfrontacja może być bardzo bolesna.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
wiem ze to niebezpieczna roslina dlatego to co mialem wytracilem na proby wstepne
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
raczej nie ma wiekszego problemu zeby byl dostepny, tylko ze:

1. cena
2. jest to potezny, ale i niebezpieczny srodek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.