Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
[Albo niewyspany ;) - Kurwik]
wow ale masz problem czy twoi rodzice to botanicy jacyś?
Moze sie nie zna na roslinach psychoaktywnych (na innych tak) ale po co stwarzac sobie niepotrzebnie problemy.
Szukam najlepszego sposobu zeby zamydlic oczy i zeby przy okazji nie szczypalo :)
"@kurwik mu chyba chodzilo o to żeby taką scieme zarzucić że gatunek niejadalny"
dokładnie :-)
"Moze Twoi nie odrozniaja kaktusa od zwyklego drzewa ale moj starszy jest kumaty" heh, noo przyjdzie salvia zapyta co to jest powiesz nazwe pujdzie do neta w googlach wpisze podana przez ciebie nazwe i wtedy bedzie wiedział co jest, czy bedzie mógł zjesc, albo czy to środek psyhoaktywny,
zeczywiscie takiego kumatego ojca to nawet chyba bym nie chciał ;-)
wow, a poza tym to ile ty masz lat ze tak cie kontroluja? 7-12?
brak jakiego kolwiek zaufania...
noo przyjdzie salvia zapyta co to jest powiesz nazwe pujdzie do neta w googlach wpisze podana przez ciebie nazwe
brak jakiego kolwiek zaufania...
Moj wiek nie ma tu zanczenia bo watpie zebys byl duzo starszy odemnie, jezeli wogule jestes
Twoi starsi wiedza ze brales lub bierzesz? Nie wydaje mi sie. Pomysl zanim cos napiszesz :nuts:
chodzi mi o zaufanie do ciebie a nie do narkotyków,
Pomysl zanim cos napiszesz :nuts:
Moj wiek nie ma tu zanczenia
Jakby Twoi rodzice dowiedzieliby sie ze cos bierzesz to mieliby ograniczone zaufanie do tego co przynosisz do domu (w tym przypadku roslinka) Nie jestes w takiej sytuacji wiec nie do konca wiesz jak to jest.
to dopiero jest kontrola rodziców
"A ty chcesz to jeść?" ; "No, ale po co ci coś takiego?" ; "Pamietaj, że jak gdzieś wyjedziesz to ja o te kaktusy nie będę dbać!". Dlatego lepiej powiedzieć, że to jest coś zupełnie innego i mieć święty spokój!!!
Poprostu z doświadczenia wiem, że lepiej jak starzy nie wiedzą za dużo. Chociaż to zależy kto jakich ma. Może właśnie on ma takich a to nie jego wina i musi uważać i nic wam kurwa do tego!
To ludzie stworzyli sobie boga.
Jak masz więcej roślinek to OK, starzy widzą, że masz dużo, to kolejna nie robi problemu. Jednak jak masz jedną dwie, to musieli to by być super debile, żeby się nie kapnęli że coś jest nie tak, nawet jak powiesz im inną nazwę. To widać, jak huchasz dmuchasz na roślinkę, pielęgnujesz jak małe dziecko. :-) Starych to zastanowi.
Osobiście, jestem raczej doświadczonym hodowcą, mam kilkaset gatunków roślin. A tutaj nagle z dnia nadzień, moja Wild Dagga suchuteńka, jej energia życiowa wyssana. Po prostu stary myślał, że to MJ, i czymś ją podlał. A nie jestem bynajmniej małolatem, tylko żonatym chłopem.
Rozumiem więc w czym problem.
Starzy są programowalni przez społeczeństwo i postąpią tak, jak społeczeństwo, każe.
Osobiście proponował bym drugą wersję, z tą bazylią. Tylko co powiesz, że będziesz mięso przyprawiał ? :-)
Moja propozycja to nie odpowiednia nazwa, tylko żadna nazwa.
Mówisz, kupiłem, nie wiem jak się nazywa, roślina ponoć po dwóch latach wypuszcza małe listki, które same się poruszają jak jest jasno. I tyle. Koniec.
To nic że wygląda całkiem inaczej. Nawet gdyby starzy zadali sobie trud, i sami doszli do tego że to nie jest Codariocalyx motorius, to zawsze można powiedzieć, że ktoś cię w butelkę zrobił. :-)
Można też powiedzieć, że roślina, jak zakwitnie to wypuszcza kwiaty o niesamowitym zapachu, który czuć w całym domu - wystarczy ? Mogli nie powiedzieć nazwy. :-)
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.