Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
petlib pisze: Gdybym opowiedział jakiemuś psychiatrze co czasem czuje po DXM, chyba bym wylądował na leczeniu ]
Dokładnie, mam tak samo. I też nieraz myślałem i się śmiałem, że gdybym opowiedział lekarzowi co się dzieje ze mną na DXM, co myślę i czuję to by mnie zamknęli chyba dożywotnio w pasy.
petlib pisze: Uhm... raz czułem się nawet... kobietą ;P
chyab tutaj czytałem w któymśtemacie , że podczas obe wydziela się w mózgu dxm i dowalenie go z zewnatrz pomaga w osiagnieciu.
za każdym razem... takie banały... cięzko się doszukac ich .... oj kurwaa...
Zawsze po Inhalantach tak miałem niewiem czemu, czy to moja paranoja czy tak ten typ dragów na mnie działał.
Jednak ostatnio miałem coś podobnego na Dxm jednak troche słabsze było to uczucie i teraz sie naprawde zastanawiam o co tu chodzi :P
podróżuję w mojej głowie...
Bezimienna, bezkształtna energia, która przenika wszystkie żywe istoty.
Czyste wezwanie dla naszej wewnętrznej natury,
aby zbudziła się z naszego codziennego życia, naszego strachu.
Co to samego deja vu, kiedys czytalem w "focusie", ze deja vu to taki jakby "blad" w umysle kiedys mozg wysyla zwiazki chemiczne mowiace nam, ze to pamietamy, a w rzeczewistosci tak nie jest. (To jest moja interpretacja masakrycznie laicka, na temat artykukulu ktory czytalem z rok temu siedzac na kiblu, wiec prosze tego nie brac doslownie :) No ale jesli deja vu to taka "chemia umyslu" mozliwe, ze po DXM odczuwamy to duzo, ale to duzo bardziej silnie, jak zreszta wiekszosc rzeczy...
W pewnym momencie zacząłem sobie przypominać (?) cały przebieg poprzednich (ponad pół roku temu) faz, każdy szczegół, nawet "maskowanie" się w swoim pokoju o równej 20:00 i wszamianie tabletek ;). Stworzyła się też tak jakby moja alternatywna rzeczywistość/przeszłość. Było to raczej niepokojące uczucie, szczególnie, że do dzisiaj nie jestem całkowicie pewny, czy niektóre zdarzenia były naprawdę, czy zostały podświadomie zmyślone :). Coś jak Efekt Motyla (film) - tylko że bez możliwości wpływania na swoje czyny :).
[lekkie odkopanie tematu]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.