Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: petlib »
Dzięki za odpowiedź, trzeba będzie to przeczytać.

Hydek: zgadzam się z Tobą, po części z tym zjadaniem własnego języka. Nie cierpię generalizować. Myślałem swego czasu o terapeucie który byłby w stanie podjąć się analiz pewnych zjawisk, przeżyć, zachowań... wiem jak głupio to zabrzmi, ale spotkałem tylko jedną osobę z szeroką wiedzą psychologiczną jak i medyczną która byłaby na moim poziomie emocjonalno-uczuciowo-mentalnym. A jest to wybitnie ważne, jak dla mnie przynajmniej. Wybitnie ciężkie zadanie znaleźć kogoś na tyle zaangażowanego w tego typu terapie, otwartego i zarazem inteligentnego tak aby nie dostać w odpowiedzi jakiejś bezwartościowej podręcznikowej papki.
W moim przypadku żałuje że ta osoba jest taaaaak daleko :/
Uwaga! Użytkownik petlib nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: simple »
Czy ktoś się orientuje, gdzie można dostać jakąkolwiek książkę Grofa, a przynajmniej "Obszary nieświadomości"? Na allegro nie ma jej od kilku dobrych miesięcy, a jak jest to kosztuje 200zł (!!). Przeglądnąłem również wiele sklepów internetowych i nigdzie nie jest dostępna, zawsze "towar niedostępny".

Gdyby ktoś miał na zbyciu "Obszary", lub jakąkolwiek inną pozycję bardzo chętnie z nim porozmawiam :-). Książke kiedyś już przeglądałem i własnie bardzo zainteresowała mnie funkcja kwasu poruszana w tym wątku. A tam chyba jest całkiem nieźle opisana i to przez człowieka o bardzo dużym doświadczeniu.
Uwaga! Użytkownik simple nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Przyłączam się z prośbą o udostępnienie jakiejkolwiek informacji na ten temat.
לאכול חומצה!
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: paradigm »
Książka Grofa jest dla mnie niesamowitą inspiracją .... wiedza z książki połączona z papierkiem pozwoliła mi na głębsze poznanie siebie i dokonanie zmian które tak cholernie poprawily mi jakość życia i relacje z ludźmi ... że zastanawiam się CZEMU, ACH CZEMU PAPIER JEST ILLEGAL ?

Chętnie wymienie swoje opinie z kimś na temat książki i jej treści
Wosk, chyba masz podobne podejscie do kwasa jak ja...
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2008 przez paradigm, łącznie zmieniany 3 razy.
CAUTION: Using your brain is NOT endorsed by governments, religious, educational institutions, secret societies and corporations involved with serious power and financial profit obtained from a brainwashed and enslaved population. Mild discomfort may occur as confusing independent thought challenges your current view of the world. Use your brain, think for yourself and question authority. Reality is an opinion, you determine the reality in which you inhabit.
  • 6 / / 0
Udało mi się zdobyć pozycję "Poza mózg" w formie ebooka. Mam też jakiś fragmenty "obszarów" (kiepska jakość, tylko ostatni rozdział) Jeśli ktoś jest zainteresowany niech da znać.
Uwaga! Użytkownik simple nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 985 / 92 / 0
Dzieki za lektorke ;]
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2008 przez DeWitteEngel, łącznie zmieniany 1 raz.
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Slawek »
Grof to jeden z najwybitniejszych psychiatrow na swiecie. Fakt ze nie jest szeroko znany wynika z kontrowersyjnych metod terapeutycznych, ktore sa nie w smak nadetemu estabilishmentowi. Jego ksiazki ujmuja w najbardziej kompleksowy i pelny sposob zagadnienia dynamiki oddzialywania lsd na czlowieka. Bez ich znajomosci raczej nie podejmujcie powaznych experymentow. Jak kogos interesuje to mam w pliku Poza mozg po polsku i LSD psychterapy po angielsku.
Najlepszym sprzymierzeńcem człowieka jest rzetelna wiedza. Pozwala wykorzystać dane nam możliwosci a jednocześnie świadomie uniknąć pułapek :)
  • 34 / / 0
Przyszedl mi do glowy taki pomysl. Moze bysmy wsolnie przetlumaczyli LSD psychoterapy? Ksiazka ta nigdy nie wyszla po polsku a jest naprawde genialna. To duzo pracy ale gdyby kazdy zainteresowany przetlumaczyl tylko kilka stron...
Najlepszym sprzymierzeńcem człowieka jest rzetelna wiedza. Pozwala wykorzystać dane nam możliwosci a jednocześnie świadomie uniknąć pułapek :)
  • 6 / / 0
Slawek pisze:
Przyszedl mi do glowy taki pomysl. Moze bysmy wsolnie przetlumaczyli LSD psychoterapy? Ksiazka ta nigdy nie wyszla po polsku a jest naprawde genialna. To duzo pracy ale gdyby kazdy zainteresowany przetlumaczyl tylko kilka stron...
Pomysł sam w sobie bardzo dobry, jednak sądzę, że trudno będzie znaleźć wystarczająco wiele osób. Pamiętaj, że dobre tłumaczenie, to takie, gdzie tłumacz przeczytał całą książkę i ją zrozumiał :-). No ale może się mylę i na forum znajdzie się sporo takich zainteresowanych osób. W takim razie pokażcie, że się mylę ;). U mnie z angielskim średnio, tj. nigdy nie tłumaczyłem więcej niż tekst piosenki ;), ale w razie czego, mogę spróbować. Można jeszcze popytać na innym podobnym forum, http://psychotrop.info/.
  • 34 / / 0
zdaje sobie sprawe z trudnosci, tlumaczenia mozna zawsze skorygowac pod wzgledem poprawnosci a jak bedziemy czekac az ktos to wyda w polsce to moze nam zycia zabraknac:)
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...