uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOOOOŃ »
powinny dac rade tylko niech ziemia bedzie wigotna (nawet bardzo) i niech bedzie cieplo (ponad 25:) 4 dni to jeszcze nie tak dlugo. jak nie wyjda po 10 dniach no to mozesz zaczac szukac nowych pestek :)
  • 52 / / 0
no mam nadzieje ze sie pokażą, doniczki leżą przy kaloryferze i od czasu do czasu spryskuje wodą.
rok temu te same pestki pojawyly sie 2 dnia wiec z tąd moj niepokoj..
  • 3523 / 54 / 0
tylko nie nagrzej donic. Powinny być w ciepłym ale same nie będąc cieplymi!
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 52 / / 0
zlamalem podstawową zasade growera...
wczoraj troche sobie popilem.. i .. lekko probowalem pomoc roslinie odgarniajac ziemie, i w koncu doszedlem do kielka, ale obawiam sie ze go uszkodzilem. chociaz nie jestem pewien, kielek mial ponad centymetr ale chyba z 2milimetry od gory uszkodzilem(mozliwe ze te 2mm odpadly ale juz dalej nie patrzalem, odrazu odlozylem doniczke). szkoda gadac
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOOOOŃ »
no zjebałeś:P z mojego doswiadczenia im mniej się przejmujesz roślinami tym rosną ładniejsze:D No oczywiscie trzeba im zapewnic to czego potrzebują ale nie być nadgorliwym :) hehe
  • 52 / / 0
no masz racje, rok temu zostawilem rosline na dzialce w ziemi na pastwe natury, wrocilem po miesiacu z wakacji a tu piekne topki :D , chyba zeczywiscie zjebalem ten kiełek od NL.
ODPOWIEDZ
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).