Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: *infinity* »
.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2008 przez *infinity*, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Trafione zajebiscie, tylko ze ty nie czaisz o co mi chodzi, a mi sie nie chce tracic czasu i rozpisywać sie zeby ci to tłumaczyc. Dobra, skończ już i następnym razem pisz jak masz o czym.
Narazie.
  • 15 / / 0
.
  • 71 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: djdx »
*infinity*, rozwaliłaś dobrze zapowiadający się wątek. :#:
Uwaga! Użytkownik djdx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOPYTO »
ja cpalem biala heroine , i bronz. Nie rozni sie niczym. jedyne to ze biala heroina jak nie ma suszy i jest dobry towar, to .1g sprzedaja, i takie .1 cie porobi tak jak polska cwiartka bronzu.

Jedyna roznica to jest to ze wrzucasz grude na lyzke zalewasz zimna woda mieszasz i sie wszystko rozpuszcza w czysty plyn jak woda. a bronz jest zrobiony do palenia to dlatego musisz dawac kwasek i podgrzewac i sie wtedy z bezowego proszku robi bronzowy plyn.

ALe ogolnie TO JEDEN HUJ
Uwaga! Użytkownik KOPYTO nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
*infinity* pisze:
mecenas pisze:
Tak jesteś trzeźwa i inaczej na to patrzysz,sama tak mówisz-więc dlaczego zaglądasz na forum dla ćpunów co?no powiedź dlaczego???
dlatego że kwestia narkomanii pośrednio mnie też dotyczy, niestety.
mecenas pisze:
a napisałem to bo ludzie zadają nieraz głupie pytania w stylu "a takie opium zacetylowane to jak brałn tak?" a tak nie jest są różnice ,które przybliżyłem,albo sie starałem przybliżyć to chyba nie aż takie straszne
a czy ja mówię że to jest straszne? wyluzuj, ja tylko zadałam pytanie. tyle to chyba można na tym forum
mecenas pisze:
a nikogo do ćpania nie zachęcałem nigdy nikogo na tym forum,wiedzą Ci co mają wiedzieć.Wręcz przeciwnie starałem się ukazać jego jakże negatywne skutki...
przecież ja nie zarzucam ci że zachęcasz tu kogokolwiek do ćpania! dlaczego więc się tak gęsto tłumaczysz?
Bo byłem na pierwszym dniu zgięcia właśnie po brałnie,może dlatego...wtedy wszystko odczuwa się jako atak na Ciebie i to co mówisz ,ale tego nie też nie możesz wiedzieć....
Dobra takie pieprzenie nie do tematu nie ma sensu.proponuje to zakończyć.
także jak reszta...
nara proponuje Ci infinity załóż temat moralizowanie ćpunów...

ROZMAWIAJMY NA TEMAT,OK???
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2007 przez mecenas, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 15 / / 0
.
  • 31 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: mirrors »
O rany.. Strasznie mnie śmieszą takie wypowiedzi w stylu "Nic o mnie nie wiecie, wiec nie macie prawa w ogóle mnie skrytykować. I gońcie się, bo mam ważniejsze problemy." Chyba jednak nie takie ważne, skoro konsekwentnie odpisujesz na każdego posta, zaśmiecając nasze forum (które tylko pośrednio Ciebie dotyczy). Nie naskakuj na Zieloną, bo też nic o niej nie wiesz, moze nie jest juz "dziewczynka"? Nikt nie powiedział, że Twoje pytanie było złe/głupie, tylko kompletnie nie na temat. Nie do rytmu, nie do taktu.. A akurat Mecenas jest na tym forum jedną z najrozsądniejszych osób. Pozdrawiam ;-)

A wracajac do tematu.. Które z tych 3 jest najlepsze na pierwszy raz?
Uwaga! Użytkownik mirrors nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.