Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
Sprawdz mail'a mecenas, lub odezwij sie na gg.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 1680 / 270 / 0
Różnie, nawet po długiej przerwie Tramal może nie zadziałać odpowiednio w dawce 500mg.
Największy przegryw na forum
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
drag pisze:
Różnie, nawet po długiej przerwie Tramal może nie zadziałać odpowiednio w dawce 500mg.
Ba jak mam tolerę lece na poltramie a nie herze to wale w żyłe rano 850-900mg południe 600-700mg wiczór 500-600mg jak nie ide spać to jeszcze nieraz wale 4 raz tam ile mg....

i też po takich dawkach nie działa jak powinien.znaczy nie mam euforii tylko zgięcie mija i poprostu święty spokój ;-)
Przeżarty i wyniszciny organizm tolerka,itd robi swoje

ileś lat temu jadłem nie grzałem 300,400mg i sobie spływałem.euforia była itd. tram stracił dla mnie cały czar albo jego część przynajmniej ,szkoda ,że heroina tego czaru nie straciła...
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: abra »
co można w zastępstwie poltramu w kroplach, bo już z nim przeginam i chce przestać
Uwaga! Użytkownik abra nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 36 / 0
Nic nie mozna wzastepstwie. To uzaleznienie i to silne. Mozesz benzo na odtrucie brac, a jak pojdziesz do psychiatry to dostaniesz jakies leki, ktore troche ci pomoga, ale nie zrobia za ciebie calej roboty. To od ciebie zalezy czy przestaniesz. Nie macudownych lekow jak niektorzy sadza.
  • 137 / 11 / 0
Retardy sobie jedz z ranca. Jak chcesz przestac, to nie rozgryzaj i zmniejszaj stopniowo dawke. Jezeli zas chcesz sie pobawic jeszcze, to gryz. Smak kropli przy tym, to bajka.
  • 494 / 27 / 0
Poltram retard ma posmak surowego jaja, nieprawdaż?
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
Gargamel pisze:
. Nie macudownych lekow jak niektorzy sadza.
Jest...ale to jakby wpaść z deszczu pod rynne...H...M...i zapominasz o tramcu całkiem odrazu...Ale szczerze nie polecam.

Powiem Ci tak,Abra Ty nie jesteś narkomanką z wyboru,zostałaś uzalezniona przez lekarzy (jak ja kiedyś).Prawda jest taka strasznie ciężko z tego wyjść,bierzesz teraz grama dziennie tak?
A więc zmniejszaj CODZIENNIE dawki stopniowo,nie odrazu bo sie poprostu nie da-wiem. Po pierwsze to najlepiej zgłoś się do lekarza powiedź jak jest...Jeszcze jedno po kroplach (przy ich odstawianiu) są najgorsze skręty...oprócz strasznych bólów kostnych,ogólnego rozbicia itd. po kroplach wystpują bardzo silne bóle brzucha-wręcz nie do wytrzymania...Zrób tak ,niech zamiast kropli przepiszą ci poltram retard (o powolnym uwalnianiu-też niedobra forma tego leku ale która jest dobra???) chodzi o to że krople wchodzą odrazu a tabletki (tylko ich nie krusz łykaj w całości) działają o wiele dłużej ale słabiej. skoro teraz bierzesz grama, przejdź na 3 tabletki dziennie rano południe wieczór .Niech Ci przepisze poltram retard 200 mg ,czyli jejdziesz na 600 mg, taka zmiana dawki sprawi że napewno to odczujesz ale nie bedzie to jakieś ostre zgięcie.Te tabletki są jajowate można dzielić na pół.Zacznij stopniowo zmniejszać dawki na początek tą popłudniową,poowiedźmy rano 200 południe 100 wieczór 200. Następny dzien rano 150 3/4 tablety południe 100 wieczór 200. później zacznij zmniejszać te wieczorne (na końcu) bo bedziesz miała zgięcia w nocy. Duży minus że po retardach się nie śpi (przynajmniej ja nie spałem,taka drzemka tylko,wybudzałem sie po 15 razy w nocy) . Załatw sobie coś na uspokojenie nie jestś narkomanką więc myśle nie muszą to być klony (clonazepamum) wystarczą rolki Relanium 5mg ,powinny dobrze na Ciebie działać,łykaj na wieczór a powinnaś spać...jeśli bedą za słabe to bierz klony ale uważaj na dawki (dziwnie ludzie się po tym zachowują) najgorsze zacznie sie jak ograniczysz tramal do 200-150 mg na dzień,bedziesz już miała zgięcia konkretne,ale nie łam sie ,nie wracaj na większe dawki,rezygnuj z tych porannych bierz dopiero jak już bedziesz musiała...życzę powodzonka-uda Ci sie niecały rok to nie tak długo znów,Ja np. dohodziłem do dawek rzędu 3 gramy dziennie ,nieraz waliłem w żyłe odrazu ponad grama (20 pare kapsułek) kłułem sie po 3 -4 razy na dzień,i pamiętaj bedziesz miała straszny spadek nastroju jak przestaniej,ale dobry nastrój z czasem powróci zobaczysz...
powodzonka,jak coś to pytaj ,tylko wiesz ja jestem N a nie lekarzem.Najlepiej zgłoś sie do psyhiatry.Podejrzewam że będą Ci też potrzebne antydepresanty.No i sytuacja w jakiej jesteś (rodzina,przyjaciele,partner,problemy,ma bardzo duże znaczenie na to czy Ci sie uda)...oby tak szkoda życia na to gówno !!! mi sporo lat to już zabrało i podejrzewam że za heroine też zabrałem się własnie dlatego...
  • 1154 / 36 / 0
Mecenas, piszac nie ma cudownych lekow mialem na mysli nie uzalezniajace i nieszkodliwe leki, a nie pakowanie sie w jeszcze wiekszy syf ;-) .
  • 137 / 11 / 0
Der neue Rauschstoffbenutzer pisze:
Poltram retard ma posmak surowego jaja, nieprawdaż?
Hehehe, nie zarlem nigdy surowego jaja, ale cos w tym moze byc, prawdam.
Ale sie sklonilem o_O zjaduem 8 w 30 minut po miesiecznej przerwie i jestem otwarty na wszelkie wersalki i wersale. Trzymaj węża i nie puszczaj
Der noje - przetrlumaz mi swojeo nicka bo z niemieckiem noga jezdemn.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.