Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
Czy lubicie pic Whisky _?

Czas głosowania minął 17 kwietnia 2007

A co to jest Whisky ?
0
Tak lubie Whisky oraz wszystkie brązowe alkohole............
4
11%
nie pije alkoholu !
1
3%
Lubie Whisky ale nie każde
12
32%
wole tanie winka
2
5%
nie lubie Whisky
6
16%
Nie zawracaj mi dupy takimi pytaniami
2
5%
wole dobrego jointa lub inne rozweselacze
5
13%
głowa mnie po tym boli
2
5%
wole mleko
4
11%

Liczba głosów: 38

ODPOWIEDZ
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacoos »
Nielubię, na maxa nie lubię tego trunku... ten okrutny smak, z czym by nie był zmieszany i nie wiadomo w jakiej ilości zawsze mi nie smakuje... Ale będąc w te wakacje w Szkocji rozmawiałem przypadkiem z kierowcą autobusu z którym miałem przyjemność jechać i to właśnie on powiedział mi jedno zdanie, które zapamiętam na zawsze: "Bo do Whiskey to trzeba dorosnąć..." Widocznie jeszcze za młody jestem, wolę piwko...;)
  • 100 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Thelem »
Na ogół piłem Whiskey około 10 razy, najbardziej mi smakowała "Gold Label...?!" No właśnie nie pamiętam pełnej nazwy, ale była naprawde dobra, łągodna, w kocu 50 lat leżakowania w beczce robi swoje, kosztuje w przeliczeniu na polskie około 700zł, ale mój wujek ją dostał na imieniny, od jakiegoś z-zku zawodowego ze szkocji... A nazywało się chyba Glenmorage, ale nie jestem pewny. Lubię też mieszane gatunki...
Pozdroo
Turn on, tune in, drop out...
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zaker »
Ogólnie nie przepadam za alkoholami oprócz piwa (nie ma to jak mały blancik:)), ale whisky (z colą, bo bez to dla mnie tortura nie przyjemność) do cygarka jak to słusznie zauważył NG jak najbardziej:). Ostatnio piłem Jim Bean'a, a potem jeszcze doprawiłem się "Arktyczną" (tak sie składa, że to najtańsza wódka na stacji benzynowej...). Zdecydowanie nie polecam, na następny dzień kac jakiego jeszcze nie miałem. Nie zjadłem śniadania, przy próbie zjedzenia obiadu, zwróciłem i dopiero na kolacje sie najadłem... :D
Uwaga! Użytkownik Zaker nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kuba »
po prostu - nie lubie whisky :P

btw w tej ankiecie powinna byc mozliwosc wybrania kilku wariantow ;)
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: TOKYO »
Whisky tak ale z cola i lodem.
A co powiecie na GIN ? Seagrams moj faworyt bo ten rodzimej produkcij Lubuski to szajs na mase.
Uwaga! Użytkownik TOKYO nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 121 / 1 / 0
dla mnie tylko czysta wodka sie liczy, a nie jakies gowno. Po whisky mam niesmak w ryju, przez 2-3 dni mi sie odbija. Obecnie - jak ktos mnie poczestuje to sie napije (alko nie odmawiam :-D ), ale sam z siebie nie kupie.

pozdro
...i ty zostaniesz indianinem!
  • 40 / / 0

A co powiecie na GIN ?
Gin Gin Gin .....Gin is good ;)
"There are things known and there are things unknown, and in between are the doors. "
  • 494 / 27 / 0
TOKYO pisze:
Whisky tak ale z cola i lodem.
A co powiecie na GIN ? Seagrams moj faworyt bo ten rodzimej produkcij Lubuski to szajs na mase.
Lubuski też jest zajebisty.... polecam z tonikiem albo red bullem i wciśniętym soku tak z 1/4 cytryny /żadne tam pływające plasterki do dłubania i mieszania/ i lepiej jest składniki solidnie schłodzić w lodówce niż dodawać lodu. Moim zdaniem lód - a właściwie wytopiona z niego woda - zajebiście psuje smak drinków. Szczególnie nienawidzę Whiskey z lodem /w grę wchodzi tylko czyściocha w temp. pokojowej/ - a jak jeszcze ktoś zrobi ten lód z gównianej wody i pcha na siłe do szklanek, bo tak widział na filmach to porażka. Jeszcze gorzej jak ten lód mroził sie w zamrażarce gdzie przechowywane jest mięso....
  • 80 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: deadline »
uwielbiam
J&B, Jack Daniel's, Jim Beam, Ballantines, Johny Walker
najchetniej z pepsi i lodem
w barku zawsze 1 butelka
NIGDY nie mialem po whiskey kaca, wiem jednak ze nie kazdy dobrze toleruje ten trunek
dla mnie to kanon, wiele wspanialych chwil w moim zyciu laczy sie ze szklaneczka J&B
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2007 przez deadline, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 424 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Raz w życiu piłem whisky i to jeszcze w warunkach trochę nie bardzo na delektowanie się tym szlachetnym trunkiem.
Zorganizowaliśmy z kumplami imprezę, alkohol się lał strumieniami. Koło północy gospodarz, mocno już, że tak to ujmę, napierdolony wódą i zielskiem, włamał się do barku rodziców, którzy trzymali tam swoje najdroższe wina, wódki itp. Wstyd mi dzisiaj, ale rozpiliśmy to wszystko, trunki za w sumie trzy, czy cztery stówy :blush:
Nie w tym rzecz jednak. Pośrod rozmaitych ginów, miodów, likierów, koniaków itp. była butelka whisky. Nie pamiętam nazwy, ale była to whisky cytrynowa (kojarzy ktoś?). No, na pewno whisky, za to ręcze głowa, choć ledwo wtedy na nogach stałem. Butelke otwarto, rozlano zawartośc do szklanek... Jezu! Najlepszy trunek, jaki w życiu piłem! Poszło po szklance na każdego.
Jak bedę miał okazję, to sobie kupię whisky, bo po prostu niebo w gębie.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.