uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Metengo »
Dzięki Marius$ ;-)

Ze względów bezpieczeństwa moje spoty są bardzo oddalone. Dużo czasu i kłopotu zajmuje dojście tam. W związku z tym noszenie tam ziemi jest jeszcze bardziej kłopotliwe czy rośliny outdoor w donicach to dobry pomysł ?
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2006 przez Metengo, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Metengo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
czy rośliny outdoor w donicach to dobry pomysł ?
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=10326

-> szukaj
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2006 przez Rastuch, łącznie zmieniany 1 raz.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zaker »
Bogu dzięki jednak mam możliwość przygotowania sadzonek. I teraz pytanie, szukałem informacji na temat oświetlania boxa z sadzonkami ale znalazłem tylko informacje na temat oświetlania podczas wzrostu wegetatywnego i kwitnienia. W takim razie mam rozumieć, że kiełkowanie i pierwsze 2-3 tygodnie to także wzrost wegetatywny i takiej (zalecanej) mocy lamp mam użyć? Dobrze myśle, że do przygotowania 4-5 sadzonek wystarczy HPS 250 W? Czy lepiej kupić 400 W (różnica 20 złotych więc...) Może sie wam to wydać śmiesznie, no ale wole sie upewnić :D
Uwaga! Użytkownik Zaker nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dlugi_as »
roznicy w cenie duzej nie ma, ale im masz wiecej wat, tym lepiej rosnie wszystko, mozesz wiecej roslinek dac, ogolnie polecam wciac 400w, a pradu ci zje za pare groszy wiecej!!! na haszysz.com jest kalkulator!!! Bierz 400w

wegetatywny wzrost to ten w ktorym jeszcze roslina nie kwitnie ;')
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.