Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
moj ranking browkow...
na codzien tatra pils najlepszy stosunek ceny do jakosci, w UK bardzo smakiem podchodzi stella cos miedzy zywkiem a tatra ;-)
tyskie, lech,
perla lubelska... trzeba proowac swoj region :-p
debowe mocne
nie lubie warki czerwonej, strong tez nie podchodzi, no czassem sie tatra znudzi to raz na jakis czas warke rusze :-)
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: snorri »
Zdechły Szczur pisze:
Najlepszy jest Budejovicky Budvar. W Pradze spijałem to hektolitrami a kosztowało tylko 1,30 zł po przliczeniu.
Z ust mi to wyjąłeś u mnie na półce jeszcze stoją piękne czeskie butelki po tym piwku, niestety puste. Co do polskich piw to ostatnio zacząłem pić warke, bardzo poprawiła sie po wejściu do kompani żywiec, a jak nie warka to Heineken. Dobre ale drogie.

Ja na szczęście juz dawno przestałem marnowac piwo aby się narąbać teraz wole wypić jedno albo dwa w pubie z kumplami, milsza alternatywa niż leżeć zarzygany w jakims ciemnym kącie u kogoś na chacie.

Pozdrowienia dla piwoszy, oby zawsze w waszej lodówce spoczywał zimny browar :-D
honesty is everything.
  • 121 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wódz PłonącaWoda »
hymm... ja lubie najbardziej:
Okocim Mocne - pierwsze miejsce choć 1,5 roku temu piłem Dębowe Mocne, ale według mnie się zjebało, wole Okocimia.
Żubr - moje pierwsze piwo do palenia, zajebisty smak, zielone, tanie, no po prostu fajniutkie :-D
Warka (czerwona?), Tyskie (gronie?) to piwa neutralne, czyli pije je wtedy jak kumple tez sobie kupują wlasnie to.

Teraz już co prawda nie te lata jak kupowalo sie szkrzynke piwska na osobe, siedzialo sie do rana i dyskutowalo ze znajomymi :-(

Co niktorym sie naraze, ale nie lubie Kalsbergów (szczyny), Hejnekenów (siuśki), Tater (jak tektura), Strongów (sweet shit), juz wole wypic Kenigera z Biedronki przynajmniej wiem, ze malo place jak za takie szambo.

Niestety juz niedlugo opuszczam naszą Ojczyznę i wiem, że tam czekają na mnie szczyny i siuśki, a nie dobre Polskie Piwo :'(

PS. Redsy i takie tam pominąłem - to w ogole jest piwo? Czy tak tylko na to mówią, jak np. na Karmi?
...i ty zostaniesz indianinem!
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Lubię pić piwo, ale w niezbyt dużej ilości. Nie zdarza mi się najebać browarami, a na samą myśl o wypiciu np. 10 bronxów robi mi się niedobrze. :/ Jeśli mam już nastawienie uwalenia się, to wolę pospolitego jabola (rzadko) lub wódkę (częściej). Generalnie jednak alkohol przestał być częstym gościem w moim życiu, odkąd zacząłem poznawać dragi - tak jak inni tu mówią, w porównaniu do narkotyków alko jest zwyczajnie nudny.
A z piwa to najczęściej piję Brok Sambora - zna ktoś może? ;)
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lun4t1c »
nvm pisze:
Brok Sambora - zna ktoś może? ;)
Taa :) Szkoda tylko, że można dostać je jedynie nad morzem :'(
"Just a little pinprick.
There'll be no more --Aaaaaahhhhh!
But you may feel a little sick."
Pink Floyd - 2001 Echoes - Comfortably Numb
  • 210 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Obłąkany »
A zna ktoś koże "zlaty hrad" - czeskie - słodkawe i kopiące ;-) Ostatnio pojawiła się u nas nowość "max mocne" prawie 10% za 1,60zł.
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 80 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: deadline »
Zywiec
Okocim Mocny
Piast Mocny
Debowe Mocne
Warka czerwona

kiedys Lech, teraz nie moge na niego patrzec
po blancie Dog In The Fog, wysmienicie smakuje
Budwaiser, Zloty Bazant, oryginalny Pilsner Urqell tez sa ok
okazyjnie Miller
nie wiem jak mozna lapac agresora po piwie, po wysokoprocentowych trunkach zdarza sie chec dania komus w pape, ale po chmielu? :rolleyes:
  • 287 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: khabarakH »
Dla mnie Tatra Pils, Brok i Żubr. A co do Broka, to ja jestem z krk i gdzieniegdzie można go dostać - choć niestety żadko z lodówki... Może to i lekka profanacja ale dla mnie tramadol + piwko (sztuk kilka) to coś genialnego na rozmaite melanże.
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Wodzu, Redds to piwo z dodaktiem smakowym. A dokładniej 95% piwa i 5% dodatku. Ma 4,7 % alkoholu. Karmi ma 0,5 % i jest w tym więcej dodatku niż piwa.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
ja wczoraj wypilam dwa piwa(wolalam to niz meczyc sie z cisnieniem na dragi)-ale mnie przymulilo i takiego agresora do siebie zlapalam... :#: :#: :#: ....bylam zla na ten caly bol bycia w nalogu..shit...czasem sie wiec skusze na jedno male ale bardzo uwaznie-karmi..albo reds albo warka z sokiem..i styknie ale jedno bo jak wiecej to moze byc zle...
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!