Zostaje na dnie ok, ale czy cały paracetamol osiada na dnie czy tylko jego część[może wiecie ile?] np 50 lub 70%, myślę ze ma to znaczenie bo jesli chodzi tu o czas a mysle ze chodzi to np. wyjmę z lodówki po 2 godzinach to osadu[paracetamolu] na dnie będzie mniej, ale jak wyjmę po 12 godzinach to będzie go więcej a tym samym procentowo w wodzie nad osadem[paracetamolem], będzie go mało i po przefiltrowaniu zostaną znikome ilości?
Ogólnie im dłuzej postoi w lodówce tym będzie mniejsza zawartosc paracetamolu a większa kodeiny w wodzie?
Czy jesli wyciągajc z lodowki,przypadkiem zamiesza[wymiesza] mi sie ta woda z tym paracetamolem na dnie to znaczy, ze wszystko poszło się jeb...ć i muszę ponownie to wstawić do lodówki czy wylać np. do kibla?
Czy chodzi o takie papierowe filtry, czy inne?[podam 2 linki, niewiem czy to zgodne z regulaminem forum, ale mam nadzieje, ze tak]
Moje doświadczenia z filtrowaniem są zerowe :(
Jesli już będę miał ten filtr, to kładę go "płasko" na szklance [jak np. zakretke do słoika na słoik :)]czy robię[coś jak wyciskarka do kremu do dekoracji tortów :) ] lejek z malutkim otworem i leje kropelkowo przez ten otworek.
Czy filtruję sie razem z tym paracetamolem na dnie czy raczej on zostaje jak fusy od kawy w kubku na dnie.
Czy filtracja odbywa się przez cały czas w jednym miejścu czy np. kazda kropla musi spasc na suche miejsce filtra?
Co do zdjecia. Filtru nie kladziesz plasko tylko "dziubkiem" w dol. Robisz z tego taki ostroslup skierowany w kierunku ziemii. Jesli miales kiedys w reku filtr do kawy to bedziesz wiedzial o czym mowie :) Dalej: filtrujemy "to i to" poniewaz caly osad i tak pozostanie na filtrze, a mozna go jeszcze nieco "docisnac" aby wyzyskac mozliwie maksymalna ilosc kodeiny. Paracetamol osadzony na filtrze i sam filtr do smieci.
Ile wody wlać do tych 20-stu tabletek,50ml[ma to jakieś znaczenie] ?.
Swoja droga: gdzie wy cholera znajdujecie apteki co wysylaja wam po 6 czy 10 opakowan antidolu? Wszedzie gdzie patrzylem, jest limit 2 opakowan/zamowienie w przypadku antidolu :(
A tak przy okazji codeine mozesz dac linka do tej tabelki WHO? Chetnie bym sie doedukowal w temacie.
Teraz kwestia ile wody na ile tabletek, ja wale zawsze na oko (pół szklanki na 2 albo 3 paczki antidolu), lepiej użyć troszkę więcej wody, bo wtedy minimalizujemy straty kodeiny.
Ja jak flitruje to robie tak: wsadzam kawałek szmatki bawiełnianej do lejka (namoczonej zimną wodą) i wlewam ten płyn razem z osadem ze szklanki, bardzo mocno wyciskam ten osad ze szmaty, zostaje mi biały płyn w kolbie. Wtedy filtruje 2-gi raz przez chusteczke higieniczną albo ręcznik papierowy (namoczny zimną wodą!!!).
Płyn wychodzi troszkę mętny, za to cała filtracja trwa mniej niż 30 minut. Płyn niemusi być przezroczysty jak woda. Jak jest trochę mętny to jest tam maksymalnie 1 gram paracetamolu.
płynie sobie rzeczka, tak, chodzi o ten plastikowy lejek. Musisz w nim umieścić chusteczke higieniczną namoczoną zimną wodą. Wiesz jak to się robi, jak pani od chemii wkładała sączek do filtra, powinieneś pamiętać z podstawówki :) Tzn pierw włóż chusteczke do lejka a dopiero potem namocz ją lekkim strumieniem z kranu zimną wodą.
Btw:
Nareszcie przerwa, nie wale kodeiny już 2-gi dzień :)
Drug Brand Name Pareneral Oral Duration of analgesia
Half-life
Morphine Generic 10 30 4-5 2-4
Controlled- MS Contin - 30 8-12 -
release morph.
Hydromorphone Dilaudid 1.5 4 3-4 2-3
Oxymorphone Numorphan 1.5 5(rectal) 3-6 2-3
Methadone Dolophine 10 20 5-6 30-60
Levorphanol Levo-Dromoran 2 4 4-6 12-16
Meperidine Demerol 100 300 2-4 3-4
fentanyl Duragesic 0.1 0.025/hr patch 1-2 1.5-6
Oxycodone Roxicodone - 5 3-6 3-6
Controlled-
release Oxyc. OxyContin - 10 12 -
Codeine Generic 120 200 2-4 3-4
tramadol Ultram - 50-100 4-6 7
internetowa apteka
Antidol 15 po 3,70, ale przesyłka wychodzi 9zł piorytet + 4,50zł jesli zamawiasz pocztą polską "za pobraniem"
Choć nie mam pewności czy przyjdzie bo dzwonili już(chyba oni) dziś 2 razy, nie odebrałem bo nie wiem czy chcieli potwierdzenia czy odpowiedzi po co mi te tabletki :)
Potwierdzenie przyszło wczoraj mailem, ale to chyba automatycznie.
link:
na maila, sms-a, gg
"CODEINE"
Wybrałem twój sposób z ostatniej twojej wypowiedzi, chyba(?) najłatwiejszy i najszybszy.
Jak te rozkruszone tabletki znajdą się już w tej wodzie o tęp. 40/60 stopni to odrazu do zamrażarnika czy poczekać kilka minut?
z powazaniem
////płynie sobie rzeczka////
"Chcę żyć pełnią życia, chcę wyssać wszystkie soki życia, by zgromić wszystko to, co życiem nie jest. By nie odkryć tuż przed śmiercią, że nie umiałem żyć"
ps. skasuj linka - jak ktos chce znaleac to i tak sobie znajdzie
Jak wykasować link?
pozdrawiam
"Chcę żyć pełnią życia, chcę wyssać wszystkie soki życia, by zgromić wszystko to, co życiem nie jest. By nie odkryć tuż przed śmiercią, że nie umiałem żyć"
ps.
link mozesz(jak chcesz) skasowac przez edycje postu. jakis pies albo inny konfident to zobaczy i powiadomni ta apteczke ze ludzie "narkotyki" w niej kupuja ;-)
Wogóle to powodzenia, ehh przypominasz mi samego siebie sprzed 7-miu, 8-miu miesięcy, też na początku nie wiedziałem co i jak :)
Jak nie dotsze w tym czasie to skorzystam z pomocy on-line na ich stronce i zapytam czy takie traktowanie klienta to standart :) :)
Link zgodnie z zaleceniem skasowałem
pozdrawiam
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.