Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: S3Mi »
Ja bym się nie zgodził co do zmniejszenia ilości zgonów, bo takowych nie ma;P a takie hasło tylko by podjudziło ludzi "a więc jednak marihuana zabija", nie wliczając oczywiście zgonów spowodowanych prowadzeniem pod wpływem(czego kolwiek)

Najlepiej podać statystyki USA vs Holandia np.:

Pomimo, że USA jest krajem o najostrzejszym prawie antynarkotykowym, spożycie narkotyków, w szczególności wśród nieletnich w tym kraju jest największe na świecie.
USA jest świetnym przykładem tego jak rygorystyczne zakazy mijają się z celem a wręcz działają w drugą stronę, przykładem była prohibicja alkoholowa, której jedynymi skutkami było ponad trzykrotne zwiększenie spożycia alkoholu i ogormne zyski dla mafii.
Delegalizacja czegokolwiek, co jest popularne lub jest na nie popyt tworzy czarny rynek nad, którym państwo nie ma kompletnie żadnej kotroli, a jedynym jego inkasentami są mafia i zorganizowane grupy przestępcze. A tracimy na tym my czyli obywatele, ponieważ zyski te idą na rozwój przestępczości a nie państwa.
Z czystej logiki wynika, że na delegalizacji zależy najbardziej mafii, można się tylko domyślać czemu niektórym politykom również tak na tym zależy.

W holandii gdzie marihuana jest legalna i dostępna dla obywateli powyżej 21 roku życia, spożycie jej wsród nieletnich jest pięciokrotnie mniejsze niż w USA.
Uwaga! Użytkownik S3Mi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
S3Mi pisze:
Ja bym się nie zgodził co do zmniejszenia ilości zgonów, bo takowych nie ma;P a takie hasło tylko by podjudziło ludzi "a więc jednak marihuana zabija"
Myślę, że Fieście chodziło raczej o zgony spowodowane zanieczyszczeniami (albo odwrotnie - zbyt dużą mocą po przyzwyczajeniu do fałszowanego towaru) np. w heroinie. Taki skutek tego, żeśmy nie ustalili, czy w końcu piszemy tylko o mj, czy ogólnie o bardziej liberalnej i skutecznej polityce narkotykowej. ;-)
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 475 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fiesta »
zewsząd i znikąd pisze:
Myślę, że Fieście chodziło raczej o zgony spowodowane zanieczyszczeniami (albo odwrotnie - zbyt dużą mocą po przyzwyczajeniu do fałszowanego towaru) np. w heroinie.
dokładnie. ]Taki skutek tego, żeśmy nie ustalili, czy w końcu piszemy tylko o mj, czy ogólnie o bardziej liberalnej i skutecznej polityce narkotykowej. ;-)
[/quote] może i sprawę samych konopii byłoby łatwiej przeprowadzić, ale wieelu problemów pozostanie nierozwiązanych.
Uwaga! Użytkownik Fiesta jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 763 / 6 / 0
i jak się ma sprawa petycji?
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 763 / 6 / 0
no i chyba pomysł upadł :/
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Jest nowy rząd, czy ktoś mógby napsiać profesjonalną petycje?
do nowego premiera do Tuska
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.